Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

🎭 ΚΘΒΕ: Δύο πρεμιέρες, ένα big day

Νέα παραγωγή στη Βρεφική Σκηνή
ΕΞΩ ΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΚΑΤΩ

 
Το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή του «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» σε σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.

Η νέα παράσταση-έκπληξη για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, η οποία κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο, έρχεται μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Κοίτα!», που εγκαινίασε το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ το 2017 και παρουσιάστηκε για δύο χρονιές.
Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!
Περισσότερες πληροφορίες
Ο Ελέφας
Έρχεται η νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Ο Ελέφας» του Κώστα Βοσταντζόγλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, που κάνει πρεμιέρα τo Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Ο «Ο Ελέφας» είναι μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα αναπτύσσεται με ξεκαρδιστικούς διαλόγους που αποκαλύπτουν όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα. 
Έρχεται το 3ο Big Day
Έρχεται το 3ο Big Day για φέτος, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με θέμα Μεταγραφές (II) - Από το θέατρο στον κινηματογράφο και τούμπαλιν: Ιστορίες της σκηνής και της οθόνης «Τόσο Κοντά» (Closer) και «Πυρκαγιές», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνείτε με το Γραφείο Δραματολογίου του ΚΘΒΕ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315200023 (Δευτέρα έως Παρασκευή:10.00–15.00)
Τα νέα μας
Στις σκηνές μας...
Ο ΕΛΕΦΑΣ
Πρεμιέρα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Βασιλικό Θέατρο
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Κάθε Κυριακή
Βασιλικό Θέατρο
ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
Κάθε Σάββατο
Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
Δράσεις και περιοδείες...
«ΙΟΛΑΣ»
...τις νεκρές ώρες να φοβάσαι…
Παρασκευή 23/02 & 2,9/3
MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ
Τετάρτη Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ
Παρασκευή Κιλκίς
Σάββατο Γιαννιτσά
Εισιτήρια ONLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: