Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

🎭 ΚΘΒΕ: Μία εβδομάδα γεμάτη θέατρο

Η Άλκη Ζέη στην παράσταση
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ


Με μεγάλη συγκίνηση και χαρά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχθηκε την Άλκη Ζέη, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στην παράσταση του έργου της «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου», στο Βασιλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, ο οποίος ήταν παρών στην παράσταση.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Γιάννης Αναστασάκης και η Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Μαρία Τσιμά, καλωσόρισαν την αγαπημένη και πολυβραβευμένη συγγραφέα του θεατρικού έργου που παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία την τρέχουσα θεατρική περίοδο από την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ, σε διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά.
Στο τέλος της παράστασης, η κυρία Άλκη Ζέη ανέβηκε στη σκηνή με τους συντελεστές και τους ηθοποιούς της παράστασης και υποκλίθηκε στο κοινό που σηκώθηκε όρθιο και χειροκρότησε θερμά μία από τις σπουδαιότερες συγγραφικές μορφές της Ελλάδας σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.

Η ίδια, επίσης, συγκινημένη από τις εκδηλώσεις αγάπης και θαυμασμού στο πρόσωπό της ευχαρίστησε με τη σειρά της τους θεατές που παραβρέθηκαν στην παράσταση και  αναφέρθηκε στην  τρίτη μεταφορά του έργου της στη σκηνή από τον Τάκη Τζαμαργιά. 
Περισσότερες πληροφορίες
Γιορτάζουμε...
📖 Παγκόσμια ημέρα ποίησης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, και τιμά τους ποιητές Μιχάλη Κατσαρό και Mίλτο Σαχτούρη. Με αφορμή 100 χρόνια από τη γέννηση των δύο ξεχωριστών ποιητών της Μεταπολεμική γενιάς, ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θα διαβάσουν ποιήματα, ενώ για το έργο τους θα μιλήσουν οι καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννα Ναούμ (Επίκουρη Καθηγήτρια Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας) και Μιχάλης Μπακογιάννης (Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας).
🎭 Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Tο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ένα αφιέρωμα στη Χρύσα Σπηλιώτη, που υπηρέτησε το σύγχρονο ελληνικό θέατρο, ως ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παιδαγωγός, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στις 21:15 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Η αγαπημένη  μας Χρύσα ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ,το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια από το 2015 μέχρι το 2018 ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. 
Τα νέα μας
Στις σκηνές μας...
Ο ΕΛΕΦΑΣ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Βασιλικό Θέατρο
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Κάθε Κυριακή
Βασιλικό Θέατρο
ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
Κάθε Σάββατο
Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός
    ΕΞΩ ΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΚΑΤΩ
Κάθε Σάββατο
Βασιλικό Θέατρο
ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ
Κάθε Τετάρτη με Κυριακή
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Συμμετέχουμε...
Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ
«Ήθελα κάπου να τα πω - Ο Ρίτσος του Σεληνόφωτος»
Τρίτη 19 Μαρτίου
Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ
Παγκόσμια ημέρα ποίησης
14η Γιορτή της Ποίησης – Γιορτή των Ποιητών
Πέμπτη 21 Μαρτίου
Κέντρο Μουσικής Δήμου Θεσσαλονίκης
Εισιτήρια ONLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: