Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

🎭 ΚΘΒΕ: Big Day με αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και τι άλλο παίζει στις σκηνές μας

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 1ο BIG DAY


Το πρώτο Big Day για φέτος είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο δραματουργό όλων των εποχών Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Το ολοήμερο αφιέρωμα στον οικουμενικό συγγραφέα  που επηρέασε με το έργο του το παγκόσμιο θέατρο  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Φέτος, το ΚΘΒΕ παρουσιάζει το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι», ένα συναρπαστικό, ατμοσφαιρικό έργο, ένα σκοτεινό «ποίημα» του Ουίλλιαμ Σαίπξηρ μέσα από τη ματιά του μεγάλου Ρουμάνου σκηνοθέτη Σίλβιου Πουρκαρέτε, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Με το Big Day, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να μάθει για το πλούσιο, σύνθετο έργο του Ουίλλιαμ Σαίπξηρ, για τη συνολική προσφορά του στο Θέατρο και τη Λογοτεχνία αλλά και για τη μοναδική και επιδραστική προσωπικότητά του μέσα από βιωματικά θεατρικά εργαστήρια, workshops, εκπαιδευτικά σεμινάρια, προβολή ντοκιμαντέρ, διαλέξεις και συζητήσεις.
Πρόγραμμα ολοημέρου
Η «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ στην Οικία Τέλλογλου

Το μονόπρακτο «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων, θα φιλοξενηθεί στην Οικία Τέλλογλου στις 12 και 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 19.30, σε μια συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το συγκλονιστικό μονόλογο μίας απελπισμένης γυναίκας μπροστά στην εγκατάλειψη, από την Μαρία Χατζηιωαννίδου σε σκηνοθεσία Γιώργου Καύκα.
 
Στα θέατρά μας...
ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
 Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Κάθε Κυριακή
Βασιλικό Θέατρο
ΟΡΦΑΝΑ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ
Κάθε Τετάρτη και Κυριακή
Βασιλικό Θέατρο
ΝΤΑ
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο
Βασιλικό Θέατρο
ΚΟΙΤΑ!
Κάθε Σάββατο
Βασιλικό Θέατρο
ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
Κάθε Σάββατο
Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
Εισιτήρια ONLINE

Η διοργάνωση «Έλληνες στον Κόσμο» συνεχίζεται...
Τη σκυτάλη παίρνει ο κ. Δάφνις Κόκκινος, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, που είναι ο μοναδικός Έλληνας χορευτής στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ της Pina Bausch.
Η ομιλία του κ. Κόκκινου θα πραγματοποιηθεί στο Βασιλικό Θέατρο, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00. Τον κ. Κόκκινο θα προλογίσει η χορογράφος κ. Αναστασία Θεοφανίδου.
Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί masterclass για επαγγελματίες χορευτές στο Βασιλικό Θέατρο.
Τα νέα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: