Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Μουσικό Χωριό 2019 - Εργαστήρια Δορυφόροι - 2η Περίοδος (5-11 Αυγούστου)

MV logo 2019 new
 
Από τις 5 έως τις 11 Αυγούστου 2019 θα λαμβάνουν χώρα τα δύο Εργαστήρια Δορυφόροι:
“Let us sing correctly!”
Seminar on Kodály music pedagogy - 4th edition
Στόχος του σεμιναρίου είναι να μυήσει βιωματικά τους συμμετέχοντες στις αρχές της παιδαγωγικής προσέγγισης και τη μεθοδολογία διδασκαλίας του Ζ. Kodály, όπως αυτές εφαρμόζονται στην Ουγγαρία, και να προσφέρει προτάσεις για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ελληνική δημόσια και ωδειακή εκπαίδευση.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους/καθηγητές όλων των βαθμίδων της μουσικής εκπαίδευσης, σε μουσικοπαιδαγωγούς, σε μαέστρους χορωδιών, σε φοιτητές μουσικών τμημάτων και σε σπουδαστές/αποφοίτους ωδείων που τους ενδιαφέρει η μουσική παιδαγωγική και το χορωδιακό τραγούδι.
και
Masterclass πιάνου με τη μέθοδο Focus Training
Με εμπειρία δεκαετιών στη διδασκαλία πιάνου και αντίστοιχη καλλιτεχνική δραστηριότητα, καθώς και πολυετή εκπαίδευση στη μέθοδο Soundings του Πολωνού σκηνοθέτη Richard Nieoszym και στη Yoga του συστήματος Satyananda, η Λόλα Τότσιου προσεγγίζει ολιστικά τη μουσική διδασκαλία και performance. Προτείνει τρόπους και τεχνικές για μια βαθύτερη συγκέντρωση και διαχείριση του σκηνικού stress, προς όφελος της καλλιτεχνικής δημιουργίας και απόδοσης.
"Είμαι καλλιτέχνης. Το άγχος είναι απαραίτητο." Πότε το άγχος πριν μια performance είναι "δημιουργικό", όπως το αποκαλούμε, και πότε καταστροφικό για τις αποδόσεις μας, αλλά και σε βάθος χρόνου για την υγεία μας;
Μια διαφορετική προσέγγιση της εμπειρίας αυτής από την Λόλα Τότσιου στο Μουσικό Χωριό.
Προσκαλούμε λοιπόν σπουδαστές ή επαγγελματίες από το χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, καθώς και ελευθέρους ή ακαδημαϊκούς ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού, αλλά και όλους τους φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν την πανδαισία των δεκάδων παραστάσεων και συναυλιών που πραγματοποιούνται τις μέρες εκείνες στον Άγιο Λαυρέντιο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Περισσότερα για τα εργαστήρια δορυφόροι της 2ης Περιόδου (5 ~ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ):
Let us sing correctly!
Η καλλιέργεια της μουσικότητας μέσα από την παιδαγωγική προσέγγιση του Zoltán Kodály
Συντονισμός – εμψύχωση: Αγγελική Πλόκα, Yasmin Folini, Εριφύλη Δαμιανού
Masterclass πιάνου
Με τη μέθοδο Focus Training
Συντονισμός – εμψύχωση: Λόλα Τότσιου
Ολόκληρο το πρόγραμμα εργαστηρίων του Μουσικού Χωριού ΕΔΩ
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής
θα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα μας.

 

MV 2019 afisa web 15 7 2019 1000px opt
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: