Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ

ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ

Μεγάλος ο «θόρυβος» των τελευταίων ημερών σχετικά με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ και τις κινητοποιήσεις γι αυτό, κάτι απόλυτα δικαιολογημένο, αφού αποτελεί ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ…
Η προσοχή όλων έχει στραφεί σε αυτό, και βλέπουμε, και ακούμε πολλά και διάφορα. Δεν είναι όμως το μόνο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, υπάρχει και ένα ακόμα που μετρά έναν μήνα από την εμφάνιση του, την «νέα» εμφάνιση, ενώ δημιουργήθηκε εδώ και κάτι χρόνια και πηγαίνει κάθε φέτος, από το κακό στο χειρότερο.
Αναφέρομαι στο θέμα της ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ στη χώρα μας, και ΟΛΑ όσα την ακολουθούν.
Πρώτο απ’ όλα, είναι το ΠΟΙΟΙ είναι οι «αρμόδιοι» για να ασχοληθούν με αυτήν, και τους ασθενείς με την όποια μορφή της.
Όπως έχει περίτρανα αποδειχτεί, ασχολούνται οι πλέον ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…. Θα μπορούσα να βάλω ένα σωρό επίθετα, αλλά νομίζω πως αυτά βοηθούν να καταλάβετε σε ΠΟΙΩΝ τα χέρια βρίσκονται οι Ανθρώπινες Ζωές, και τονίζω το ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ, γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ, περισσότερη «ευαισθησία» δείχνουν για τα Ζώα, παρά για τους Αναπήρους και Χρόνια Πάσχοντες σε αυτή τη χώρα οι εκαστοτε διοικούντες.
Αν ρίξουμε μια ματιά στις ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ που έχουν δημοσιευτεί από Συλλόγους αλλά και από ασθενείς, θα δούμε πως ΜΟΝΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΕΣ γίνονται από εκείνους που θέλουν να λέγονται αρμόδιοι για το θέμα των Ανάπηρων και Χρόνια Πασχόντων.
Το αποκορύφωμα αυτών; Ποιο άλλο; Το γνωστό ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ, η ΛΙΣΤΑ ΚΤΕΟ των ασθενών, οι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ «ΠΙΝΑΚΕΣ» Ανίατων Ασθενειών και Ποσοστών, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε σαν στόχο έχουν την ΜΕΙΩΣΗ, και την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ όσο γίνεται περισσότερων Ατόμων με Αναπηρίες και χρόνιες Παθήσεις, προκειμένου το «κράτος» (ο Θεός να το κάνει) να γλυτώσει τις όποιες παροχές, για τις οποίες (να το πούμε και αυτό), οι άνθρωποι, το μεγαλύτερο ποσοστό τους, έχουν ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑ «ΑΛΛΟΥ».
Το που πήγαν; Σας αφήνω να το βρείτε εσείς…..
Μαζεύτηκαν λοιπόν οι «αρμόδιοι», και μεταξύ ποτού και λοιπών άσχετων, εφαρμόζοντας τις «οδηγίες» που είχαν, δημιούργησαν αυτά τα ΧΑΛΙΑ που έχουν να κάνουν με τον ανθρώπινο ΠΟΝΟ, και με ήσυχη συνείδηση, αφού παρέδωσαν τα ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ τους καμαρώνουν σήμερα τα αποτελέσματα των «εμπνεύσεων» τους.
Αποτελέσματα ΤΡΑΓΙΚΑ για τους ασθενείς, που παραπέμπουν σε ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ αντιμετώπιση, σε ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του κράτους απέναντι στις ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες, τις οποίες ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ με υποσχέσεις, με τα γνωστά ΘΑ.
Όπως φαίνεται, στα πλαίσια του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ με τον οποίο αντιμετωπίζει το «κράτος πρόνοιας», αφαιρούν ΑΝΙΑΤΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ από το ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ, τη «Λίστα Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων», και εδώ θα αναφέρω την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας,, η οποία «ξαφνικά» εξισώθηκε με τις διάφορες ιώσεις, και….. Γιατρεύεται με τη χορήγηση ασπιρίνης….
Οι «άνθρωποι», οι… «αρμόδιοι», Υπουργείο, Επιστημονική Επιτροπή και ΟΛΟΙ όσοι συμμετείχαν στη δημιουργία όλων αυτών, είναι το λιγότερο ΤΡΑΓΙΚΟΙ και ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ.
Παίζουν με τις ΖΩΕΣ του κοσμάκη, αλλά αυτό ΔΕΝ θα συνεχιστεί.
Ευθύνες έχουν ΟΛΟΙ, τέως και νυν, οι οποίοι ΤΩΡΑ, ανακάλυψαν τις λάσπες, και με επερωτήσεις επιχειρούν και καλά να «κατακεραυνώσουν» τους πολιτικούς τους αντιπάλους, μόνο που ας μην το ξεχνάμε, συμμετείχαν ΚΑΙ αυτοί όταν κυβερνούσαν στα ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ.
Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, δεν συμμετείχαν απλά, ήταν και οι «ενορχηστρωτές» τους.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: