Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

📖 Μια σελίδα την ημέρα την ανία κάνει πέρα!



Βιβλία κατά της ανίας των διακοπών
Μην ξεχνάς, ένα βιβλίο καταπολεμά την ανία των διακοπών
(και η σιτρονέλα τα κουνούπια)!
Σχολείο τέλος! Πρώτα έρχονται τα γιούπι κι ύστερα τα ουφ! Οι πρώτες ανέμελες μέρες είναι τόσο γεμάτες με τα πράγματα που δεν προλάβαινες να κάνεις μέσα στη σχολική χρονιά. Όμως μετά οι φίλοι σιγά σιγά σκορπίζουν, ξεκινάνε η βαρεμάρα και η γκρίνια και ο εφιάλτης για γονείς και παππούδες που δεν ξέρουν τι να κάνουν για να σε απασχολήσουν.
Μικροί και μεγάλοι, μην ανησυχείτε καθόλου. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχουν τη λύση που θα κάνει την ενοχλητική ανία να το σκάσει από το παράθυρο. Δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό ούτε για κάποιο περίπλοκο μαγικό ξόρκι, αλλά για τις πολύχρωμες σελίδες βιβλίων, μέσα στα οποία κρύβονται φίλοι ανεκτίμητοι που θα σε παρασύρουν σε απίθανες, διασκεδαστικές δραστηριότητες όπου κι αν βρίσκεσαι.
Βέβαια η μαγεία δεν είναι εντελώς απούσα. Μέρος της έχουν κρύψει η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου και η Ευθυμία Ανδριώτη στο Άμπρα Κατάμπρα, όπου ο ομώνυμος μάγος θα σε μάθει ένα σωρό μαγικά γλωσσικά παιχνίδια.
Πάτησε ΕΔΩ για να λύσεις αινίγματα και να φτιάξεις τη δική σου λίστα διακοπών με τα απαραίτητα.
Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Οι διακοπές είναι ένα ατελείωτο παιχνίδι.

Οι επιλογές που θα σε συντροφεύσουν στις διακοπές φέτος το καλοκαίρι είναι πάμπολλες, όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου -το βουνό, η θάλασσα, η πόλη ή το χωριό- και με όποιο μέσο κι αν ταξιδέψεις - καράβι, τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο. Ιδανικά βιβλία για το ταξίδι, χάρη στο μικρό και βολικό τους σχήμα, αλλά κι επειδή συνδυάζουν τις ατομικές με τις ομαδικές δραστηριότητες, είναι τα 100 παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο ταξίδι, 100 παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο αυτοκίνητο, καθώς και τα Ζωγραφιές και παιχνίδια για ξέγνοιαστες διακοπές και Παιχνίδια και δραστηριότητες για ξέγνοιαστες διακοπές.

Στα βιβλία αυτά θα βρεις κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, κουίζ, λαβύρινθους, ιδέες για ζωγραφική και πολλά ακόμα παιχνίδια για σένα και την παρέα σου!
Κάνε ΚΛΙΚ στις παρακάτω δραστηριότητες για να πάρεις μια γεύση.
Ζωγράφισε διάφορα σχέδια στα πανιά των ιστιοπλοϊκών
Σπαζοκεφαλιές με αυτοκίνητα
Ζωγράφισε παπούτσια στους ταξιδιώτες που περιμένουν στο αεροδρόμιο
Μουτζουρο-ζωγραφιές: Παίξε με δύο ή περισσότερους παίκτες
Για τους πιο μικρούς έχουμε το απόλυτο Βιβλίο των διακοπών. Εάν είσαι 4 ή 5 χρονών, με αυτό το βιβλίο θα περάσεις ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου.
Ξεφύλλισε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Αν πάλι είσαι από αυτούς που τους αρέσει να μαθαίνουν διαρκώς καινούρια πράγματα, ειδικά στις διακοπές που κανείς δε θα σε βαθμολογήσει, τότε και για σένα οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχουν τη λύση. Όταν αρχίσει το σχολείο, δε θα βλέπεις την ώρα να κάνεις τον έξυπνο στους φίλους σου!

Μαθαίνω την ώρα με απίθανες δραστηριότητες
Φτιάξε μόνος/η σου ένα ρολόι
Μαθαίνω την προπαίδεια με απίθανες δραστηριότητες
Βοήθησε τον ιππότη να βγει από τον λαβύρινθο χρησιμοποιώντας την προπαίδεια του 12
Με τη σειρά «Το πρώτο μου τετράδιο» η μάθηση γίνεται παιχνίδι αλλά και μόδα, αφού τα βιβλία έχουν «χεράκι» για να τα παίρνεις άνετα μαζί σου σαν τσαντάκι.

Τέλος, μην αφήσεις κανέναν, ούτε καν τον/τη μεγάλο/η σου αδερφό/ή, να σου πει ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να κάνεις. Στις διακοπές, αλλά και κάθε στιγμή, όλα είναι δυνατά. Το λέει άλλωστε και η έμπειρη εκπαιδευτικός Κατερίνα Χριστόγερου στα βιβλία της Είμαι 4 και μπορώ, Είμαι 5 και μπορώ.
Δες και μόνος/η σου.
Σχεδίασε τους δικούς σου κύκλους
Μέτρησε και βρες τα ίδια σκίτσα της εικόνας

Τώρα που πήρες μια πρώτη γεύση, προτού κλείσεις τη βαλίτσα σου, ξέρεις ότι απαραίτητη στάση πριν από κάθε ταξίδι είναι το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: