Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ARCTUROS News


Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο
και μας φέρνουν την άνοιξη
Έξω από τις φωλιές τους βρίσκονται πλέον οι περισσότερες αρκούδες στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο. Οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σήμαναν το εγερτήριο και για τις αρκούδες που ακολουθώντας τον φυσιολογικό κύκλο τους ξύπνησαν από το χειμέριο λήθαργο. Όπως πάντα, οι νεαρότερες αρκούδες ήταν εκείνες που ξύπνησαν πρώτες. Οι τρεις αρκούδες που ήρθαν από την Αλβανία η Sandy, η Mira και ο Duke μαζί με τον Γιώργο ξύπνησαν από νωρίς και άρχισαν τα παιχνίδια. Μάλιστα και φέτος προτίμησαν να κοιμηθούν σε φυσικές φωλιές που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν από άλλες αρκούδες. Εξίσου δραστήριοι είναι και ο Κυριάκος με τον Μανώλη.
Διαβάστε περισσότερα

Προλάβετε τις λαμπάδες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Είσαι νονός ή νονά και θέλεις να πάρεις μία ξεχωριστή λαμπάδα για το βαφτιστήρι σου; Δες τις νέες λαμπάδες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που μόλις έφτασαν στο eshop! Είναι χειροποίητες και σε πολλά διαφορετικά σχέδια.
Δείτε τις λαμπάδες
Άνοιξε και πάλι το Καταφύγιο
Καθώς οι αρκούδες ξύπνησαν από το χειμέριο ύπνο, το Καταφύγιο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες. Προγραμματίστε μία επίσκεψη για να ζήσετε από κοντά την εμπειρία της άγριας ζωής μέσα στο φυσικό δάσιος οξιάς. Το Καταφύγιο της Αρκούδας λειτουργεί όλες τις ημέρες (εκτός Τετάρτης) από τις 10.00 έως τις 16.30 που ξεκινάει η τελευταία ξενάγηση. Παράλληλα, κανονικά λειτουργούν το Καταφύγιο του Λύκου και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα κάθε Σαββατοκύριακο. Για επισκέψεις οργανωμένων γκρουπ και σχολείων μπορείτε να καλείτε στα γραφεία μας στο 2386041500 για καλύτερο προγραμματισμό.
Η Παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα εκπαιδευτήρια Δούκα
Τους μικρούς μαθητές των εκπαιδευτηρίων Δούκα στην Αθήνα επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες η Παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία. Οι μαθητές άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα νέα του Ντιουκ, της αρκούδας που έχουν υιοθετήσει. Μάλιστα στο τέλος έδωσαν ένα μικρό αρκουδάκι για παρέα στον Ντιουκ! Τα εκπαιδευτήρια Δούκα παραμένουν εδώ και χρόνια σταθεροί υποστηρικτές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.


Η Interamerican ασφαλίζει τα οχήματα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Η Interamerican υποστηρίζει ενεργά το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Η ασφαλιστική εταιρεία καλύπτει για μία ακόμη χρονιά μέσω χορηγίας την ετήσια οδική ασφάλιση των οχημάτων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, τη μεταφορά και περίθαλψη τραυματισμένων και άλλων ζώων, καθώς και άλλες δράσεις που σχετίζονται με την προστασία της άγριας ζωής και τις ανάγκες του Περιβαλλοντικού Κέντρου.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: