Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Αιχμές από το Μεταίχμιο - Φεβρουάριος 2019



Η ιστορία των προσώπων ή τα πρόσωπα της Ιστορίας
Οι Αμερικανοί Πρόεδροι
Από τον Τζορτζ Ουάσινγκτον στον Ντόναλντ Τραμπ
των André Kaspi και Hélène Harter
Οι πλανητάρχες, ο ρόλος, η δύναμή τους και η ταραχώδης πολιτική ιστορία της ισχυρότερης Δημοκρατίας του κόσμου
Για πάνω από 200 χρόνια, οι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν σημαδέψει ο καθένας την εποχή του. Από τον Τζορτζ Ουάσινγκτον ως τον Ντόναλντ Τραµπ, διαμέσου των Λίνκολν, Γουίλσον, Κένεντι, Οµπάµα και άλλων, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έγινε το σύμβολο ενός ολόκληρου έθνους, στο πρόσωπο του οποίου ενσαρκώνονται οι ΗΠΑ. Όμως ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ τους; Ποιες πολιτικές αναταράξεις διαμόρφωσαν τον θεσμό και τις εξουσίες του Προέδρου; Είναι τελικά τόσο ισχυρός όσο νομίζουμε; Πόσα γνωρίζουμε πραγματικά για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα;
Στον απόηχο των εκλογών του 2016, είναι ώρα να εξετάσουμε την περίπλοκη πολιτική ιστορία αυτής της χώρας, πέρα από την εξοικείωσή µας τα τελευταία χρόνια µε όρους όπως εκλέκτορες, Σούπερ Τρίτη, Κογκρέσο ή προκριματικές εκλογές. Με τρόπο απόλυτα κατανοητό και μέσα από ρέουσα αφήγηση, οι κορυφαίοι γάλλοι ιστορικοί André Kaspi και Hélène Harter έρχονται να φωτίσουν το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ και την ταραχώδη εξέλιξή του.

Εγκληματικά παιχνίδια του μυαλού Ο άλλος κόσμος της κουίντας

Federico Axat
Αμνησία
Τι θα έκανες αν ξυπνούσες με ένα πτώμα στο σαλόνι σου χωρίς καμιά ανάμνηση από τις τελευταίες ώρες της ζωής σου; Ένα ανατρεπτικό θρίλερ που θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι έχεις διαβάσει μέχρι τώρα.
Patrick McGrath
Το φάντασμα του βεστιαρίου
Κάτι ανατριχιαστικό συμβαίνει στo θεατρικό σανίδι και δεν είναι παράσταση. Από τον μετρ του αγγλικού γκόθικ, μια ατμοσφαιρική ιστορία που τη στοιχειώνουν τα φαντάσματα του θεάτρου και η απειλή του φασισμού.
Επιμένουμε κλασικά

Ρέιμοντ Κάρβερ
Ελέφαντας
Επτά ιστορίες φτιαγμένες από το υλικό της σκληρής πραγματικότητας με την υπογραφή ενός από τους επιδραστικότερους διηγηματογράφους όλων των εποχών.
Pierre Louys
Η γυναίκα και το νευρόσπαστο
Ένα αριστουργηματικό αφήγημα για την ολέθρια δύναμη του έρωτα. Σεβίλλη, 1896: Ο γάλλος Αντρέ Στεβενόλ, αναζητώντας µια ερωτική περιπέτεια, συναντά την Κοντσίτα. Η γνωριµία τους θα σηµάνει την καταβύθισή του σε µια βασανιστική ερωτική περιπέτεια…
Λίγη ιστορία δεν βλάπτει

Γιάννης Γρυντάκης, Γιώργος Δάλκος, Άγγελος Χόρτης, Έκτορας Χόρτης
Όσα δεν γνωρίζατε για την περίοδο από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως την Εθνική Αντίσταση
Ένα βιβλίο πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας για να μάθουμε «αλήθειες» που η ιστορική έρευνα αντιπαρέρχεται ή αποσιωπά.
Τζον Χιρστ
Σύντομη ιστορία της Ευρώπης
Μια οξυδερκής, προκλητική αλλά και χιουμοριστική καταγραφή ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπινους πολιτισμούς η οποία φτάνει ως το σήμερα από έναν διακεκριμένο αυστραλό ιστορικό.

Ύστερα απ’ την επανάσταση
Θάνος Μ. Βερέμης
Γιάννης Σ. Κολιόπουλος
Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης
1821: Η δημιουργία ενός έθνους-κράτους
H ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ήρθε για τους Έλληνες έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία σκληρού ένοπλου αγώνα και δοκιμασίας (1821-1830). Η κατακερματισμένη κοινωνία των επαναστατημένων στάθηκε εμπόδιο στον συντονισμό δυνάμεων οι οποίες συγκροτούσαν αντίπαλα δίκτυα, το καθένα με τη δική του ιεραρχία και τους δικούς του ξεχωριστούς στόχους. Δεν είναι συνεπώς περίεργο ότι μετά τη συνεργασία των δύο πρώτων ετών του Αγώνα ακολούθησαν οι εμφύλιες συγκρούσεις. Παρ’ όλα αυτά, η Επανάσταση ανταποκρίθηκε στη βασική φιλοδοξία όσων αγωνίστηκαν: τη δημιουργία ενός ενιαίου, ελεύθερου κράτους.
Μια συνθετική προσέγγιση του θεμελιακού για τους Έλληνες γεγονότος και των πρώτων χρόνων του νέου ελληνικού κράτους από τρεις κορυφαίους επιστήμονες.


Διονύσης Π. Σιμόπουλος
Θάνος Μ. Βερέμης
Γιάννης Σ. Κολιόπουλος
Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης
Τάκης Θεοδωρόπουλος
Celeste Ng
Η άνοιξη του Σύμπαντος 1821: Η δημιουργία ενός έθνους-κράτους Σελάνα Μικρές φωτιές παντού

ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΤΟΥ 2018 ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε. Δράσεις, πρωτοβουλίες, σημαντικά γεγονότα, εκδηλώσεις, βιβλία που ξεχώρισαν. Ας τα ξαναθυμηθούμε!
ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ 2019
Νέα μυθιστορήματα σπουδαίων ελλήνων και ξένων συγγραφέων, διαχρονικά έργα που διεκδικούν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας, αστυνομικές περιπέτειες και θρίλερ από τα κορυφαία ονόματα του είδους, ιστορικά και πολιτικά δοκίμια, συγκλονιστικές αφηγήσεις.

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ 10 ΜΥΣΤΗΡΙΑ
Το 2019 η αγωνία εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη. Επιβιβαστείτε στο πιο κοντινό σας βιβλιοπωλείο και ανακαλύψτε σε ποια μέρη κρύβονται οι πιο επικίνδυνοι δολοφόνοι, οι πιο ύπουλες συνωμοσίες, οι πιο ύποπτες κινήσεις, τα πιο συναρπαστικά μυστήρια.

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Ξεφυλλίστε τον νέο μας κατάλογο και ενημερωθείτε για όλα τα βιβλία μας, παλιότερα και καινούργια. Ζητήστε μας να σας τον στείλουμε και σύντομα θα είναι κοντά σας.
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Εάν έχετε διαβάσει το "Γάλα μαγνησίας", ρωτήστε τον συγγραφέα του Κώστα Ακρίβο ό,τι θα θέλατε γι' αυτό κι εκείνος θα απαντήσει ζωντανά μέσω Facebook. Εάν πάλι δεν το έχετε διαβάσει, ευκαιρία να το κάνετε έως τις 3 Μαρτίου.


ΝΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ;
Βιωματικό εργαστήρι συναισθημάτων για γονείς και παιδιά 6-12 ετών με την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Καλλιακούδη. Αφορμή το βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη «Γιατί κλαις;»
ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ
Μη χάσετε το λογοτεχνικό και κινηματογραφικό αφιέρωμα στον «Δράκουλα» του Bram Stoker σε συνεργασία με το FLIX.

Δεν υπάρχουν σχόλια: