Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Σελίδες Οκτωβρίου 2018


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Αγαπητοί μας φίλοι,
Ο συγγραφέας Nathaniel Hawthorne είχε δηλώσει κάποτε πως «Δεν αντέχω να σπαταλήσω κάτι τόσο πολύτιμο όσο μια φθινοπωρινή λιακάδα, μένοντας στο σπίτι». Στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος έχουμε λόγους να διαφωνούμε, γιατί οι νέες κυκλοφορίες μας για τον μήνα Οκτώβριο απαιτούν μόνο ένα αναπαυτικό κάθισμα για ατελείωτες, απολαυστικές ώρες ανάγνωσης βιβλίων όπως:
Τον νέο τίτλο στη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ. Δύο τολμηρά δοκίμια, το ένα για το μέλλον της Ευρώπης και το άλλο για το μέλλον της δημοκρατίας, και ένα κλασικό ανάγνωσμα του Τζον Στάινμπεκ σε νέα μετάφραση.
Στο παιδικό βιβλίο, μια νέα σειρά βιβλίων με τίτλο μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ αφηγείται ιστορίες γυναικών που αποτελούν διαχρονικά πρότυπα, ενώ οι σειρές μας Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ και ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΥ αποκτούν νέους τίτλους.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο site μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.
Ακολουθούν αναλυτικά οι προτάσεις μας:
Μικρές Εισαγωγές
Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Βασιλική Γεωργιάδου & Αναστασία Καφέ
Σχήμα: 13x20,5, Σελίδες: 112,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Σε αυτό το συνοπτικό δοκίμιο για τη μελέτη της εκλογικής συμπεριφοράς αναλύονται τα ιστορικά μοντέλα που εξετάζουν τα κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά μοτίβα της εκλογικής συμπεριφοράς και παράλληλα διερευνώνται οι παράγοντες που επηρέασαν τις επιλογές των Ελλήνων κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους από το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης και μετά.
Δοκίμια

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ
Ivan Krastev
Μετάφραση: Γιώργος Καράμπελας
Σχήμα: 14,5x20,5, Σελίδες: 152,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Ο Ίβαν Κράστεφ, ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της δημόσιας σφαίρας, αναλύει τα φαινόμενα που συνιστούν τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ευρωπαϊκή ενότητα, όπως η προσφυγική κρίση, η ισχυροποίηση του λαϊκισμού, η άνοδος των ξενοφοβικών κομμάτων και το έλλειμμα ηγετών με πολιτική ικανότητα και όραμα για το μέλλον της Ευρώπης. Στόχος του είναι να επισημάνει τα κοινά στοιχεία της παρούσας πολιτικής συνθήκης με προηγούμενα επεισόδια της ευρωπαϊκής ιστορίας και παράλληλα να μας προετοιμάσει, με τον πιο βαθυστόχαστο και διεισδυτικό τρόπο, για τις προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον για την ταυτότητα –ή ακόμα και για την επιβίωση– της ΕΕ.

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Η πολιτική μακριά από τον παραλογισμό
Jason Brennan
Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος
Σχήμα: 14,5x20,5, Σελίδες: 416,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 19,99€
Σε αυτό το αιχμηρό βιβλίο, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Georgetown Τζέισον Μπρέναν υποστηρίζει ότι η δημοκρατία θα πρέπει να κρίνεται με βάση τα αποτελέσματά της – και τα αποτελέσματα δεν είναι αρκετά καλά: Η δημοκρατία δείχνει να ενισχύει την κυριαρχία της άγνοιας και του ανορθολογισμού, με αποτέλεσμα η ποιότητα διακυβέρνησης που επιφέρει συχνά να υπολείπεται των προσδοκιών. Το Εναντίον της Δημοκρατίας αποτελεί μια προκλητική αλλά καίρια κριτική ανάλυση της δημοκρατίας, καθώς και την πρώτη συγκροτημένη υπεράσπιση της διακυβέρνησης από τους επαΐοντες.

Ο ΝΟΜΟΣ
Frederic Bastiat
Μετάφραση: Σωτήριος Παπασωτηρίου
Σχήμα: 14,5x20,5, Σελίδες: 96,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€
Στο διασημότερο έργο του, ο εμβληματικός Γάλλος πολιτικός και οικονομολόγος Φρεντερίκ Μπαστιά ορίζει και αναπτύσσει ένα δίκαιο σύστημα νόμων. Έχοντας ως βάση για την πραγματεία του το αξίωμα πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύσει «το άτομό του, την ελευθερία του και την περιουσία του», ο σημαντικός εκπρόσωπος του κλασικού φιλελευθερισμού διερευνά τα όρια της δικαιοσύνης και της εξουσίας των κυβερνήσεων.
Λογοτεχνία

ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ
John Steinbeck
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Σχήμα: 14,5x20,5, Σελίδες: 136,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 8,99€
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας αφηγείται την τραγική ιστορία ενός φτωχού ανδρόγυνου, του Κίνο και της Χουανίτα, και του μωρού τους, του Κογιοτίτο, που πιστεύουν πως η τύχη τους αλλάζει όταν ο Κίνο βρίσκει στη θάλασσα το Μαργαριτάρι του Κόσμου. Όμως τα όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και το παιδί τους σύντομα θα γκρεμιστούν, υπό το βάρος του φθόνου και της απληστίας.
Εμπνευσμένη από έναν μεξικανικό μύθο, η ιστορία του Στάινμπεκ φέρει το βάθος και τη δύναμη μιας παραβολής, για αυτό και το Μαργαριτάρι διδάσκεται ως σήμερα στα αμερικανικά σχολεία.
Εικονογραφημένα βιβλία για Παιδιά
Νέα σειρά βιβλίων: μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ
Σχήμα: 19,5x24, Σελίδες: 40, Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Η νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ αφηγείται τις ιστορίες σημαντικών γυναικών από την παιδική τους ηλικία ως την καθιέρωσή τους σε διάφορους τομείς. Γυναίκες που έχουν πολλά να διδάξουν. Γυναίκες που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία!
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών.
Οι τρεις πρώτοι τίτλοι της σειράς είναι:

Isabel Sanchez Vegara
Εικονογράφηση: Frau Isa
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Η Μαρί όταν ήταν μικρή είχε αποφασίσει πως εκείνη με την επιστήμη ήθελε να ασχοληθεί παρά πριγκίπισσα να γίνει. Χάρη στην αγάπη και την επιμονή της, κατέκτησε πολλές κορυφές στη ζωή της

Isabel Sanchez Vegara
Εικονογράφηση: Elisa Munso
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Κάθε απόγευμα, η Αγκάθα και η μαμά της διάβαζαν ιστορίες, κι ήταν τόσο περίεργη η μικρή, που όλο είχε απορίες. Χάρη στην έμφυτη περιέργειά της και την αγάπη της για τις λέξεις, η Αγκάθα κατόρθωσε να γίνει η πιο σπουδαία συγγραφέας.

Isabel Sanchez Vegara
Εικονογράφηση: Ana Albero
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Από μικρή η Γκαμπριέλ ήταν ένα παιδί ξεχωριστό, κι αυτό δεν άρεσε πολύ στις μοναχές που τη μεγάλωσαν στο ορφανοτροφείο. Όμως η Γκαμπριέλ ήξερε πως η διαφορετικότητά της ήταν και η δύναμή της, γι’ αυτό κι όταν μεγάλωσε έκανε τα πάντα αλλιώς, ακόμα και το όνομά της άλλαξε σε… Κοκό.

ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Εικονογράφηση: Marta Altes, Iban Barrenetxea, Riki Blanco, Ester Garcia, Guridi, Violeta Lopiz, Jacobo Muniz, Elena Odriozola, Adolfo Serra, Marco Soma
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Σχήμα: 24x24, Σελίδες: 32,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Το 1959, τα Ηνωμένα Έθνη υιοθέτησαν τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού που περιλαμβάνει δέκα αρχές. Δέκα γνωστοί, Ισπανόφωνοι εικονογράφοι αναλαμβάνουν να αναπαραστήσουν την ουσία και τα μηνύματα της διακήρυξης. Ένας εικονογράφος για κάθε δικαίωμα. Όλοι μαζί διαμορφώνουν την πιο πολύχρωμη και ευφάνταστη διακήρυξη που έγινε ποτέ!
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών
Αγαπημένες Σειρές

Σειρά: Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ
Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Σχήμα: 20x20, Σελίδες: 36,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€
Η πολυτάραχη ιστορία της Θεσσαλονίκης, από τα χρόνια που ζούσε ακόμα η αδελφή του Μεγάλου Αλέξανδρου από την οποία πήρε το όνομά της, ως το σήμερα.
Ο Φίλιππος Μανδηλαράς σκαρώνει τα απλά και πανέξυπνα στιχάκια, που αποτελούν πια το σήμα κατατεθέν της σειράς Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ, η Ναταλία Καπατσούλια επιστρατεύει και εκείνη το χιούμορ της, και οι δύο μαζί βοηθούν το παιδί να κάνει μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που αγαπήθηκε και ζηλεύτηκε όσες λίγες.
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών.

Σειρά: ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΥ
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Σχήμα: 14x20,5, Σελίδες: 56,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 9,99€
Μια απρόσμενη φήμη κυκλοφορεί στην πόλη: πριν από εκατομμύρια χρόνια, στο πάρκο απέναντι από το σπίτι του Κοπέρνικου ζούσαν δεινόσαυροι! Ο Κοπέρνικος και η παρέα του, ο Φοίβος, η Δάφνη και ο Μιχαήλ, ξεκινούν με ζήλο τις ανασκαφές και κάνουν μια μεγάλη ανακάλυψη, όμως η αντίπαλη συμμορία των Πιλάφηδων καραδοκεί και καταφέρνει να κλέψει το εύρημά τους. Θα καταφέρουν άραγε οι τέσσερις φίλοι να αντιδράσουν και να πάρουν αυτοί τα εύσημα που δικαιωματικά τούς αξίζουν; Η δεύτερη περιπέτεια της σειράς ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΥ είναι ακόμα πιο συναρπαστική και ανατρεπτική!
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών.
Επετειακές Εκδόσεις

Σειρά: Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40
Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Σχήμα: 20x20, Σελίδες: 36,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€
Από τα σύννεφα του πολέμου που άρχισαν να μαζεύονται πάνω από την Ευρώπη, ως τον τορπιλισμό της «Έλλης», το ηρωικό «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά και την ακόλουθη σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών, όλο το έπος του ’40 δοσμένο με απλά και πανέξυπνα στιχάκια του Φίλιππου Μανδηλαρά, σε πολύχρωμη και χιουμοριστική εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Το ιδανικό ανάγνωσμα
για εμπέδωση σημαντικών ιστορικών γεγονότων από παιδιά προσχολικής/πρωτοσχολικής ηλικίας.
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών.

Σειρά: Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Σχήμα: 20x20, Σελίδες: 36,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€
Οι Ναζί έχουν καταλάβει την Ελλάδα με τη βοήθεια των συμμάχων τους, οι Έλληνες όμως αντιστέκονται: από την ηρωική Κρήτη ως την Αθήνα της Κατοχής και την οργάνωση των ανταρτών στα βουνά, ο Φίλιππος Μανδηλαράς αφηγείται και η Ναταλία Καπατσούλια εικονογραφεί την ιστορία της αντίστασης των Ελλήνων ενάντια στον ζυγό του Χίτλερ, ως την απελευθέρωση του 1944, επιστρατεύοντας κι οι δύο το χιούμορ και την ευρηματικότητά τους. Το ιδανικό ανάγνωσμα για εμπέδωση σημαντικών ιστορικών γεγονότων από παιδιά προσχολικής/πρωτοσχολικής ηλικίας.
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: