Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ VI

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ VI

Συνεχίζουμε την αναφορά μας στον «Αναθεωρημένο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηριών», τον ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΤΕΟ των αναπήρων και χρόνια πασχόντων, τον ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ και του παιχνιδιού με την Υγεία και την Ανθρώπινη ζωή που σκοπό του έχει την ΑΠΟΡΡΙΨΗ ασθενών από τις διάφορες υγειονομικές επιτροπές, την ΣΥΝΕΧΕΙΑ της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
Και λέω ΣΥΝΕΧΕΙΑ, γιατί τις καταστάσεις αυτές, τα παιχνίδια με την ανθρώπινη ζωή, την Ανθρώπινη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, τα ζούμε εδώ και χρόνια. Απλά, όσο περνά ο καιρός, τα πράγματα χειροτερεύουν.
Μάλιστα διάβασα το σχόλιο κάποιου ΑΜΕΑ σε ένα forum, το οποίο φωτογραφίζει πολλά.
«Γιατί δεν αναφέρει πουθενά την "Κρατική Αναλγησία" ; Είναι βαρύτατη νόσος της χώρας μας, είναι χρόνια, μη αναστρέψιμη κι επιδεινούμενη !!!».
Είπατε τίποτα;
Πάμε τώρα να δούμε ένα άρθρο που αναφέρεται στα του «Νέου πίνακα»!
«Βγήκε από τη λίστα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις η Πνευμονική Υπέρταση!
Μια ηχηρή απουσία είχε ο κατάλογος των παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον. Για την ακρίβεια, πρόκειται για αφαίρεση μιας ιδιαιτέρως σοβαρής και μη θεραπεύσιμης νόσου. Ο λόγος την Πνευμονική Υπέρταση, την οποία ο Υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος έβγαλε εκτός της σχετικής λίστας.
O Υφυπουργός Eργασίας προφανώς θεώρησε την πάθηση “πλέον θεραπευτικά ελέγξιμη και ίσως και ιάσιμη”, αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση και η εξηγεί πως η νόσος και ειδικότερα στην σπάνια μορφή της, την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, έχει μέσο προσδόκιμο ζωής περί τα 7 έτη στους ενήλικες και 2,5 έτη στα παιδιά.
“Αυτή η μη θεραπεύσιμη ασθένεια με δυσμενή πρόγνωση και κατάληξη σε θάνατο βγήκε από τον πίνακα των παθήσεων για επ΄αόριστον αναπηρία όπως οριζόταν στο Φ.2906/18-11-2013. Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της άρσης της ασθένειας μας από τον προαναφερόμενο πίνακα και με όλες τις νόμιμες ενέργειες θα απαιτήσουμε τις εξηγήσεις που θα πρέπει να μας δοθούν και επιστημονικά να τεκμηριωθούν”, τονίζει ο Σύλλογος.
Οι επικεφαλής του Συλλόγου τονίζουν πως θα προσφύγει σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα “για την δυσμενή αυτή απόφαση που εναντιώνεται στα μοναδικά τεκμηριωμένα δικαιώματα του ασθενή με την δύσκολη νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης”.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το επαναλάβω, πως ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΖΗΣΕΙΣ Η ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. Αν έχεις και την παραμικρή ελπίδα να ζήσεις, σου την αφαιρούν και αυτή.
Και επειδή άρχισαν κάποια κομματόσκυλα να μπαίνουν σε διάφορα forum (κάνουν ΜΠΑΜ ότι δεν έχουν σχέση με αναπηρία η χρόνια πάθηση) και να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους ασθενείς που συμμετέχουν εκεί, θα αναφέρω ένα παράδειγμα, για να σας δείξω πόσο ΓΕΛΟΙΟΙ είναι ορισμένοι.
Σε αναφορά λοιπόν ασθενή με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και διάφορα άλλα παθολογικά του οποίου του κατέβασαν στο ΚΕΠΑ το ποσοστό αναπηρίας από 70% στο 50% και ο άνθρωπος αναρωτήθηκε «μήπως η επιτροπή έκρινε πως θεραπεύτηκε», ο «κομματικός σχολιαστής» του απάντησε πως η Επιτροπή εφαρμόζει τον ΝΟΜΟ (το ξαναείπαμε, ΟΛΕΣ οι ματσακονιές σε αυτή τη χώρα γίνονται βάσει του νόμου), και αν η εικόνα του ήταν βελτιωμένη έτσι έπρεπε να γίνει. Ο «άνθρωπος» ρε παιδί μου έχει «ιατρικές γνώσεις», φάνηκε από το σχόλιο του…. Μόνο που ΔΕΝ ξέρει πως στη συγκεκριμένη χρόνια πάθηση, η  «εικόνα» ενός ασθενή ξεγελά ακόμα και τους πιο ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ και με ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ στην πάθηση αυτή γιατρούς, γιατί μπορεί να ΕΤΥΧΕ εκείνη την ώρα ο ασθενής να στεκόταν στα πόδια του, και πριν, η και μετά, να μη μπορούσε να κουνηθεί από το κρεβάτι του για μέρες. Βέβαια αυτά, τόσο στα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ όσο και σε όλες τις ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ που έφτιαξαν ΟΛΟΥΣ τους πίνακες για να σφάξουν ακόμα πιο εύκολα τους ανθρώπους στις διάφορες επιτροπές, είναι «ψιλά γράμματα».
Οι «άνθρωποι» είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
Μόνο που όλο αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, δεν θα μείνει έτσι. Έρχεται η ώρα που θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους, και πολλοί θα τρέχουν να κρυφτούν.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: