Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

🎭 ΚΘΒΕ: Απόηχος από την Επίδαυρο, δυο ακόμη καλοκαιρινές παραγωγές, audio tour και προσκλήσεις!

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι στην Επίδαυρο


Ξεχώρισε και καταχειροκροτήθηκε η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, στις δύο παραστάσεις της μεγάλης καλοκαιρινής παραγωγής του  Κρατικού  Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 19 & το Σάββατο 20 Ιουλίου.
Πάνω από 10.000 θεατές επιβράβευσαν με το πιο θερμό χειροκρότημα τις ερμηνείες των ηθοποιών και τους συντελεστές της παράστασης. Το καθήκον, η πατρίδα, η δύναμη, τα παιχνίδια εξουσίας, η οικογένεια, η αυτοθυσία είναι οι έννοιες που πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο δράμα του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού.
Περισσότερες πληροφορίες

Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία, πρεμιέρα

Μια απολαυστική βραδιά χάρισε η εξωφρενική κωμωδία «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, σε όσους βρέθηκαν στην πρεμιέρα της παράστασης που δόθηκε στο κατάμεστο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την Παρασκευή 12 Ιουλίου.
Το έργο – ορόσημο του σουρεαλισμού, που παρουσιάζεται σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, θα κρατήσει συντροφιά σε όσους μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη, αλλά και στους ξένους επισκέπτες. Ο 9χρονος Βικτόρ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Βασίλης Ντάρμας, ξεσκέπασε την ημέρα των γενεθλίων του την αστική υποκρισία και τα μυστικά της οικογένειας του και ενθουσίασε το κοινό, που του χάρισε το δυνατό χειροκρότημα.
 

Το έργο ανεβαίνει 41 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στο ΚΘΒΕ.
Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά.
 
Περισσότερες πληροφορίες

Έξω πάνω μέσα κάτω και το Καλοκαίρι

Το Βρεφικό Θέατρο του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι με την εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω», σε σύλληψη ιδέας - σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.
Μια δροσερή θεατρική βόλτα γεμάτη χαμόγελα, παιδικές φωνές, σαπουνόφουσκες και κομφετί, που κέρδισε από την πρώτη παρουσίαση το χαμόγελο των παιδιών, ξεκινά ένα νέο κύκλο παραστάσεων από την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 18:00.
 
Εισιτήρια Online

Ίχνη του εφήμερου με αυτόματη ακουστική ξενάγηση

Το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να ξεναγηθεί μόνος του στη μόνιμη έκθεση κοστουμιών στο Βασιλικό Θέατρο με τίτλο «Ίχνη του εφήμερου» μέσω του συστήματος Αυτόματης Ακουστικής Ξενάγησης στα ελληνικά και αγγλικά.
Πρόκειται για μια νέα παροχή σε μεμονωμένους επισκέπτες, που αδυνατούν να ενταχθούν στις οργανωμένες ξεναγήσεις, οι οποίες συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να διεξάγονται παρουσία ξεναγού, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, κατόπιν συνεννόησης.
Τα νέα μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: