Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Νέες κυκλοφορίες

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Άνθρωποι του δάσους
Άννυ Πρου
Μετάφραση: Γιώργος Κυριαζής
ISBN: 978-960-03-6544-3
Τιμή: 30,00 €
Στα τέλη του 17ου αιώνα, δύο αδέκαροι νεαροί Γάλλοι, ο Ρενέ Σελ και ο Σαρλ Ντικέ, φτάνουν στον Καναδά, την αλλοτινή Νέα Γαλλία. Υποχρεωμένοι να υπηρετούν έναν φεουδαρχικό αφέντη, γίνονται ξυλοκόποι, άνθρωποι του δάσους. Ο Σελ υποφέρει πολλά δεινά, καταδυναστευμένος από το δάσος που του έχουν αναθέσει να αποψιλώσει. Αναγκάζεται να παντρευτεί μια γυναίκα της φυλής των Μικμάκ, και οι απόγονοί τους παγιδεύονται ανάμεσα σε δύο εχθρικές κουλτούρες. Ο Ντικέ, πολυμήχανος και αδίστακτος, το σκάει, γίνεται γουνέμπορος και μετά στήνει μια επιχείρηση ξυλείας. Η Άννυ Πρου αφηγείται την παγκόσμια και σκληρή πορεία των απογόνων τους τα επόμενα τριακόσια χρόνια, την εκδίκηση των ανταγωνιστών, τα ατυχήματα, τις αρρώστιες, τις επιθέσεις των Ινδιάνων και τον πολιτισμικό αφανισμό. Ξανά και ξανά, αρπάζουν όσο μπορούν από έναν υποτιθέμενα αστείρευτο φυσικό πόρο, αφήνοντας τους χαρακτήρες της σύγχρονης εποχής αντιμέτωπους με μια πιθανή οικολογική κατάρρευση. Το επικό αριστούργημα της σπουδαίας Αμερικανίδας συγγραφέως, ένα εξαίσιο πάντρεμα ιστορίας και φαντασίας, ένα εκθαμβωτικό, υπέροχα δραματικό μυθιστόρημα για την καταστροφή των δασών του κόσμου, με ήρωες ολοζώντανους, γεμάτους απληστία, πόθο, εκδικητικότητα ή συμπόνια και ελπίδα.
«Η Άννυ Πρου γνωρίζει πράγματα που θα μπορούσε να τα γνωρίζει μόνο μέσω των υπέρυθρων ακτίνων που επιτρέπουν σε ελάχιστους συγγραφείς να βλέπουν καθαρά μέσα στο σκοτάδι της φαντασίας».
The New York Times Book Review
«Είναι εντελώς αυθεντική. Κατανοεί απόλυτα τον ψυχικό κόσμο των ανθρώπων και διαθέτει καυστικό χιούμορ που θυμίζει τον Μαρκ Τουέιν... Σε πείθει με κάθε της λέξη».
Los Angeles Times
«Οι Άνθρωποι του δάσους δεν σηματοδοτούν μόνο την κορύφωση μιας αξιοθαύμαστης λογοτεχνικής σταδιοδρομίας αλλά είναι, κατά πάσα πιθανότητα, και το μεγαλύτερο μυθιστόρημα για το περιβάλλον που έχει γραφτεί μέχρι σήμερα».
San Francisco Chronicle
«Οι μαγευτικές περιγραφές της Άννυ Πρου, η απαράμιλλη δομή των προτάσεών της και η αταλάντευτη διορατικότητά της συνδυάζονται για να αποκαλύψουν τις πιο ψυχρές αλλά και τις πιο ανθεκτικές γωνιές της ανθρώπινης καρδιάς».
O, The Oprah Magazine

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - NOIR

Από μακριά μοιάζουν με μύγες
Κίκε Φεράρι
Μετάφραση: Άννα Βερροιοπούλου
ISBN: 978-960-03-6553-5
Τιμή: 14,00 €
Ο κύριος Μάτσι, ιδιοκτήτης μιας μικρής αυτοκρατορίας στην Αργεντινή, αποτελεί την ιδανική ενσάρκωση της επιτυχίας και της αλαζονείας. Έκανε περιουσία στα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας και απέκτησε τη δύναμή του κατά την περίοδο των δύο πρώτων δημοκρατικών κυβερνήσεων, έχοντας παντρευτεί την κόρη ενός ισχυρού γαιοκτήμονα. Αυτό ωστόσο καθόλου δεν τον εμποδίζει να τραβιέται με όμορφες γυναίκες που υποκύπτουν στα καπρίτσια του. Έχει μια Μπε-Εμ-Βε, μια συλλογή από τριακόσιες γραβάτες και δέκα εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα. Η κοκαΐνη και το «μπλε χαπάκι» τού επιτρέπουν όχι μόνο να ξεφεύγει από τη γκρίνια της γυναίκας του αλλά και από τις αδυναμίες των παρορμητικών παιδιών του. Κυρίως όμως τον βοηθούν να ξεχνά τους πολυάριθμους εχθρούς του, που για εκείνον δεν είναι παρά έντομα τα οποία «από μακριά μοιάζουν με μύγες». Ώσπου μια μέρα, στο πορτμπαγκάζ του πολυτελούς αυτοκινήτου του ανακαλύπτει ένα πτώμα, δεμένο μ’ εκείνες τις χειροπέδες με το ροζ γουνάκι που χρησιμοποιεί στις ερωμένες του. Και τότε αρχίζει μια άλλη ιστορία. Με τούτο το πρωτότυπο, εκρηκτικό μυθιστόρημα ο Κίκε Φεράρι ρίχνει ένα φοβερό κροσέ στα σαγόνια των αναγνωστών.
«Το Από μακριά μοιάζουν με μύγες είναι ένα εξαιρετικά συμπαγές έργο, που ρέει τέλεια. Και επιπλέον είναι γραμμένο με την ιδέα ότι το νουάρ μυθιστόρημα είναι η νέα κοινωνική λογοτεχνία της εποχής μας».
ΠΑΚΟ ΙΓΝΑΣΙΟ ΤΑΪΜΠΟ II
«Ο Κίκε Φεράρι είναι τόσο αληθινός, που μοιάζει με ψέμα. Τόσο ειλικρινής, που μοιάζει με φάρσα. Γράφει αλλάζοντας συνεχώς θέση, με γρήγορα πόδια και τρομερή γροθιά».
ΚΑΡΛΟΣ ΘΑΝΟΝ
«Ο Κίκε Φεράρι είναι ένας τύπος που κουβαλά τις ιδέες του μέσα κι έξω. Δεν τις κρύβει. Δεν τις τσιγκουνεύεται. Ποτέ δεν τις αρνείται. Αντιθέτως, τις κάνει τατουάζ στο δέρμα του για να μην προδοθεί από κάποια παράληψη. Το βιβλίο του διαθέτει μια πρωτόγνωρη δύναμη».
ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΛΕΜ
«Βραβευμένος συγγραφέας τα πρωινά, καθαριστής του μετρό τις νύχτες. Ένας εργάτης της λογοτεχνίας που κάθε τόσο βάζει άλλη στολή, αυτή του επιτυχημένου μυθιστοριογράφου».
El País
«Η λογοτεχνική αποκάλυψη της Αργεντινής».
The Wall Street Journal

Ελληνικά εγκλήματα 5
Ανδρέας Αποστολίδης,
Νεοκλής Γαλανόπουλος,
Τιτίνα Δανέλλη,
Βασίλης Δανέλλης,
Θάνος Δράγουμης,
Αθηνά Κακούρη,
Κώστας Θ. Καλφόπουλος,
Ιερώνυμος Λύκαρης,
Πέτρος Μάρκαρης,
Τεύκρος Μιχαηλίδης,
Κώστας Μουζουράκης,
Χίλντα Παπαδημητρίου,
Μαρλένα Πολιτοπούλου,
Γιάννης Ράγκος,
Φίλιππος Φιλίππου
ISBN: 978-960-03-6589-4
Τιμή: 15,00 €
Ο Ανδρέας Αποστολίδης ανιχνεύει την ενύπνια ζωή ενός περίεργου προσώπου, από το τέλος του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου μέχρι τους Ολυμπιακούς του 2004. Ο Νεοκλής Γαλανόπουλος συστήνει έναν νεόκοπο συγγραφέα στον «πατριάρχη» της αστυνομικής λογοτεχνίας. Η Τιτίνα Δανέλλη διερευνά ένα δυστύχημα στο σπίτι ενός μεγαλοδικηγόρου τον Ιούλιο του 1965. Ο Βασίλης Δανέλλης παρακολουθεί μια γυναίκα να αφηγείται την ιστορία του έρωτά της υπό τη μελωδία του «Μπανγκ Μπανγκ». Ο Θάνος Δραγούμης εισβάλλει στα άδυτα ενός γραφείου ιδιωτικών ερευνών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ απ’ έξω μαίνονται οι κοινωνικές συγκρούσεις. Η Αθηνά Κακούρη ανακαλύπτει τρεις δολοφονημένους στους πρόποδες της καμένης Πάρνηθας. Ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος φέρνει στο φως τον παράφορο έρωτα ενός μάστορα εργαστηρίου ταξιμέτρων. Ο Ιερώνυμος Λύκαρης ταξιδεύει από την αυστραλιανή έρημο στο Βαλπαραΐζο της Χιλής, όπου τον περιμένει μια τεράστια έκπληξη. Ο Πέτρος Μάρκαρης περιδιαβάζει στα υπόστεγα των αστέγων και των επαιτών στην Αθήνα της κρίσης. Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης συνδέει τον θάνατο του δημοφιλέστερου Έλληνα ποδοσφαιριστή με τα μυστήρια των δίδυμων πρώτων αριθμών. Ο Κώστας Μουζουράκης ανεβαίνει στο όρος Όθρυς για να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός ογδοντάχρονου. Η Χίλντα Παπαδημητρίου μετρά αντίστροφα τις αγωνιώδεις ώρες πριν από τη μυστική συναυλία του Μπρους Σπρίνγκστιν στην Αθήνα. Η Μαρλένα Πολιτοπούλου επιχειρεί να λύσει το αίνιγμα ενός πολύ παράξενου τροχαίου. Ο Γιάννης Ράγκος αφηγείται έναν έρωτα μέχρι θανάτου. Ο Φίλιππος Φιλίππου γράφει για τον φόνο ενός άντρα στις τουαλέτες του Ινστιτούτου Γκαίτε.
Τα Ελληνικά εγκλήματα επιστρέφουν για να καθηλώσουν. Ένα βιβλίο για τους λάτρεις της περίτεχνης αστυνομικής αφήγησης και, κυρίως, για τους αναγνώστες που αναζητούν αμφιβολίες πίσω από κάθε εδραιωμένη βεβαιότητα.

ΣΚΕΨΗ, ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

«Εν τέλει», πάλι ο Λόγος είναι!
Κώστας Τσόκλης
ISBN: 978-960-03-6590-0
Τιμή: 15,00 €
Μέσα στην τρικυμία των γεγονότων, καράβι σωτηρίας ανήμπορο τώρα πια η τέχνη, και ο καλλιτέχνης αυτοδίδακτος καπετάνιος, πότε ναυαγός διακεκριμένης θέσης και πότε απόκληρος μιας αυτάρκους επικαιρότητας.
Ένας σκύλος που γαβγίζει ή ένα πουλί που κελαηδάει μέσα στην οχλοβοή, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε η φωνή του να καλύψει τη βαβούρα του κόσμου και να της δώσει ρυθμό και νόημα. Και όσο πιο πολύ συνειδητοποιεί την αδυναμία του, είτε απελπίζεται και σωπαίνει για πάντα (προς ικανοποίηση των άσπονδων φίλων του) ή εξακολουθεί να γαβγίζει ακόμα πιο δυνατά, να τραγουδάει γλυκύτερα, μέχρι να σκάσει.
Μόνη του πιθανή ανταμοιβή, οι φευγαλέοι σχολιασμοί των άλλων για την περίπτωσή του. Σπάνια μια μαρτυρία ιστορική, όπως διακαώς ελπίζει.
Κατά τα κέφια του ανοικτίρμονος Θεού.
Κ.Τ.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Εκπαιδευτικό Δράμα: Από το θέατρο στην εκπαίδευση
Μυρτώ Πίγκου-Ρεπούση
ISBN: 978-960-03-6578-8
Τιμή: 15,00 €
Το Εκπαιδευτικό Δράμα αποτελεί μια ιδιαίτερα δυναμική εκδοχή του Θεάτρου στην Εκπαίδευση, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην πράξη επειδή ανανεώνει τη θεατρική εκπαίδευση με μια ευρύτερη γνωστική και κοινωνικοποιητική προοπτική. Λειτουργεί σε πολύ διαφορετικά πλαίσια, σχολικά, κοινοτικά και κοινωνικά, όπως στη δημιουργική διδασκαλία άλλων μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος, σε ομάδες παιδιών και νέων και σε πλήθος κοινωνικών παρεμβάσεων.
Το παρόν βιβλίο, χαρτογραφώντας τη διαδρομή του Εκπαιδευτικού Δράματος ανάμεσα στο θέατρο και την εκπαίδευση, θέτει τα κρίσιμα ζητήματα του θεατρικού φαινομένου από τη μια, και τις φάσεις εξέλιξης καθώς και τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο έργο βασικών εισηγητών του τομέα από την άλλη. Επίσης αναλύει την ιδιαίτερη παιδαγωγική του αξία για τη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, και στο πλαίσιο μιας σύγχρονης εκπαιδευτικής ατζέντας περιγράφει τις τρεις βασικότερες εφαρμογές του Εκπαιδευτικού Δράματος (κοινωνική εκπαίδευση, σύγχρονοι γραμματισμοί, πολιτειότητα).
Το βιβλίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεωρητικό πλαίσιο για τους θεατροπαιδαγωγούς, τους φοιτητές Θεατρικών και Παιδαγωγικών Σχολών και τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εντάξουν το δράμα στο σύγχρονο σχολείο και να αναμετρηθούν με όλα του τα συμφραζόμενα: αναλυτικά προγράμματα, στόχους, μαθησιακά αποτελέσματα, καλλιέργεια δεξιοτήτων. Απευθύνεται ακόμη σε εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν αποσπασματικά τεχνικές και δραστηριότητες του Εκπαιδευτικού Δράματος, προσφέροντάς τους έναν θεωρητικό άξονα με τον οποίο μπορούν να ανανεώσουν την πρακτική τους μέσα στην τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: