Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Thessaloniki International Film Festival

-- ΟΙ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ--

Η εξαιρετική Κέιτ Μπλάνσετ ενσαρκώνει μοναδικά όχι έναν, αλλά 13 διαφορετικούς χαρακτήρες στο πολυσυζητημένο φιλμ Μανιφέστο του γερμανού εικαστικού και σκηνοθέτη Γιούλιαν Ρόζεφελντ (αίθ. Παύλος Ζάννας και Σταύρος Τορνές).
Το animation φιλμ Εγώ, ο Κολοκυθάκης του Κλοντ Μπαράς (υποψήφιο στα Όσκαρ 2017), που συγκινεί μικρούς και μεγάλους, αφηγείται την ιστορία του 9χρονου Κολοκυθάκη που παλεύει να βρει τη θέση του σε έναν συχνά εχθρικό κόσμο (αίθ. Ολύμπιον και Σταύρος Τορνές). Μαζί προβάλλεται και το animation μικρού μήκους Εθνοφοβία του Γιάννη Ζιόγκα με θέμα τον ρατσισμό.
Είναι το νερό εμπόρευμα της αγοράς ή ανθρώπινο δικαίωμα; Το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου Μέχρι την τελευταία σταγόνα - ο μυστικός πόλεμος του νερούπραγματεύεται την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ευρώπη και κάνει πρεμιέρα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, παρουσία του σκηνοθέτη.
-- ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ --
Λαίδη Μάκμπεθ: Το εξαιρετικό δράμα εποχής του Ουίλιαμ Όλντρόιντ, για μια γυναίκα που διεκδικεί την ελευθερία της  με κάθε τίμημα. 
Happy End: Η κινηματογραφική επιστροφή του σπουδαίου Μίκαελ Χάνεκε με άλλη μια καθηλωτική ιστορία
Κάιρο Εμπιστευτικό του Ταρίκ Σαλέχ: Ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα
 Ο γιος της Σοφίας της Ελίνας Ψύκου: Μια μαγική ιστορία για το τέλος της αθωότητας ενός αγοριού 
Η τελευταία οικογένεια του Γιαν ΜατουσίνσκιΗ αληθινή, παράξενη οδύσσεια μιας εντελώς ασυνήθιστης οικογένειας 
Το TiSFF–Thessaloniki International Short Film Festival, το διεθνές ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους, πραγματοποιείται φέτος για 11η χρονιά από την Τετάρτη 13 έως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στις αίθουσες Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα στην Αποθήκη Δ΄ στο Λιμάνι. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
-- ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΪ ΑΝΤΕΡΣΟΝ» --
Ένας κόσμος ιδιόρρυθμος, γεμάτος σουρεαλιστικές εικόνες και ήρωες πλημμυρισμένους από τις υπαρξιακές τους αναζητήσεις, ο κόσμος του σουηδού σκηνοθέτη Ρόι Άντερσον, ξετυλίγεται στο νέο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται, από την Κυριακή 10 έως την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι. 
Αναλυτικό πρόγραμμα
Kids Love Cinema: Η εποχή των παγετώνων: σε τροχιά σύγκρουσης
Αυτή την Κυριακή 10/12 (αίθ. Παύλος Ζάννας), στην αγαπημένη ζώνη προβολών Kids Love Cinema απολαμβάνουμε μαζί με τα παιδιά το ξεκαρδιστικό animation Η εποχή των παγετώνων: σε τροχιά σύγκρουσης.
-- Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc--
Την Τετάρτη 13/12 (αίθ. Σταύρος Τορνές), βλέπουμε σε συνεργασία με το CineDoc, το ντοκιμαντέρ Theater of Life του Peter Svatek: Πώς ο φημισμένος σεφ Massimo Bottura ένωσε 60 κορυφαίους συναδέλφους του από όλον τον κόσμο για να προσφέρουν γεύματα σε άστεγους και πρόσφυγες της Ιταλίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: