Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Thessaloniki International Film Festival

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ!
Το πιο feelgood ντοκιμαντέρ που είδατε τελευταία, τη νέα ταινία της Ανιές Βαρντά Πρόσωπα & Ιστορίες που συνσκηνοθετεί με τον γάλλο εικαστικό καλλιτέχνη JR και η οποία άνοιξε την αυλαία του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 
Ένα κινηματογραφικό σοκ: το θρίλερ Μετά τον χωρισμό του Ξαβιέ Λεγκράν που εστιάζει σε μια οικογένεια σε διάλυση η οποία φτάνει στα άκρα. Μια ταινία-έκπληξη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, κάνοντας ρεκόρ στο γαλλικό box office.
Το νέο φιλμ του Σάμουελ Μάοζ Foxtrot, που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας, μια γλυκόπικρη ταινία για τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα στους ανθρώπους.
Ένα επικό ταξίδι για τη μετανάστευση, το ντοκιμαντέρ Ανθρώπινη ροή, από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο εικαστικό και ακτιβιστή Άι Γουέι Γουέι.
-- Kids Love Cinema --
Επτά ευκαιρίες
Στην καθιερωμένη ζώνη προβολών Kids Love Cinema του Φεστιβάλ, βλέπουμε μαζί με τα παιδιά την κλασική κωμωδία Επτά ευκαιρίες του Μπάστερ Κίτον (Κυριακή 18/3, 12:00, αίθ. Παύλος Ζάννας).
Αναλυτικό πρόγραμμα
-- Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
«Μιγκέλ Γκόμεζ: η επιμονή της μνήμης» --
Ιστορίες μαγικές από τις «Χίλιες και μία νύχτες» και απρόσμενες ιστορίες της ζωής σας περιμένουν στο αφιέρωμα «Μιγκέλ Γκόμεζ: η επιμονή της μνήμης» που παρουσιάζει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου
Οι ταινίες του αφιερώματος
-- Η Θεσσαλονίκη πάει Κάννες --
Με μεγάλη χαρά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνεχίζει για δεύτερη χρονιά μια σπουδαία συνέργεια που ενισχύει ακόμη περισσότερο το ρόλο του στον διεθνή φεστιβαλικό χάρτη: Η Αγορά, το πάντοτε δραστήριο κομμάτι του ΦΚΘ, θα δώσει δυναμικό παρών στο φετινό 71ο Φεστιβάλ Καννών (8 -19 Μαΐου 2018), μέσα από τη δράση «Thessaloniki Goes to Cannes».
Η Comédie-Française επιστρέφει αυτή την εβδομάδα στο Φεστιβάλ με το σπουδαίο κλασσικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε σκηνοθεσία Éric Ruf. Οι μαγνητοσκοπημένες αναμεταδόσεις έργων κλασικού ρεπερτορίου της ιστορικής παριζιάνικης σκηνής πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Pathé και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου (αίθ. Σταύρος Τορνές).
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: