Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Thessaloniki International Film Festival


Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει 20 χρόνια ζωής και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία του σινεμά μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στους χώρους του Μουσείου και όχι μόνο, με ελεύθερη είσοδο.
Ξεναγήσεις στην έκθεση, προβολές αγαπημένων ταινιών, μια συναυλία-έκπληξη, ένα παιχνίδι θησαυρού, αλλά και sleepover, μας περιμένουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Μουσείου, που αγκαλιάζει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, κάνοντας το σινεμά έναν εναλλακτικό τρόπο μάθησης, γνώσης και φυσικά ψυχαγωγίας. Ποτέ ένα Μουσείο δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό!
Οι εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του Μουσείου Κινηματογράφου
-- ΟΙ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ--
Δύο ταινίες που αγαπήθηκαν από το κοινό στο πρόσφατο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

Το φιλμ Πολυξένη της Δώρας Μασκλαβάνου, με πρωταγωνίστρια μια νέα γυναίκα που αγωνίζεται άνισα για μια αδιέξοδη αγάπη στην Κωνσταντινούπολη της δεκαετίας του 1970 (αίθ. Ολύμπιον).

Η ταινία έναρξης του 58ου ΦΚΘ, το παράδοξο, ρομαντικό φιλμ Η ψυχή και το σώμα της Ίλντικο Ενιέντι, μια απρόβλεπτη ερωτική ιστορία που αιχμαλωτίζει όλες τις αισθήσεις (αίθ. Παύλος Ζάννας).
-- ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ --

Κάιρο Εμπιστευτικό του Ταρίκ Σαλέχ: Ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα

Μανιφέστο: Η Κέιτ Μπλάνσετ ενσαρκώνει μοναδικά όχι έναν, αλλά 13 διαφορετικούς χαρακτήρες στο πολυσυζητημένο φιλμ του γερμανού εικαστικού και σκηνοθέτη Γιούλιαν Ρόζεφελντ.

Λαίδη Μάκμπεθ: Το εξαιρετικό δράμα εποχής του Ουίλιαμ Όλντρόιντ, για μια γυναίκα που διεκδικεί την ελευθερία της με κάθε τίμημα.

Happy End: Η κινηματογραφική επιστροφή του σπουδαίου Μίκαελ Χάνεκε με άλλη μια καθηλωτική ιστορία

Μέχρι την τελευταία σταγόνα - ο μυστικός πόλεμος του νερού: Το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου πραγματεύεται την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ευρώπη.

Εγώ, ο Κολοκυθάκης: Το animation φιλμ του Κλοντ Μπαράς (υποψήφιο στα Όσκαρ 2017), συγκινεί μικρούς και μεγάλους.
-- ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«ΕΡΩΤΕΣ ΣΕ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» --

Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Βερολίνο. Τρεις νεαροί ήρωες ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και αναζητούν τον έρωτα σε τρεις μητροπόλεις του κόσμου, πρωταγωνιστές σε φόντο ασπρόμαυρο, σε τρεις ταινίες που παρουσιάζει το τελευταίο –για το 2017- αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης «Έρωτες σε ασπρόμαυρες πόλεις». Το αφιέρωμα, πραγματοποιείται από την Κυριακή 17 έως την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, την αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι).
Αναλυτικό πρόγραμμα
Kids Love Cinema: Ultra, the Real Marathon
Αυτή την Κυριακή 17/12 (αίθ. Παύλος Ζάννας), στην αγαπημένη ζώνη προβολών Kids Love Cinema, βλέπουμε και μαθαίνουμε μαζί με τα παιδιά πώς πέντε δρομείς ξεπερνούν τα όριά τους στο ντοκιμαντέρ Ultra: The Real Marathon του Μπαλάζ Σιμονί.

Facebook Event
Festival Shop: Η προσφορά του μήνα!

Τον Δεκέμβριο στο Festival Shop του Φεστιβάλ θα βρείτε σε προσφορά την έκδοση Federico Fellini: Tutto Fellini, αφιερωμένη στον Φεντερίκο Φελίνι, έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Με επιλεγμένα σχόλια του ιδίου για κάθε του ταινία, δηλώσεις συνεργατών, φίλων και θαυμαστών του έργου του, καθώς και ένα εκτενέστατο χρονολόγιο, το λεύκωμα αυτό είναι μια απλή όσο και περιεκτική εισαγωγή στο φελλινικό σύμπαν!
Τιμή προσφοράς: 3 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: