Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Σελίδες Μαρτίου 2019 | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος ενθουσιαζόμαστε με τα βιβλία που εκδίδουμε για πρώτη φορά αλλά και με τα βιβλία που εμπλουτίζουν παλιές και αγαπημένες σειρές. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι κυκλοφορίες των πρώτων μηνών του 2019. Έτσι, η δεύτερη εκδοτική χρονιά για τη σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, την οποία διευθύνει η καθηγήτρια Ιστορίας Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, ξεκινά με την επίτομη ιστορική μελέτη Τα Βαλκάνια στον Ψυχρό Πόλεμο, ενώ η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ απέκτησε τον 18ο τίτλο της με το έργο Διαστημικός Καιρός, του ερευνητή στο Κέντρο Ερευνών Αστρονοµίας και Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών της Ακαδηµίας Αθηνών Μανώλη Κ. Γεωργούλη. Με το διάστημα όμως καταπιάνεται –επιχειρώντας να το φέρει στα μέτρα μας– και ο διάσημος αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson στο βιβλίο Αστροφυσική για βιαστικούς. Ο σπουδαίος ιστορικός Richard Clogg πιθανότατα έστρεψε πολλές φορές το βλέμμα του στον ουρανό κάθε φορά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ελληνική πραγματικότητα και τις εμπειρίες του αυτές καταγράφει στο χρονικό Ο επίμονος ιστορικός: Μια ακαδημαϊκή Οδύσσεια από την Οξφόρδη ώς την Αθήνα, ενώ τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα αποτυπώνουν στο βιβλίο Στο όνομα της αξιοπρέπειας: Οι ανατροπές της κοινής γνώμης στα χρόνια των Μνημονίων οι καθηγητές Νίκος Μαραντζίδης και Γιώργος Σιάκας.
Στο παιδικό βιβλίο, η μπεστ σέλερ σειρά ΜΙΚΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ σε κείμενο Αντώνη Παπαθεοδούλου και εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή συνεχίζεται με τον τίτλο Η σχολή των Ροβινσώνων ή πώς να τα έχεις όλα. Ο λύκοι μας έχουν την τιμητική τους καθώς ο αγαπημένος Λύκος Ζαχαρίας επιστρέφει με νέα περιπέτεια, ενώ ο διαχρονικός Λύκος του Geoffroy de Pennart βρίσκεται προ εκπλήξεως στη νέα ιστορία του με τίτλο Ψέματα!. Ακόμα, δυο παλιοί γνώριμοι και (άσπονδοι) φίλοι, ο Αρκούδος και ο Πάπιος του Jory John και Benji Davies, μας παρουσιάζουν τη νέα ξακαρδιστική τους ιστορία Γύρνα πίσω, λέμε!
Στη νέα σειρά ΠΡΩΤΟΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ οι αναγνώστες προσχολικής ηλικίας έρχονται σε επαφή με αριστουργήματα της κλασικής λογοτεχνίας σε μία ειδικά προσαρμοσμένη έκδοση εικονογραφημένων βιβλίων. Παράλληλα, η πρωτοποριακή σειρά βιβλίων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ βοηθά τους αναγνώστες της ίδιας ηλικίας να κατανοήσουν τις –όχι και τόσο δυσνόητες όπως αποδεικνύεται– βασικές αρχές τηςΑστροφυσικής, της Κβαντικής Φυσικής και της Επιστήμης των Πυραύλων. Πρωτοποριακοί είναι και οι γρίφοι και τα προβλήματα λογικής που περιλαμβάνονται στο βιβλίο Out of the Box Challenge της ομάδας ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ και που στόχο έχουν να αναπτύξουν την κριτική σκέψη και τη φαντασία των μαθητών από τη Γ΄ έως και τη ΣΤ΄ Δημοτικού. Τέλος, οι γνώσεις μικρών και μεγάλων για τα θαυμαστά επιτεύγματα των πολιτισμών που άνθισαν σε κάθε γωνιά της Γης εμπλουτίζονται από την εντυπωσιακή έκδοση του Βιβλιομουσείου.
Στην παιδική λογοτεχνία δύο νέες συλλογές διηγημάτων, Οι καλύτερες ιστορίες με φίλες και φίλους και Οι καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα, τις οποίες υπογράφουν γνωστοί συγγραφείς. σε επιμέλεια και ανθολόγηση του Κυριάκου Αθανασιάδη, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των νεαρών αναγνωστών.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο site μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.
Ακολουθούν αναλυτικά οι προτάσεις μας:
Σύγχρονη Ιστορία

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Svetozar Rajak, Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Ειρήνη Καραμούζη, Ευάνθης Χατζηβασιλείου
Από τον ελληνικό Εμφύλιο και το Μακεδονικό, μέχρι τα διλήμματα της Τουρκίας και το Κόσοβο: ένα βιβλίο-οδηγός που διερευνά αφενός την προέλευση, την εξέλιξη και την επίδραση του Ψυχρού Πολέμου στα Βαλκάνια κι αφετέρου το ειδικό βάρος των τοπικών συνθηκών και πιέσεων.
Σελίδες 528, ΛΤ: 15,99 €
Ιστορία - Πολιτική - Επιστήμες

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
Οι ανατροπές της κοινής γνώμης στα χρόνια των Μνημονίων
Νίκος Μαραντζίδης – Γιώργος Σιάκας
Το βιβλίο αυτό αλλάζει τη θεώρηση της κρίσης: Αντί να εξετάζει τις επιλογές των πολιτικών ηγεσιών, διερευνά τις τάσεις της κοινής γνώμης, η οποία είναι παντού: προβάλλει τα αιτήματά της στις τηλεοπτικές ειδήσεις, πρωταγωνιστεί στο διαδίκτυο και διεκδικεί ανατρεπτικό ρόλο μέσα από κινήματα διαμαρτυρίας όπως αυτά των Αγανακτισμένων της Πλατείας Συντάγματος
ή των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία.
Σελίδες 320, ΛΤ: 15,99 €

Ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
Μια ακαδημαϊκή Οδύσσεια από την Οξφόρδη ώς την Αθήνα
Richard Clogg
Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Ο Βρετανός ιστορικός Richard Clogg έζησε από κοντά τις πρώτες μέρες της απριλιανής δικτατορίας και συνδέθηκε στενά με τον αντιδικτατορικό αγώνα, κυρίως ως
συνεργάτης της ελληνικής υπηρεσίας του
BBC. Το βιβλίο αυτό είναι η γοητευτική
ιστορία μιας συναρπαστικής όσο και δραματικής εποχής, όπως την έζησε ο συγγραφέας στη διάρκεια της πολύχρονης ενασχόλησής του με τη μελέτη και τη διδασκαλία της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.
Σελίδες 448, ΛΤ: 25,99 €

ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ
Neil deGrasse Tyson
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Σε μια εποχή που οι πιο αισιόδοξες ειδήσεις προέρχονται από το πεδίο των φυσικών επιστημών και από την εξερεύνηση του διαστήματος, η ιστορία και η φύση του σύμπαντος αρχίζουν να αποκτούν επιπλέον ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό. Με επιδεξιότητα, σαφήνεια και χιούμορ, ο σπουδαίος Αμερικανός αστροφυσικός και συγγραφέας επιλέγει σοφά ό,τι είναι πιο βασικό να γνωρίζουμε, γράφοντας μικρά, εύληπτα κεφάλαια που διαβάζονται οπουδήποτε και οποτεδήποτε μέσα στην ημέρα.
Σελίδες 160, ΛΤ: 13,99 €
Μικρές Εισαγωγές

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ
Μανώλης Κ. Γεωργούλης
Σε έναν κόσμο εξαρτημένο από την τεχνολογία, μια ηλιακή καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε δορυφόρους, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, ακόμα και σε δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Το παρόν βιβλίο περιγράφει με εύληπτο τρόπο αυτό το ενδεχόμενο και απαντά σε ερωτήματα που αφορούν την καθημερινότητά μας, από το διαδίκτυο και τις ενημερωτικές εκπομπές ώς τα κεντρικά δελτία ειδήσεων.
Σελίδες 112, ΛΤ: 10,99 €
Πανεπιστήμιο για Μικρά Παιδιά
Το ξέρετε ότι μια σπίθα είναι αρκετή για να εξάψει το μυαλό του παιδιού σας;

Η Επιστήμη των Πυραύλων
για μικρά Παιδιά

Κβαντική Φυσική
για μικρά παιδιά

Αστροφυσική
για μικρά παιδιά
Η νέα σειρά βιβλίων γνώσεων με τίτλο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ εισάγει τα παιδιά στο πεδίο των επιστημών. Τη σειρά υπογράφει ο βραβευμένος καθηγητής Chris Ferrie, ενώ τη μετάφραση στα ελληνικά έκανε η Τίνα Νάντσου, καθηγήτρια Φυσικής στη Σχολή Χιλλ.
Αστροφυσική, Κβαντική Φυσική και Επιστήμη των Πυραύλων, τα τρία βιβλία γνώσεων της σειράς ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ είναι τα πρώτα βιβλία STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) στην Ελλάδα, που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας και αποτελούν την ιδανική εισαγωγή σε σύνθετες έννοιες αλλά και έναν ενδιαφέροντα τρόπο να ανακαλύψουν οι μικροί μαζί με τους μεγάλους τον μαγικό κόσμο της επιστήμης.
Σελίδες 36, Σκληρό εξώφυλλο, ΛΤ: 8,99 €
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Βιβλιομουσείο

ΒΙΒΛΙΟΜΟΥΣΕΙΟ
Jo Nelson
Εικονογράφηση: Richard Wilkinson
Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο
Μπορείτε να φανταστείτε ένα μουσείο που δεν κλείνει ποτέ; Ή ακόμα καλύτερα ένα μουσείο που μπορεί και χωράει στη βιβλιοθήκη σας; Το Βιβλιομουσείο είναι ένα βιβλίο που στεγάζει μια εκπληκτική συλλογή με περισσότερα από 130 τεχνουργήματα αρχαίων πολιτισμών. Μέσα από την εξαιρετικά λεπτομερή εικονογράφηση, ανακαλύψτε την παγκόσμια ιστορία και περιπλανηθείτε στον αρχαίο κόσμο μέσα από δημιουργήματα πολιτισμών που μεγαλούργησαν στο παρελθόν και εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμα και σήμερα.
Σελίδες 112, Σκληρό εξώφυλλο, ΛΤ: 24,99 €
Για παιδιά ηλικίας 8+ ετών
Μικρά Ταξίδια με τη Φαντασία του Ιουλίου Βερν

Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΡΟΒΙΝΣΩΝΩΝ ή πώς να τα έχεις όλα
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Τι θα συμβεί άραγε όταν ο νεαρός Γκόντφρεϊ, μεγαλωμένος μέσα σε αμύθητα πλούτη, μαθημένος να τα έχει όλα, βρεθεί χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του, ναυαγός σε ένα έρημο νησί; Το νησί θα μεταμορφωθεί σε σχολή κι εκείνος σε μαθητή! Ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου διασκευάζει άλλη μία ιστορία του Ιουλίου Βερν σε εικονογραφημένο βιβλίο για μικρά παιδιά, με τις υπέροχες εικόνες της Ίριδας Σαμαρτζή.
Σελίδες 36, Σκληρό εξώφυλλο, ΛΤ: 11,99 €
Για παιδιά ηλικίας 6+ ετών
Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς ΜΙΚΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ
Πρωτοδιαβάζω τα Κλασικά
Η σειρά ΠΡΩΤΟΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ περιλαμβάνει αριστουργήματα της κλασικής λογοτεχνίας προσαρμοσμένα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με ευκολοδιάβαστο κείμενο και ζωηρή εικονογράφηση. Η πιο όμορφη εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο της κλασικής λογοτεχνίας!
Σελίδες 36, Σκληρό εξώφυλλο, ΛΤ: 7,99 €
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Ο Μυστικός Κήπος

Μόμπι Ντικ

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων
Ο Λύκος Ζαχαρίας

Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ
Orianne Lallemand
Εικονογράφηση: Eleonore Thuiller
Μετάφραση: Σοφία Παλάκη
Ψαρεύοντας στο ποτάμι ένα ήσυχο πρωϊνό, ο λύκος Ζαχαρίας βρίσκει ένα μπουκάλι και –τι τύχη!– μέσα του υπάρχει ένας χάρτης θησαυρού! Ο λύκος αναζητά τον θησαυρό ενθουσιασμένος, και σε αυτή τη συναρπαστική περιπλάνησή του θα καταλήξει να εξερευνά τον ωκεανό, πάνω αλλά και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μια συναρπαστική περιπέτεια του λύκου Ζαχαρία με θέμα την οικολογία και τους πραγματικά ανεκτίμητους θησαυρούς.
Σελίδες 40, Σκληρό εξώφυλλο, ΛΤ: 7,99 €
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά

ΓΥΡΝΑ ΣΠΙΤΙ, ΛΕΜΕ!
Jory John
Εικονογράφηση: Benji Davies
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Ο Αρκούδος φεύγει για εκδρομή χωρίς τον Πάπιο. Πώς θα αντέξει ο Πάπιος μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς τον κολλητό του; Η νέα ξεκαρδιστική ιστορία των δημιουργών του Καληνύχτα, λέμε!
Σελίδες 40, Σκληρό εξώφυλλο, ΛΤ: 11,99 €
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

ΨΕΜΑΤΑ!
Geoffroy de Pennart
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Δυο φίλοι, ο Λουκάς (ο λύκος) και ο Μελέτης (το γουρούνι), κανονίζουν να συναντηθούν οι μπαμπάδες τους, βρίσκονται όμως μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη! Οι δυο γονείς τους είχαν ξανασυναντηθεί (και η αντιπάθεια ανάμεσά τους ήταν άμεση και αναμενόμενη)…
Σελίδες 40, Σκληρό εξώφυλλο, ΛΤ: 10,99 €
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

ΕΝΑ ΦΙΛΑΚΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ
Αλεξάνδρα Μαρκοπούλου & Κατερίνα Κουφοπούλου Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό, ένα φιλάκι γεννιέται και ταξιδεύει ανάμεσά μας. Στο πέρασμά του αφήνει χαμόγελα και ξυπνά συναισθήματα...
Σελίδες 24, Μαλακό εξώφυλλο, ΛΤ: 3,99 €

ΚΑΤΣΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΣΟΥ!
Emma Levey
Μια συγκινητική ιστορία θριάμβου ενάντια στις αντιξοότητες. Ένα υπέροχο παραμύθι πριν την καληνύχτα!
Σελίδες 24, Μαλακό Εξώφυλλο, ΛΤ: 3,99 €
Οι Καλύτερες Ιστορίες
Δύο συλλογές διηγημάτων που φέρουν την υπογραφή δημοφιλών και αγαπημένων συγγραφέων, με θεματολογία που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των νεαρών αναγνωστών!
Σελίδες 176, ΛΤ: 10,99 €
Για παιδιά ηλικίας 9+ ετών

Οι Καλύτερες Ιστορίες με Φαντάσματα

Οι Καλύτερες Ιστορίες με Φίλες και Φίλους
Out of the Box Challenge

ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ
OUT OF THE BOX CHALLENGE
Προκλήσεις κριτικής ικανότητας και φαντασίας
Επιστράτευσε την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία σου, και ξεκίνα! Στο βιβλίο αυτό θα βρεις τα θέματα του Out of the Box Challenge, του πρώτου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργικότητας και κριτικής ικανότητας για παιδιά Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, χωρισμένα ανά ηλικιακή κατηγορία. Ένα μοναδικό βιβλίο που θα εξάψει τη φαντασία των παιδιών!
Για παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού
Σελίδες 96, ΛΤ: 11,99 €

Δεν υπάρχουν σχόλια: