Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Παιδικές Σελίδες - Καλοκαίρι 2018 | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Αγαπητοί μας φίλοι,
Είμαστε βέβαιοι πως την ημέρα που θα πακετάρετε τις βαλίτσες των διακοπών, τα πράγματα που θα πρέπει να πάρετε για τα παιδιά θα σχηματίζουν έναν μικρό λόφο. Κρατήστε χώρο για μια στοίβα από βιβλία, μιας και θα είναι δύσκολο να επιλέξετε –τόσο εσείς όσο και οι μικροί μας αναγνώστες– με ποιον τίτλο από τις νέες παιδικές εκδόσεις μας να ξεκινήσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές:
Η λίστα των εικονογραφημένων βιβλίων έχει εμπλουτιστεί με τίτλους που διαφοροποιούνται τόσο ως προς τη θεματολογία τους όσο και ως προς το στιλ εικονογράφησής τους, ενώ Το πλεξικό της φανταστικής αποτελεί την πιο απρόσμενη και ανατρεπτική πρόταση στην κατηγορία των εγχειριδίων δημιουργικής γραφής.
Το βραβευμένο συγγραφικό δίδυμο Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη επιστρέφουν στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος με τον πρώτο τίτλο της νέας σειράς βιβλίων Οι περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου.
Ο Τόμας το Τρενάκι είναι έτοιμος για αναχώρηση με το «βαλιτσάκι» του, ενώ ο Λύκος Ζαχαρίας θέλει να πραγματοποιήσει ένα κοντινό ταξίδι μέχρι το… διάστημα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.
Ακολουθούν αναλυτικά οι προτάσεις μας:
Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΠΡΩΝ
Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Σειρά: Οι περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου
Σχήμα: 14x20,5, Σελίδες: 56,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 9,99€
Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο μικρός Κοπέρνικος, ο οποίος έχει τρεις πολύ καλούς φίλους: τον Φοίβο, τη Δάφνη και τον Μιχαήλ.
Το πρωινό της ιστορίας μας, ο πρωταγωνιστής μας και η παρέα του πηγαίνουν στο σπίτι του θείου του Κοπέρνικου, του Παντελή, αφού έχουν αναλάβει να το… βάψουν. Και γιατί πρέπει να βάψουν οι τέσσερις μικροί φίλοι το σπίτι του θείου Παντελή; Μα γιατί εκείνος δεν μπορεί να αποφασίσει με τίποτα τι χρώμα να επιλέξει! Ο μικρός Κοπέρνικος και οι φίλοι του όμως έχουν ένα σωρό ιδέες για πολύχρωμους συνδυασμούς.
Ωστόσο, δεν έχουν υπολογίσει πως οι Πιλάφηδες, η αντίπαλη συμμορία και αιώνιοι εχθροί τους, καραδοκούν και είναι έτοιμοι για επίθεση. Παρά το αρχικό ξάφνιασμα, ο Κοπέρνικος και οι φίλοι του αποδεικνύονται έτοιμοι για μάχη και κάπως έτσι ξεκινά αυτό που θα μείνει στην ιστορία ως… Ο Πόλεμος των Άσπρων!
Για αναγνώστες 5+ ετών

ΠΩΣ ΕΓΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Κείμενο & Εικονογράφηση: Lisa Papp
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Σχήμα: 24x28, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Στη Μαντλίν δεν αρέσει καθόλου να διαβάζει δυνατά. Είναι που δεν μπορεί να βρει τις λέξεις ή νιώθει πως οι προτάσεις κολλάνε μες στο στόμα της και δεν μπορούν να βγουν. Παρόλο που θέλει όσο τίποτα άλλο να κερδίσει ένα αστέρι, αυτό που παίρνει από τη δασκάλα της είναι αυτοκόλλητες καρδιές με το μήνυμα «Προσπάθησε κι άλλο». Η Μαντλίν ξέρει πως τα αστέρια είναι για όσους διαβάζουν καλά. Ωστόσο, τα αστέρια είναι και για να κάνεις ευχές – και η δική της είναι να πάρει ένα αστέρι όλο δικό της. Εκείνο που δεν περιμένει με τίποτα η Μαντλίν είναι πως η ευχή της μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν γνωρίσει τη σκυλίτσα Μπόνι και αρχίσει να της διαβάζει δυνατά!
Το Πώς έγινα αστέρι στην ανάγνωση είναι μια ευαίσθητη ιστορία για τη δύναμη της επιμονής και της υπομονής, αλλά και για τα ευεργετικά αποτελέσματα της διακριτικής, στοχευμένης ενθάρρυνσης και ενίσχυσης.
Για αναγνώστες 4+ ετών

Η ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΤΡΟΝΙ
Stephen W. Martin
Εικονογράφηση: Samantha Cotterill
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Σχήμα: 24x24, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Η Ερμιόνη είναι ένα μικρό κορίτσι που επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει το δικό της κατοικίδιο ζωάκι. Έτσι, όταν έρχονται τα γενέθλιά της, οι γονείς της αποφασίζουν να της κάνουν το χατίρι. Όμως, αντί για σκύλο, γάτα ή χάμστερ, της παίρνουν δώρο ένα… κοτρόνι! Μα, αυτό το κατοικίδιο δεν μπορεί ούτε να το χαϊδέψει ούτε να του ζητήσει να της φέρει πίσω το μπαλάκι. Ωστόσο, η Ερμιόνη δεν το βάζει κάτω, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Τίποτα δεν θα την εμποδίσει από το να αγαπήσει το κοτρόνι της σαν να ήταν ένα ζωντανό πλάσμα. Τι κρίμα να μην μπορεί να την αγαπήσει και κείνο... Ή μήπως μπορεί;
Η Ερμιόνη και το κοτρόνι είναι μια ξεκαρδιστική και συνάμα τρυφερή ιστορία για τη φιλία, τη δύναμη της θέλησης και την πίστη, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Για αναγνώστες 4+ ετών

Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Orianne Lallemand
Εικονογράφηση: Eleonore Thuillier
Μετάφραση: Σοφία Παλάκη
Σειρά: Ο λύκος Ζαχαρίας
Σχήμα: 21,5x21,5, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€
Μια νύχτα, ο λύκος Ζαχαρίας ξυπνάει από ένα μεγάλο ΜΠΑΜ! Ένα διαστημόπλοιο μόλις προσγειώθηκε στον κήπο του! Μα, υπάρχουν εξωγήινοι; Κάπου εκεί έξω, κάποιοι χρειάζονται τον Ζαχαρία για μια... πολύ ασυνήθιστη αποστολή. Ένα βιβλίο για την περιπέτεια, τη φαντασία και την αξία του γέλιου με πρωταγωνιστή τον γλυκό, τρυφερό, ανατρεπτικό λύκο... Ζαχαρία!
Για αναγνώστες 3+ ετών
Βιβλία Γνώσεων

ΤΟ ΠΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ
Άγγελος Πατσιάς
Σχήμα: 14,5x19, Σελίδες: 128,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 8,99€
Γνωρίζετε, αλήθεια, κανέναν αυληγάτορα; Μήπως τι είναι το σαχλαμάρι; Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες ενός σκονισμένου βιβλίου, ο Άγγελος Πατσιάς βρήκε λέξεις που έβαζε στοίχημα πως τις ήξερε – μα που δεν είχε ξανακούσει ποτέ! Τότε συνέβη κάτι πραγματικά μαγικό: Κάθε φορά που προσπαθούσε να φανταστεί τι μπορεί να σήμαιναν αυτές οι λέξεις, ο κόσμος που έφτιαχνε μες στο μυαλό του ζωντάνευε! Κάπως έτσι συγκέντρωσε όσες περισσότερες λέξεις μπόρεσε να θυμηθεί και δημιούργησε το Πλεξικό της Φανταστικής, ένα πρωτότυπο εγχειρίδιο δημιουργικής σκέψης και γραφής, το οποίο έχει την καινοτομία να αλλάζει ανάλογα με τον άνθρωπο που το κρατάει στα χέρια του! Αυτό το μοναδικό εγχειρίδιο καλεί κάθε παιδί να απελευθερώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, αφού με κάθε σελίδα που θα συμπληρώνει, δίνοντας τη δική του ερμηνεία στις φανταστικές λέξεις του Πλεξικού, θα φτιάχνει και μια ξεχωριστή ιστορία.
Για παιδιά 6+ ετών
Αγαπημένοι Χαρακτήρες

ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ: ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ
Σχήμα: 21x28, Σελίδες: 10,
Μαλακό εξώφυλλο με αυτοκόλλητα, Τιμή: 8,99€
Έλα στον φανταστικό κόσμο του Τόμας και των Φίλων του! Το πρώτο μου βαλιτσάκι με ιστορίες, δραστηριότητες και αυτοκόλλητα. Περιέχει:
• Ένα χρωματιστό βιβλίο για να διαβάσεις και να κολλήσεις αυτοκόλλητα.
• Έναν πίνακα με δύο πλευρές γεμάτες αστείες δραστηριότητες.
• Τρεις σελίδες με αυτοκόλλητα των αγαπημένων σου χαρακτήρων, που μπορείς να ξαναχρησιμοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: