Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ / ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019
Καλωσορίζουμε την άνοιξη του 2019 με τέσσερα πολυαναμενόμενα μυθιστορήματα που μόλις κυκλοφόρησαν. 

Αναζητήστε τα σε όλα τα βιβλιοπωλεία!


 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΣΑΣΜΟΣ
Σπύρος Πετρουλάκης
Το έκτο μυθιστόρημα του επιτυχημένου Σπύρου Πετρουλάκη, που έχει καταφέρει να κεντρίσει τους αναγνώστες από την πρώτη κιόλας σελίδα των βιβλίων του, μας μεταφέρει στην Κρήτη, στην πατρίδα του συγγραφέα. Οι βεντέτες εκεί ανoίγουν ακόμα και σήμερα, ολόκληρες γενιές ποτίζονται με μίσος, δημιουργώντας έναν ατέρμονα κύκλο αντεκδίκησης, με θύματα ανθρώπους των οποίων το σφάλμα δεν είναι άλλο παρά μόνο το επώνυμό τους.
Στο νέο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ένας κύκλος αίματος και μια παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπούν τον τρόμο σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;
ΟΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ,
Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΕΙΛΟΧΩΡΑ

Δέσποινα Χατζή
 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Σμαρώς», που ξεπέρασε τα 7.000 αντίτυπα, η Δέσποινα Χατζή επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα ανάμεσα σε δυο διαδοχικούς παγκόσμιους πολέμους, που σκιαγραφεί  τη  ζωή των Ελλήνων στη χώρα του Νείλου και την εμβληματική  Αλεξάνδρεια.  Την πόλη  της Μπελ Επόκ, των αντιθέσεων, των εστέτ, των μποέμ, των εμπόρων, των διανοούμενων, της φτώχειας και των χαμαιτυπείων. Μια επίσκεψη  «στὲς γειτονιὲς τὲς ἴδιες» της  Καβαφικής  πόλης, μισό αιώνα μετά, φέρνει στο φως ένα γεγονός ικανό να λυτρώσει τρεις γενιές γυναικών.
ΞΕΝΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
EAT, PRAY, LOVE
Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ
 
Διαβάστε την επετειακή έκδοση ενός από τα πλέον αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία της εποχής μας, που ενέπνευσε και έδωσε δύναμη σε εκατομμύρια αναγνώστες να αναζητήσουν και να βρουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το "Eat, Pray, Love", το βιβλίο που έφτασε τα 12.000.000 αντίτυπα στο εξωτερικό και τα 30.000 χιλιάδες στην Ελλάδα, κυκλοφορεί με νέο πρόλογο της συγγραφέως με σκοπό να προσελκύσει μια ολόκληρη καινούρια γενιά αναγνωστών.
Κι αν η ζωή σου σου ανήκει; Ποτέ δεν είναι αργά να το ανακαλύψεις!
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ
Η ιστορία μιας βασιλικής γενιάς

Τόμας Σάντελ
 
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα πιο επίκαιρο από ποτέ. Μια καλοδουλεμένη τοιχογραφία εποχής με δεξιοτεχνικά δοσμένους χαρακτήρες και εντυπωσιακές λεπτομέρειες που ζωντανεύουν τη βασιλεία του Φιλίππου. Η ανάδειξη της Μακεδονίας σε ηγεμονική δύναμη και οι προετοιμασίες για την εκστρατεία εναντίον των Περσών οφείλονται στον Φίλιππο Β’.  Προετοίμασε έτσι την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος  φρόντισε να μετατρέψει την ηγεμονία σε αυτοκρατορία και να μεταλαμπαδεύσει τον ελληνικό πολιτισμό στα βάθη της Ασίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: