Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ARCTUROS News


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φροντίζει και θα επανεντάξει στη Βουλγαρία τρία ορφανά αρκουδάκια
Τη φροντίδα τριών ορφανών αρκούδων που βρέθηκαν στη Βουλγαρία ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Πρόκειται για τρία αρκουδάκια (δύο αρσενικά και ένα θηλυκό), μόλις λίγων μηνών, που είναι αδέρφια και χάθηκαν για άγνωστο λόγο από τη μητέρα τους. Τα αρκουδάκια βρέθηκαν κοντά στο χωριό Batounci της Βουλγαρίας από κατοίκους του οι οποίοι ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές άμεσα. Την φροντίδα τους ανέλαβε προσωρινά η φιλοζωική οργάνωση Four Paws που τα φιλοξένησε σε καταφύγιο για αρκούδες χορεύτριες στην Belitsa. Εκεί έμειναν για μερικές εβδομάδες σε ξεχωριστό χώρο από τα υπόλοιπα ζώα ώστε να μην έρχονται σε επαφή με ανθρώπους. Κατόπιν, η διεθνής οργάνωση επικοινώνησε με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ο οποίος έχει πλέον αναλάβει την φροντίδα τους για μερικούς μήνες με στόχο την επανένταξή τους στα βουνά της Βουλγαρίας, όπως άλλωστε ορίζει το διεθνές πρωτόκολλο.Διαβάστε περισσότερα


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιούργησε Κτηνιατρείο άγριων θηλαστικών
Το πρώτο εξειδικευμένο Kτηνιατρείο άγριων θηλαστικών λειτουργεί πλέον ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Η δημιουργία του αποτελεί σταθμό στον τομέα της προστασίας και της περίθαλψης των άγριων ζώων καθώς θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που θα εξυπηρετεί περιστατικά άγριων σαρκοφάγων. Το νέο Κτηνιατρείο βρίσκεται στις Αγραπιδιές Φλώρινας και ολοκληρώνει τις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρικού Σταθμού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που λειτουργεί επίσης χώρο φιλοξενίας και παροχής πρώτων βοηθειών για άγρια θηλαστικά. Έτσι, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τα αυξανόμενα και δύσκολα περιστατικά περίθαλψης λύκων, αρκούδων και άλλων άγριων ζώων.
Διαβάστε περισσότερα
Ηλικιωμένη αρκούδα πέθανε
στην Πολυκάρπη Καστοριάς από φυσικά αίτια
Το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου η Ομάδας Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία για την παρουσία μίας αρκούδας στην Πολυκάρπη Καστοριάς σε παραλίμνια περιοχή κοντά στον αστικό ιστό. Εκπρόσωπος της ΟΑΕ μαζί με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών και της Αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο όπου βρισκόταν μία αρκούδα σε ημιθανή κατάσταση. Κατά την εξέταση του ζώου διαπιστώθηκε ότι ήταν υπερήλικη. Λόγω του προχωρημένου της ώρας αποφασίστηκε να παραμείνει το ζώο στο σημείο και το πρωί της Παρασκευής να μεταφερθεί στο Κτηνιατρείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για περίθαλψη. Το πρωί, ωστόσο, πριν ξεκινήσει η επιχείρηση η αρκούδα εξέπνευσε.
Διαβάστε περισσότερα

Ορφανό λυκάκι βρέθηκε στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής
Ένα ορφανό λυκάκι μόλις δύο μηνών έχει μεταφερθεί στο Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας εδώ και λίγες εβδομάδες. Βρέθηκε κοντά στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής από ιδιώτη ο οποίος ενημέρωσε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης κατόπιν επικοινωνίας με το Δασαρχείο Πολυγύρου μετέβη στο σημείο και το παρέλαβε. Η Τζένη, όπως ονομάστηκε το λυκάκι, αφού εξετάστηκε στο νέο κτηνιατρείο και διαπιστώθηκε ότι χαίρει άκρας υγείας, μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο όπου και θα ζήσει στο εξής.


Ετοιμάζονται για το μεγάλο χώρο τα ορφανά αρκουδάκια
Ο Λουίτζι, η Σοφία, η Radostina, o Jonas και ο Mitko έχουν πλέον περάσει στην διαδικασία του απογαλακτισμού και τρέφονται αποκλειστικά με φρούτα, λαχανικά και καρπούς που θα μπορούν να βρουν αργότερα και στο δάσος. Σε λίγες εβδομάδες θα μεταφερθούν σε περιφραγμένη δασική έκταση όπου θα περάσουν και όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι και επανένταξη. Οι πέντε αρκούδες συμβιώνουν αρμονικά και περνούν όλο τον χρόνο τους παίζοντας και εξερευνώντας τον χώρο τους.
Ανοιχτή δημόσια επιστολή
για το ΕΚΠΑΖ

Με δημόσια επιστολή ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και 10 ακόμη περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την έντονη αγωνία για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΠΑΖ – Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στην Αίγινα. Στο κέντρο φιλοξενούνται προστατευόμενα και απειλούμενα είδη, ειδικά πολλά είδη ορνιθοπανίδας, για την διατήρηση των οποίων η ελληνική πολιτεία έχει ευθύνη. Η ζωή των ζώων αυτών απειλείται από την έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Συνεχίζεται η υποστήριξη
της Royal Canin

Με την χορηγία τροφής τις ανάγκες για τους γεννήτορες και τα κουτάβια η Royal Canin στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού. Η Royal Canin παραμένει σταθερός υποστηρικτής της συγκεκριμένης δράσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που έχει στόχο την πρόληψη των ζημιών που προκαλούν οι αρκούδες και οι λύκοι στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο και την προστασία της ελληνικής φυλής σκύλων.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: