Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστροφή στα θρανία με νέα βιβλία, πρωτότυπες δραστηριότητες και συμβουλές για γονείς!



Επιστροφή στα θρανία
Προετοιμαζόμαστε και εξοπλιζόμαστε
με όλα τα απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά
Ανεμελιά τέλος! Ξεπλένουμε τα αλάτια από τα μαλλιά μας (για τις καθημερινές τουλάχιστον, γιατί τα Σαββατοκύριακα όσο κρατάει ακόμη ο καιρός ενδείκνυνται για τις τελευταίες βουτιές), τινάζουμε την άμμο από τα πόδια μας και ανασκουμπωνόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά. Των φρονίμων τα παιδιά λοιπόν πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και σιγά σιγά καιρός είναι να οργανωθούμε για τη νέα σχολική χρονιά.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για ακόμα μία χρονιά είναι στο πλευρό μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για να τους βοηθήσουν σε αυτή την προετοιμασία προσφέροντας μια ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών βιβλίων και βοηθημάτων για όλες τις ηλικίες, τις βαθμίδες και τα γνωστικά αντικείμενα, που θα λύσουν τα χέρια τους. Για να φτάσετε λοιπόν στην επιτυχία, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάντε μια στάση στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Δείτε τι νέο κυκλοφορεί, διασκεδάστε με πρωτότυπες δραστηριότητες, κι εσείς, αγαπητοί γονείς, διαβάστε συμβουλές για να έχετε μια ομαλή σχολική χρονιά με τα παιδιά σας.
Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης στο σχολείο
Για να μην πέσουμε κατευθείαν στα βαθιά μετά την ξενοιασιά του καλοκαιριού, το βιβλίο της Ίμκε Στοτζ υπόσχεται να βάλει τέρμα στη βαρεμάρα του σχολείου! Με το βιβλίο αυτό τα παιδιά έχουν ό,τι χρειάζονται για να απολαμβάνουν και τις πιο μονότονες και βαρετές ώρες της μέρας, δηλαδή παιχνίδια, ανέκδοτα, λογοπαίγνια, τρίλιζες, γρίφους, αινίγματα, γελοιογραφίες και άλλα πολλά. Συνοδεύεται με μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση: «Μη γελάτε δυνατά μέσα στην τάξη, γιατί θα βρείτε τον μπελά σας!»
Κυκλοφορεί στις 20 Σεπτεμβρίου
Πάμε σχολείο
Στη σειρά «Διαβάζω και διασκεδάζω» με στιχάκια και κινούμενες εικόνες για ατέλειωτο παιχνίδι, που έχουν αγαπήσει τόσο τα μικρά παιδιά, ένα νέο βιβλίο έρχεται που αφορά τα πρώτα βήματα στο σχολείο.
Για παιδιά 1-3 ετών
Κυκλοφορεί στις 20 Σεπτεμβρίου
Οι πρώτες μου γνώσεις
Οι πρώτοι μου αριθμοί
Δύο καρτονέ βιβλία της συγγραφέα και εικονογράφου Τζάνετ Ρόου για πολύ μικρά παιδιά με όμορφα χρώματα θα τα βοηθήσουν να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους.
Για παιδιά 1-3 ετών
Χρωματίζω, κόβω και κολλάω
Ένα βιβλίο της έμπειρης νηπιαγωγού Κατερίνας Χριστόγερου για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι, τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, με στόχο την άσκηση των βασικών τους δεξιοτήτων, τη βελτίωση της γραφής και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους. Με ιδέες για κατασκευές και παιχνίδι, κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε το παιδί να κρατήσει το βιβλίο με τις δημιουργίες του στη βιβλιοθήκη.
Για παιδιά από 3 ετών
Γίνε αστέρι μαθαίνοντας με τον αρκούδο και τους φίλους του
Γίνε αστέρι μαθαίνοντας με τη ζέβρα και τους φίλους της
Η Μάντι Στάνλεϊ μας βάζει στην παρέα δύο συμπαθέστατων ζώων και τα παιδιά «γίνονται αστέρια» περνώντας ευχάριστες ώρες μέσα από πληθώρα πρωτότυπων εκπαιδευτικών παιχνιδιών.
Για παιδιά από 4 ετών
Σειρά: «Το πρώτο μου τετράδιο»

Με τα βιβλία της σειράς «Το πρώτο μου τετράδιο» η μάθηση γίνεται παιχνίδι! Ιδανικά για την εξοικείωση των παιδιών με τις βασικές πρώτες έννοιες της γραφής και των αριθμών και ιδιαίτερα ελκυστικά χάρη στο πρωτότυπο σχήμα τους, με «χεράκι», για να τα κρατάει το παιδί και να τα παίρνει εύκολα και παντού μαζί του.
Για παιδιά από 4 και 5 ετών
Μαθαίνω την ώρα
Μαθαίνω την προπαίδεια
Δύο βιβλία για τον ελεύθερο χρόνο, που θα κάνουν τα παιδιά ξεφτέρια στον πολλαπλασιασμό και στο να διαβάζουν την ώρα και να μετρούν τον χρόνο.
Για παιδιά από 5 και 7 ετών
Ουφ, ξελευθερία!
Νέο βιβλίο στη σειρά της Αντιόπης Φραντζή «Μαθητικά κατορθώματα», της καθ’ ύλην αρμόδιας να μιλήσει για θέματα που απασχολούν τα παιδιά στον χώρο του σχολείου χάρη στη μεγάλη εμπειρία της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το άγνωστο και φαινομενικά αφιλόξενο περιβάλλον του σχολείου μεταμορφώνεται στα βιβλία της σε μια κοινότητα αναγνώρισης, αποδοχής και κινήτρων. Αυτή τη φορά διαβάζουμε την ιστορία του Ορέστη που υποφέρει από… ντροπαλίτιδα.
Για παιδιά από 6 ετών
Κυκλοφορεί στις 20 Σεπτεμβρίου
Ντετέκτιβ Κλουζ - Σχολικό ημερολόγιο
Πράκτορες του πλανήτη - Σχολικό ημερολόγιο 2018-2019
Ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ του κόσμου, ο διάσημος Κλουζ, και οι απίθανοι Πράκτορες του Πλανήτη θα κρατήσουν συντροφιά στους μαθητές δημοτικού με δύο φανταστικά σχολικά ημερολόγια που δεν πρέπει να λείπουν από καμία σχολική τσάντα. Το απαραίτητο αξεσουάρ για τη νέα σχολική χρονιά, για να οργανώσουν το πρόγραμμά τους, αλλά και να καταγράψουν τις αναμνήσεις των σημαντικότερων στιγμών των μαθητικών τους χρόνων.
Και ένα χρήσιμο βιβλίο για γονείς
Δώστε θάρρος στο παιδί
Το βιβλίο της Boglarka Hadinger, της διεθνούς φήμης ψυχολόγου από την Αυστρία, διευθύντριας του Ινστιτούτου Λογοθεραπείας και Υπαρξιακής Ανάλυσης της χώρας της, περιλαμβάνει συμβουλές για το πώς γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και την προσωπικότητα των παιδιών και των εφήβων, τι θα πρέπει να τους παρέχουν για να νιώθουν καλύτερα και να γίνουν ευτυχισμένα.
Κυκλοφορεί στις 20 Σεπτεμβρίου
Τυπώστε και διασκεδάστε μαθαίνοντας
(Printables και δραστηριότητες)
Για τα παιδιά που ξεκινούν για πρώτη φορά στο σχολείο ή είναι πλέον βετεράνοι, αυτές οι ευφάνταστες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μπουν στο κλίμα του σχολείου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Πατήστε ΕΔΩ για να τις δείτε και να τις εκτυπώσετε.
Νέος κατάλογος με τα εκπαιδευτικά μας βιβλία και βοηθήματα από την προσχολική εκπαίδευση μέχρι και το Λύκειο
Βιβλία γραμμένα από εκπαιδευτικούς με μακρόχρονη διδακτική πείρα αποτελούν ιδιαίτερα χρήσιμα εργαλεία για την κατανόηση και εμπέδωση της ύλης σε κάθε μάθημα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Μπορείτε να ενημερωθείτε για ό,τι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας ΕΔΩ.
Σχολή Γονέων
Καλά τα βιβλία όμως πολλοί από εμάς προτιμάμε την προσωπική επαφή, τις διά ζώσης συμβουλές και τον ανοιχτό διάλογο. Όσοι λοιπόν είστε τέτοιοι τύποι καλό θα ήταν να μη χάσετε τις συναντήσεις της Σχολής Σύγχρονων Γονέων με εισηγήτρια τη συμβουλευτική ψυχολόγο, σύμβουλο γονέων και συγγραφέα Χριστίνα Ρασιδάκη, που πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ.: Πάμε Δημοτικό: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς από τα πρώτα χρόνια του παιδιού τους στο σχολείο
Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ.: Πάμε Γυμνάσιο: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς από την πρώτη χρονιά του παιδιού τους στο Γυμνάσιο
Χρήσιμες συμβουλές για γονείς
Οι παιδαγωγοί και συγγραφείς παιδικών βιβλίων Αντιόπη Φραντζή και Κατερίνα Χριστόγερου μας δίνουν τα φώτα τους και μας συμβουλεύουν επιμονή και υπομονή, θάρρος και αισιοδοξία στο νέο ξεκίνημα των παιδιών μας.
Νέα σχολική χρονιά: Ευκαιρία για καινούργιο ξεκίνημα για όλη την οικογένεια! της Αντιόπης Φραντζή
Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι, η νηπιαγωγός και συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων Κατερίνα Χριστόγερου απευθύνει 15 χρήσιμες συμβουλές στους γονείς.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά
σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: