Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ARCTUROS News


Έκλεισε λόγω χειμέριου ύπνου το Καταφύγιο
Κλειστό παραμένει από τις πρώτες μέρες του νέου έτους το Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο. Οι έντονες χιονοπτώσεις επέσπευσαν φέτος τον χειμέριο ύπνο. Οι γηραιότερες Σάσα και Αλεξάνδρα αποσύρθηκαν όπως κάθε χρόνο πρώτες στις φωλιές τους ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου. Τελευταίες αποσύρθηκαν τα πιο νεαρά ζώα όπως η Σάντι, η Μίρα και ο Ντιουκ. Οι περισσότερες αρκούδες επέλεξαν να κοιμηθούν στις τεχνητές φωλιές, εκτός από την Ειρηνη και την Μπάρμπαρα που επέλεξαν μία φυσική. Το Καταφύγιο θα ανοίξει και πάλι την άνοιξη όταν ξυπνήσουν όλες οι αρκούδες.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έσωσε δύο ακόμη λύκους
από την αιχμαλωσία στην Σερβία
Δύο νεαροί λύκοι φιλοξενούνται από το Νοέμβριο στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις Αγραπιδιές Φλώρινας. Πρόκειται για ένα αρσενικό και ένα θηλυκό που είναι αδέρφια και κατασχέθηκαν από ιδιώτη στη Σερβία ο οποίος τα είχε παράνομα στην κατοχή του. Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη, όπως ονομάστηκαν, θα ζουν στον ίδιο χώρο με τον οποίο φαίνεται ότι έχουν ήδη εξοικειωθεί. Σήμερα είναι 21 περίπου μηνών.
Διαβάστε περισσότερα
Κοιμήθηκαν και τα ορφανά αρκουδάκια
Τα πέντε ορφανά αρκουδάκια που φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχουν μπει πλέον στο στάδιο του χειμέριου λήθαργου. Από το καλοκαίρι φιλοξενούνται σε δασική έκταση, μακριά από ανθρώπους και όλο το προηγούμενο διάστημα ταΐζονταν πολύ αραιότερα, ως μέρος της προετοιμασίας τους για τον χειμέριο ύπνο. Οι τροφές που τους δίνονταν ήταν παρόμοιες με αυτές που θα έβρισκαν και στην φύση την αντίστοιχη εποχή, και συμπληρωματικά κάποια φρούτα και λαχανικά. Στο διάστημα του χειμέριου λήθαργου δεν τρέφονται καθόλου και καταναλώνουν τα αποθέματα λίπους τους όπως και οι αρκούδες στη φύση. Ήδη, η ομάδα των πέντε προετοίμασε την φωλιά τους μαζεύοντας φύλλα και κλαδιά όπου και περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους ξαπλωμένοι εκεί, περιμένοντας το κρύο του χειμώνα για να κοιμηθούν. Ο Λουίτζι και ο Τζόνας εξακολουθούν να είναι οι πιο μεγαλόσωμοι της παρέας, ακολουθεί η Ραντοστίνα, ο Μίτκο και τέλος η μικρή Σοφία.
Πέθανε η Φρέγια
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι η Φρέγια εντοπίστηκε από τους φροντιστές της νεκρή πριν από λίγες ημέρες στο χώρο της. Είχε έρθει στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ το Νοέμβριο του 2017 μαζί με τον αδερφό της, τον Ραούλ. Έζησαν στην κατοχή ιδιώτη στη Σερβία για 11 χρόνια. Βρέθηκε στη φύση μαζί με τον Ραούλ όταν ήταν ακόμα κουτάβια, εγκαταλελειμμένα από την αγέλη τους. Ο ιδιώτης που τα βρήκε, τα πήρε στην κατοχή του και τα διατηρούσε έως και το Μάιο του 2017 οπότε και αποφάσισε να το αναφέρει στις αρχές της Σερβίας καθώς αδυνατούσε να τα φροντίσει άλλο. Η Φρέγια ήταν 14 ετών και ο θάνατός της οφείλεται σε φυσιολογικά αίτια.


Χορηγία της εταιρείας ΚΟΣΜΑΟΓΛΟΥ για το Κτηνιατρείο
Η εταιρεία ΚΟΣΜΑΟΓΛΟΥ υποστήριξε τη δημιουργία του νέου σύγχρονου Κτηνιατρείου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μέσω χορηγίας των υλικών ελαιοχρωματισμού. Το Κτηνιατρείο που βρίσκεται στις Αγραπιδιές Φλώρινας θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες περίθαλψης άγριων ζώων στην περιοχή.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: