Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Σελίδες Μαϊου 2019 | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Αγαπητοί μας φίλοι,
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από το καλοκαίρι και τα νέα βιβλία μας έχουν αρχίσει σιγά σιγά να παίρνουν τη θέση τους στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Παραμύθια και βιβλία γνώσεων για παιδιά, λογοτεχνία και ιστορία για τους ενήλικες, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προτάσεις μας. Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο siteμας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.
Μικρά Κορίτσια με Μεγάλες Ιδέες
Η σειρά εικονογραφημένων βιβλίων μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, που αφηγείται τις ιστορίες σημαντικών γυναικών από την παιδική τους ηλικία ώς την αναγνώριση και την καθιέρωσή τους σε διάφορους τομείς, εμπλουτίζεται με τρεις νέους τίτλους. Γυναίκες που έχουν πολλά να διδάξουν και οι οποίες μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία!
Σχήμα: 19,5x24, Σελίδες: 40, Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών.

ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ
Isabel Sanchez Vegara
Εικονογράφηση: Sveta Dorosheva
Η Άννα Φρανκ, μια μικρή Γερμανίδα εβραϊκής καταγωγής, έζησε για πολλά χρόνια κρυμμένη μαζί με την οικογένειά της, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη από τους ναζί. Το ημερολόγιό της δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό της και έδωσε φωνή στα χιλιάδες παιδιά που πέθαναν κατά τη διάρκεια του ναζιστικού ολοκαυτώματος.

ΤΖΕΪΝ ΓΚΟΥΝΤΟΛ
Isabel Sanchez Vegara
Εικονογράφηση: Beatricce Cerocchi
Το αγαπημένο παιχνίδι της μικρής Τζέιν ήταν ένας λούτρινος χιμπαντζής, τον οποίον κρατούσε αγκαλιά όταν ονειρευόταν να ταξιδέψει στην Αφρική. Με την πρώτη ευκαιρία έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και έζησε για πολλά χρόνια μαζί με τους χιμπαντζήδες μελετώντας και αναλύοντας τον τρόπο ζωής τους. Η πρωτοποριακή ερευνητική της προσέγγιση την έκανε διάσημη.

ΣΙΜΟΝ ΝΤΕ ΜΠΟΒΟΥΑΡ
Isabel Sanchez Vegara
Εικονογράφηση: Christine Roussey
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου οι μικροί αναγνώστες θα μάθουν για τη ζωή της διάσημης φιλοσόφου, συγγραφέως και φεμινίστριας, που γεννήθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα στο Παρίσι, και μας έμαθε «πως όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε ίσοι και πως οι επιλογές μας και όσα αποφασίζουμε, αυτά είναι που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε».
Στη σειρά κυκλοφορούν επίσης:

ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ

ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ

ΚΟΚΟ ΣΑΝΕΛ
Μικρά Ταξίδια με τη Φαντασία του Ιουλίου Βερν

Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΡΟΒΙΝΣΩΝΩΝ ή πώς να τα έχεις όλα
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Τι θα συμβεί άραγε όταν ο νεαρός Γκόντφρεϊ, μεγαλωμένος μέσα σε αμύθητα πλούτη, μαθημένος να τα έχει όλα, βρεθεί χωρίς στέγη, χωρίς τροφή, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του, ναυαγός σε ένα έρημο νησί; Το νησί θα μεταμορφωθεί σε σχολή κι εκείνος σε μαθητή! Ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου διασκευάζει άλλη μία ιστορία του Ιουλίου Βερν σε εικονογραφημένο βιβλίο για μικρά παιδιά, με τις υπέροχες εικόνες της Ίριδας Σαμαρτζή.
Σελίδες 36, Σκληρό εξώφυλλο, ΛΤ: 11,99 €
Για παιδιά ηλικίας 6+ ετών
Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς ΜΙΚΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ
Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά

ΧΑΡΤΙΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ
Jim Helmore
Εικονογράφηση: Richard Jones
Σχήμα 28Χ24,5, Σελίδες 40,
Σκληρό εξώφυλλο, ΛΤ: 11,99 €
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Η Μία και ο Μπεν είναι οι καλύτεροι φίλοι. Μαζί φτιάχνουν χάρτινα αεροπλανάκια, ώσπου
μια μέρα η οικογένεια του Μπεν μετακομίζει μακριά. Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να παραμείνουν φίλοι; Μια τρυφερή ιστορία για δύο αχώριστους φίλους που ονειρεύονται να πετάξουν…

ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ
Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου
Σχήμα 24Χ22, Σελίδες 36,
Σκληρό εξώφυλλο, ΛΤ: 12,50 €
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Μια μπάλα γίνεται η αφορμή να γνωριστούν οι ένοικοι μιας μεγάλης πολυκατοικίας, στο
νέο βιβλίο που έγραψαν οι βραβευμένοι δημιουργοί Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη.
Μια υπέροχη και ανατρεπτική ιστορία για τη φιλία, την αποξένωση των μεγαλουπόλεων,
τον παιδικό αυθορμητισμό αλλά και τη διαφορετικότητα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ
Αργυρώ Πιπίνη
Εικονογράφηση: Αχιλλέας Ραζής
Σχήμα 21Χ26, Σελίδες 32,
Σκληρό εξώφυλλο, ΛΤ: 12,50 €
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Το καλοκαίρι είναι γεμάτο από περιπέτειες, εξερευνήσεις, περίεργες ιστορίες και χαρούμενες στιγμές που τις ζούμε μαζί με τις παρέες μας. Καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, κοντά στη θάλασσα και το χωράφι, μακριά από το σχολείο. Μπορούν άραγε όλα αυτά να χωρέσουν σε ένα κουτί και να μας κρατούν συντροφιά τους υπόλοιπους μήνες;
Το [ΣΧΕΔΟΝ] Ημερολόγιο μιας 82χρονης

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Σελίδες 304, ΛΤ: 14,99 €
Με λένε Μελίνα Μπίλια. Είμαι 82 ετών (άσχετα που λέω 75). Μόλις τελείωσα το πρώτο μου βιβλίο, το [Σχεδόν] Ημερολόγιο μιας 82χρονης, που έγραψα με τη βοήθεια της Μανίνας Ζουμπουλάκη. Γιατί σηκώνομαι από το κρεβάτι μου κάθε πρωί; Πώς περνάω τον χρόνο μου; Μη βιαστείτε να πείτε «πολύ που με νοιάζει» γιατί πριν να το καταλάβετε καλά καλά θα ψάχνετε για τιπς, μια και εκεί που είστε ήμουνα κι εδώ που είμαι θα έρθετε. Με λίγη τύχη…
Τουρκία: Το Τρένο του Μεγάλου Εκσυγχρονισμού

Γιώργος Αγγελετόπουλος – Ευάγγελος Αρεταίος
Σελίδες 176, ΛΤ: 12,99 €
Οι συγγραφείς, βασισμένοι στην ιστορία και την κοινωνιολογία τόσο της Τουρκίας όσο και των μουσουλμανικών κοινωνιών εν γένει, αποκαλύπτουν την αντιφατική πορεία της Τουρκίας, όπου ο αυταρχισμός κι ο εθνικισμός έρχονται αντιμέτωποι με την ατομικότητα που αμφισβητεί το παραδοσιακό, κυρίαρχο μοντέλο συμπεριφορών. Ένας μοναδικός συνδυασμός επιτόπιας δημοσιογραφικής έρευνας και κοινωνιολογικής θεωρητικής πλαισίωσης που εξηγεί με κατανοητό τρόπο τις δυνάμεις που διαμορφώνουν τη συμπεριφορά της Τουρκίας, απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και στους ίδιους της τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: