Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

To αβγό του Μουσικού Χωριού - οι χειμερινές δράσεις 2018/19

το αβγό
του Μουσικού Χωριού
forum δημιουργίας
Παράλληλα με την δωδεκαετή του συνεχή δράση στον Άγιο Λαυρέντιο και για 7η συνεχή χρονιά, το δίκτυο καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσικού Χωριού συγκεντρώνεται στην αστική έδρα της διοργάνωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
Το «αβγό» είναι ένας πρώην βιοτεχνικός, ενιαίος χώρος 150 τετραγωνικών μέτρων που έχει ανακαινιστεί για να φιλοξενεί εργαστήρια, ζωντανές μουσικές ακροάσεις και ποικίλες ομαδικές δράσεις. 
Ειδικότερα, ασκούνται η «δια βίου» μουσική και κινητική πράξη, ο καλλιτεχνικός στοχασμός και η επίγνωση, μέσα από έναν ετήσιο κύκλο τακτικών συμβιωτικών εργαστηρίων, ομαδικών συνεδριών, σεμιναρίων και άλλων παράλληλων δράσεων.
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 2018/19 (Oκτώβριος – Ιούνιος)
(κλικ στους τίτλους για περισσότερα)
Η ανθρώπινη φωνή στον ποιητικό λόγο και στο ποιητικό θέατρο, στην όπερα και το μουσικό θέατρο, στο κλασσικό τραγούδι αλλά και στο απανταχού τραγούδι των λαών,
μέσα από την παγκόσμια ποίηση της μουσικής! Οδηγός μας το ανθρώπινο σώμα με τις...κρυφές πνευματικές δεξιότητες του τις οποίες μας αποκαλύπτει πάντα - και μόνον - μέσα από την ίδια του την φωνή που είναι η πνοή της ύπαρξής του! Ιδιαίτερες ασκήσεις 45 χρόνων εμπειρίας κατευθύνουν τη διάδραση της φωνής στο σώμα και οδηγούν αυτή σε υψηλότερα επίπεδα έκφρασης και τεχνικής!
Διαλογισμός σε κίνηση και ακινησία
Μαριάννα Αστρακά, Γιώργος Φωτιάδης 

Η διδασκαλία έχει σαν άξονα ένα ολιστικό σύστημα που με όχημα το διαλογισμό εξισορροπεί  όλες τις πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης: τη φυσική, τη συναισθηματική, τη νοητική και την πνευματική
The Radiant Performer - Musicis Corpus
Αλεξάνδρα Καζάζου
29-30 Σεπτεμβρίου 
Σάββατο & Κυριακή 17.00-22.00
Το Theater & Movement Research project σε συνεργασία με το Αβγό του Μουσικού Χωριού διοργανώνουν ένα 2ήμερο σεμινάριο θεάτρου με την Ελληνοπολωνέζα ηθοποιό και σκηνοθέτη, στενή συνεργάτη του Ινστιτούτο Γκροτόφσκι Αλεξάνδρα Καζάζου.
Εργαστήριο: Ψυχοσύνθεση του μουσικού και τραγουδοποιΐα
 Λευτέρης Μουμτζής 
19-21 Οκτωβρίου 
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 11.00 - 14.00 & 17.00 - 19.00Σε συνέχεια του επιτυχημένου εργαστηρίου που έλαβε χώρα στο φετινό Μουσικό Χωριό τον Αύγουστο, ο Λευτέρης Μουμτζής καλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς όλων των ηλικιών και ιδιωμάτων σε ένα τριήμερο εργαστήρι, όπου θα επιχειρήσει να αναλύσει και να «ξεσκεπάσει» τους λόγους που συλλογικά και ατομικά μας σταματούν από το να ολοκληρώσουμε τις δημιουργικές μας επιθυμίες.
H Μουσικότητα του Σώματος – εργαστήριο σωματικού / μουσικού θεάτρου
 Julianna Bloodgood, Rafal Habel
11, 12, 13 Ιανουαρίου 2019 
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή Αυτό το εργαστήριο προσφέρει, στους επαγγελματίες του χώρου των παραστατικών τεχνών αλλά και στους προχωρημένους σπουδαστές, μια μοναδική ευκαιρία να εξετάσουν πως το σώμα, η φωνή, η φαντασία και το σύνολο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αναζήτηση νέων πηγών δημιουργικότητας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
http://avgo.music-village.gr/gr/εργαστήρι
Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε online την αίτηση συμμετοχής σε εργαστήριοΚαθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα ανακοινώνονται τα residencies, οι θεματικές συζητήσεις, οι συναυλίες, οι προβολές και οι παραστάσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο.
Πληροφορίες: www.music-village.gravgo@music-village.gr 
Διεύθυνση:
Bαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
www.music-village.gr
www.facebook.com/toavgo

Δεν υπάρχουν σχόλια: