Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Νέα παιδικά βιβλία για τη λίστα των δώρων!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Ο Δεκέμβριος έφτασε, έχουμε μπει σε εορταστικό κλίμα και εμείς σου παρουσιάζουμε τα ολοκαίνουργια παιδικά μας βιβλία! Ανακάλυψε τις καλύτερες προτάσεις για τους αγαπημένους σου, καθώς και απίθανους διαγωνισμούς, φανταστικές προσφορές και πολλά άλλα!
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΕΛΕΝΑ ΦΑΒΙΛΙ, ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΚΑΒΑΛΟ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ
Το βιβλίο Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες δίνει νέο περιεχόμενο στα παραμύθια, εμπνέοντας τα κορίτσια με τις ιστορίες 100 σπουδαίων γυναικών, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς. Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης.
Τα παιδιά που το διαβάζουν πριν κοιμηθούν είναι βέβαιο ότι θα κάνουν όνειρα μεγάλα και γεμάτα έμπνευση.
- Fiona Noble, The Guardian

ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ - ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΥΤΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ POP-UP ΚΑΡΟΥΖΕΛ: ΓΟΡΓΟΝΕΣ
ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ



e-books
Με περισσότερες από 1.300 επιλογές τίτλων σε e-books, που αυξάνονται καθημερινά, απολαμβάνουμε την ανάγνωση σε νέα διάσταση!




ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ!

ΤΖΟΡΙ ΤΖΟΝ, ΜΑΚ ΜΠΑΡΝΕΤ
ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΙΔΥΜΟ 3
Πάρτε μέρος στην κλήρωση και ίσως είστε εσείς ένας από τους τρεις τυχερούς που θα διαβάσουν πρώτοι το τρίτο βιβλίο της σειράς ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΙΔΥΜΟ - ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του!
Συμμετοχή έως: 25/1/2018
Πάρε μέρος στην κλήρωση!

Εάν θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή στον εαυτό σας, επιλέξτε το βιβλίο που θέλετε με προσωπική αφιέρωση από τους αγαπημένους σας Έλληνες συγγραφείς!
Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!
ΠΡΟΣΩΠΑ, ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Συγγραφείς του μήνα
Έλενα Φαβίλι, Φραντσέσκα Καβάλο
Συνέντευξη
Έλενα Αρτζανίδου
Δημοσίευμα
Πιάσε το τιμόνι, Γίγαντα
Δημοσίευμα
Παραμυθάς και γλωσσοπλάστης!
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΕΛΕΝΑ ΦΑΒΙΛΙ, ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΚΑΒΑΛΟ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ
Όταν ένας βίαιος δικτάτορας με το όνομα Ραφαέλ Τρουχίγιο κατέλαβε την εξουσία στη Δομινικανή Δημοκρατία, τέσσερις αδελφές άρχισαν να αγωνίζονται για την ελευθερία. Ήταν οι αδελφές Μιραμπάλ: η Πάτρια, η Μινέρβα, η Μαρία Τερέζα και η Ντεντέ. Τις αποκαλούσαν Λας Μαριπόζας, οι πεταλούδες.
Μοίραζαν προκηρύξεις και οργάνωσαν ένα κίνημα για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του Τρουχίγιο και να επαναφέρουν τη δημοκρατία στη χώρα τους. Στον Τρουχίγιο, όμως, δεν άρεσε καθόλου αυτό.
Στον δικό του κόσμο, τα κορίτσια όπως οι αδελφές Μιραμπάλ ήταν καλή παρέα για πάρτι. Θα έπρεπε να του κάνουν κομπλιμέντα, να δέχονται λουλούδια και δώρα και να λένε ευχαριστώ. Δε θα έπρεπε να υψώνουν τις φωνές τους, να διαφωνούν και να επιχειρούν να ανατρέψουν το καθεστώς του! Η δυναμική, ανεξάρτητη φύση των Μαριπόζας τον φόβιζε, γι' αυτό ακολούθησε διάφορες μεθόδους για να τις κάνει να σιωπήσουν.
Τις φυλάκισε, τους απαγόρεψε να ασκούν τη δικηγορία, έκλεισε τη Μινέρβα και τη μητέρα της σ' ένα δωμάτιο ξενοδοχείου... προσπάθησε ακόμη και να αποπλανήσει τη Μινέρβα! Αλλά αυτή είπε όχι. Δεν ήταν προς πώληση. Δεν την ένοιαζε να γίνει το κορίτσι ενός πανίσχυρου τυράννου. Ενδιαφερόταν μόνο για την ελευθερία της πατρίδας της.
Το θάρρος των αδελφών ενέπνευσε τους Δομινικανούς και τους έδωσε δύναμη να αντισταθούν στο καθεστώς του Τρουχίγιο, ο οποίος τελικά ανατράπηκε.

Συνέντευξη με την ανερχόμενη δημιουργό Έμα Γιάρλετ που αξίζει να ανακαλύψετε!
Αρχικά, αυτά τα δυο βιβλία ήταν στην πραγματικότητα ένα βιβλίο… Ο Σίμος και η σκιά του. Αυτό το βιβλίο το εμπνεύστηκα από την αγάπη μου για τον νυχτερινό ουρανό και την αστρονομία, καθώς και από τους διάφορους φόβους που είχα ως παιδί. Όταν άρχισα να δουλεύω τον Σίμο και τη σκιά του, συνειδητοποίησα ότι αυτά τα θέματα θα ταίριαζαν καλύτερα σε δυο ξεχωριστά βιβλία… και έτσι γεννήθηκαν O Σίμος, η Στέλλα και το φεγγάρι και Ο Ωρίωνας και το σκοτάδι.

ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654

Δεν υπάρχουν σχόλια: