Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Φιλελεύθερη Βιβλιοθήκη

Από τους θεωρητικούς θεμελιωτές του φιλελευθερισμού μέχρι τους σύγχρονους
εκφραστές της εφαρμογής του, η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ των Εκδόσεων Παπαδόπουλος
αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για όποιον ενδιαφέρεται για την ιδεολογία
των υποστηρικτών της Ελευθερίας.

Ο ΝΟΜΟΣ
Bastiat Frederic
Ο «Νόμος» είναι το πιο διάσημο έργο του πολιτικού στοχαστή και οικονομολόγου Φρεντερίκ Μπαστιά. Δημοσιευμένο σε μορφή φυλλαδίου το 1850, αποτελεί εδώ και δύο σχεδόν αιώνες θεμελιώδες κείμενο της φιλελεύθερης σκέψης.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Ludwig Von Mises
Ο κορυφαίος Αυστριακός φιλόσοφος και οικονομολόγος προσπαθεί να δώσει απάντηση σε ένα από τα πιο δύσκολα και καίρια ερωτήματα: γιατί οι διανοούμενοι μισούν τον καπιταλισμό;


Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Friedrich Von Hayek
Ένα από τα κλασικά βιβλία της σκέψης του 20ού αιώνα, που έχει εμπνεύσει ηγέτες στην πολιτική και στην οικονομία. Αποτελεί την πειστικότερη αποδόμηση των σοσιαλιστικών ιδεωδών.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Milton Friedman
Με φιλοσοφικές, πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις, το βιβλίο αυτό αφορά κάθε υπεύθυνο πολίτη που θέλει να διαμορφώσει τη δική του γνώμη πάνω στα καίρια ζητήματα της κρατικής εξουσίας και της ελευθερίας του ατόμου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ
Henry Hazlitt
Η κλασική εισαγωγή του Henry Hazlitt στις βασικές έννοιες της οικονομικής θεωρίας, ένα μπεστ σέλερ εκατομμυρίων αντιτύπων στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, που επέδρασε ριζικά στον σύγχρονο φιλελευθερισμό.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Αριστείδης Χατζής
Στο βιβλίο αυτό, ο Αριστείδης Χατζής προσφέρει ένα ανθολόγιο εφαρμοσμένου φιλελευθερισμού, με κείμενα που επεξεργάζονται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σύγχρονα προβλήματα όπως ο λόγος μίσους, η ελευθερία του Τύπου, η ευθανασία, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, η πολυπολιτισμικότητα και τα δικαιώματα των μεταναστών, η πολιτική βία, ο λαϊκισμός και βέβαια ο τρόπος οικονομικής οργάνωσης των σύγχρονων φιλελεύθερων δημοκρατιών.

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΣΙΑ
Πάσχος Μανδραβέλης
Σε όλες τις χώρες, η απελευθέρωση της αγοράς έφερε ανάπτυξη κι ευημερία. Μόνο εδώ το πανταχού παρόν, τεράστιο και διαπλεκόμενο κράτος αρνείται παντελώς να μεταρρυθμιστεί. Ο Πάσχος Μανδραβέλης συγκέντρωσε τα καλύτερα κείμενα που έγραψε κατά τη δεκαετία της κρίσης, τα οποία εντοπίζουν τα πιο κρίσιμα και προβληματικά σημεία που μας κρατούν κολλημένους στο παρελθόν.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Επιμέλεια: James B. Stanfield
«Η επιδίωξη του κέρδους δεν έχει καμία θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία» – να μια πρόταση που πολλοί από μας συχνά δεχόμαστε ως αυτονόητη. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτούμε; Τα κείμενα που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο έχουν ως στόχο ακριβώς αυτό. Επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και επιχειρηματίες της εκπαίδευσης καταθέτουν τα επιχειρήματά τους σε ένα συλλογικό έργο που εμπλουτίζει τον δημόσιο διάλογο, σε ένα θέμα που πρέπει να μας αφορά όλους.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΤΑΞΗ
Γεώργιος Κ. Μπήτρος
Ποιος θα είναι ο ρόλος του έθνους-κράτους στην αυτορυθμιζόμενη τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται σε διεθνές και σε εθνικό επίπεδο; Στο βιβλίο αυτό προβάλλονται οι κατευθύνσεις που θα είχαν υψηλή πιθανότητα να μας βγάλουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: