Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

SMARTFIND GMDSS NAVTEX

Smartfind GMDSS NAVTEX
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo Το Smartfind GMDSS NAVTEX είναι ένας δέκτης πληροφοριών για τις καιρικές συνθήκες και για άλλες ζωτικής σημασίας προειδοποιήσεις για την πλοήγηση και την ασφάλεια στη θάλασσα. Είναι υποχρεωτική εφαρμογή του ΙΜΟ και είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις του SOLAS.
Το Smartfind GMDSS NAVTEX παρέχει σαφείς και up-to-date μετεωρολογικές πληροφορίες σε μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη 6 ιντσών, ορατή σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Είναι εξοπλισμένο με τρεις παράλληλους ψηφιακούς δέκτες που παρακολουθούν ταυτόχρονα τρία κανάλια: στη συχνότητα 518 kHz (διεθνές κανάλι στην αγγλική γλώσσα), 490 KHz (εθνική γλώσσα) και 4209,5 KHz (μεγάλη γκάμα υπηρεσιών NAVTEX). Η μοναδική τεχνολογία της McMurdo ESM® (Enhanced Signal Monitoring) δίνει ακόμη πιο αξιόπιστη ανάκτηση του μηνύματος και μειώνει τα σφάλματα στο κείμενο του μηνύματος.
Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τρία μεγέθη γραμματοσειρών: μεσαία, μεγάλα ή πολύ μεγάλα για ευκολία στη ανάγνωση. Οι διάφορες κατηγορίες μηνυμάτων είναι χρωματισμένες ανάλογα με τον τύπο του μηνύματος NAVTEX (προσοχή στη πλοήγηση, μετεωρολογική πρόγνωση ή επείγον μήνυμα για έρευνα και διάσωση), καθιστώντας το είδος του μηνύματος άμεσα αναγνωρίσιμο με μια ματιά. Τα μηνύματα διαγράφονται αυτόματα μετά από 72 ώρες, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να κλειδώσει ο χρήστης κάποια μηνύματα για να αποτρέψει την αυτόματη διαγραφή τους.
Είναι δυνατή η εκτύπωση των μνημάτων NAVTEX σε σύνδεση με συμβατό εκτυπωτή όπως π.χ. ο SEIKO DPU414.

Δεν υπάρχουν σχόλια: