Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ARCTUROS News


Έπεσαν σε χειμέριο ύπνο οι αρκούδες στο Καταφύγιο
Έκλεισε λόγω του χειμέριου ύπνου το Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο. Οι γηραιότερες Σάσα και Αλεξάνδρα μαζί με την "παλιοσειρά" την Ειρήνη, τον Γιωργάκη, τη Μπάρμπαρα, την Τασούλα και την Κατερίνα αποσύρθηκαν όπως κάθε χρόνο πρώτες στις φωλιές τους, ενώ οι νεαρότερες αρκούδες όπως ο Κυριάκος, ο Μανώλης, ο Γιώργος, ο Ντιουκ, η Σάντι και η Μίρα περνούν ακόμα κάποιες ώρες της ημέρας έξω. Το Καταφύγιο θα ανοίξει και πάλι την άνοιξη όταν ξυπνήσουν όλες οι αρκούδες. Αντίθετα με τις αρκούδες, οι λύκοι δεν κοιμούνται! Το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές, αλλά και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα στο Νυμφαίο λειτουργούν κανονικά κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10 έως και τις 16.30.

Γνωρίστε τον Φάνη, το νεότερο ποιμενικό σκύλο του Κέντρου
Ο Φάνης είναι ο πιο νέος ποιμενικός μας! Ήρθε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε συνεργασία με τον ΟΦΕΠ, για να προστεθεί στους αρσενικούς σκύλους που χρησιμοποιούμε στο πρόγραμμα αναπαραγωγής. Σήμερα είναι περίπου 10 μηνών. Είναι πολύ δραστήριος σκύλος και πολύ καλός φύλακας. Από τώρα δείχνει κυριαρχική συμπεριφορά ως αρσενικός, του αρέσει όμως πολύ να παίζει και να πηγαίνει βόλτες με την νεαρή Σολ.
Θετικά στοιχεία αλλά και έντονη ανησυχία
για τις προστατευόμενες περιοχές
Θετικές χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις για τις προστατευόμενες περιοχές οι περιβαλλοντικές οργανώσεις μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, εντοπίζοντας παράλληλα σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις, καθώς και ρυθμίσεις που αλλάζουν «από το παράθυρο» τη δασική νομοθεσία, με νομιμοποίηση παράνομων εγκαταστάσεων σε δασικές εκτάσεις.
Ζακέτα fleece ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Εάν αναζητάτε ένα ζεστό ρούχο για τα κρύα επισκεφθείτε το eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και δεν θα χάσετε! Η συλλογή των ρούχων περιλαμβάνει δύο προϊόντα fleece που θα καλύψουν τις ανάγκες σας. Μπορείτε να επιλέξετε είτε το αμάνικο είτε τη μακρυμάνικη ζακέτα και σίγουρα θα σας ανταμείψει για την επιλογή σας. Εκμεταλλευτείτε και την προσφορά μας για δωρεάν μεταφορικά για αγορές πάνω από 30€.


Αρκουδάκι το πρώτο θύμα του 2018
Πριν προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους είχαμε ήδη το πρώτο νεκρό άγριο ζώο! Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς ότι σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου της περιοχής κοντά στο χωριό Αγία Κυριακή είχε εντοπιστεί νεκρό αρκουδάκι. Δεν έφερε εμφανή τραύματα στο σώμα του ή κάποιο κάταγμα, με συνέπεια οι υποψίες για την αιτία θανάτου του να στρέφονται στο ενδεχόμενο ο θάνατός του να προήλθε από δηλητηριασμένο δόλωμα.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: