Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Παρουσίαση του εικαστικού βιβλίου της Αγγέλικας Κοροβέση με τίτλο «Ο Χρόνος, οι Μορφές, οι Έννοιες» των εκδόσεων Technohoros art editions.


Παρουσίαση του εικαστικού βιβλίου της Αγγέλικας Κοροβέση με τίτλο «Ο Χρόνος, οι Μορφές, οι Έννοιες» των εκδόσεων Technohoros art editions.
Η παρουσίαση πραγματοποιείται σε συνεργασία της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος, της Hellenic American College και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Το δίγλωσσο, εικαστικό βιβλίο εκδόθηκε με αφορμή και σε συνέχεια της ομότιτλης έκθεσης της γνωστής γλύπτριας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τον Ιούνιο του 2013.
Το βιβλίο παρουσιάζουν οι: Κώστας Καζαμιάκης (Αρχιτέκτων και Ιστορικός Τέχνης), Αγγέλικα Κοροβέση (Γλύπτρια) και Δημήτρης Παυλόπουλος (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης), ενώ τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζιμούρτας.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ο καθηγητής ιστορίας της τέχνης Δημήτρης Παυλόπουλος που προλογίζει το βιβλίο: «…Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που εκτίθενται έργα νεότερα σε μουσειακές αίθουσες συνδεδεμένες στην κοινή συνείδηση με τις μείζονες στιγμές της αρχαίας τέχνης. Η ιδιαιτερότητα όμως της έκθεσης αυτής, έγκειται στο γεγονός ότι καταργεί τη στεγανή διαίρεση του μακρού προϊστορικού και ιστορικού χρόνου των εκθεμάτων, με αποκλειστικό άξονα την ακατάπαυστη εικαστική δημιουργικότητα στο παρελθόν και στο παρόν…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: