Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

👦 👧 Οι διακοπές ξεκίνησαν. Βιβλίο πήρες;



Οι μεγάλες ζεστές μέρες του καλοκαιριού θέλουν δροσιά, πολύ νερό και την καλύτερη χάρτινη παρέα.

Η γοργόνα που τραγουδούσε της Τζούλια Ντόναλντσον
«Μην πας! Μην πας!» της φώναζαν τα ψάρια και οι γλάροι. «Ο Πιτ είναι παμπόνηρος, μακριά μας θα σε πάρει!» Μα εκείνη δεν τους άκουσε, τους κούνησε το χέρι και με χαμόγελο έφυγε να πάει σ’ άλλα μέρη. Μια περιπέτεια γεμάτη αγωνία και λυρισμό, από δύο βραβευμένες δημιουργούς.
Δυο φίλοι, μα τι φίλοι! της Έμιλι Γκράβετ
Ο Ρος είναι σκίουρος. Ο Ρέος είναι αρουραίος. Όλοι πιστεύουν ότι αυτοί οι δυο δεν πρέπει να είναι φίλοι. Όμως… γιατί όχι;
Μια ξεκαρδιστική και τρυφερή ιστορία φιλίας από τη βραβευμένη συγγραφέα και εικονογράφο.
εικονογράφηση: Λίντια Μονκς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Σελίδες: 32 Σελίδες: 40


Ο πρώτος μου Χάουαρντ Πόιλ: Ρομπέν των Δασών σε διασκευή της Τζέμης Τασάκου
Οι περιπέτειες του Ρομπέν των Δασών, του θρυλικού ήρωα του Σέργουντ, υπερασπιστή των αδύναμων και των φτωχών, σε μια εικονογραφημένη διασκευή για μικρά παιδιά.
Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά της Κατερίνας Ζωντανού
Ένα παραμύθι για τα παραμύθια, για τη λειτουργία τους και για τη διάδοσή τους. Πέρα μακριά, εκεί που ο ουρανός λυγίζει κι ακουμπά στη γη, ανάμεσα στην πολιτεία των παραμυθιών και την πολιτεία των ανθρώπων…
Σειρά: Η πρώτη μου λογοτεχνία
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Σελίδες: 40 Σελίδες: 48


Περιπέτεια στους Ινδιάνους του Ίνγκο Ζίγκνερ
Ο κηπουρός της νύχτας των Τέρι Φαν και Έρικ Φαν
Ο μικρός δράκος Καρύδας και η παρέα του πηγαίνουν στην Άγρια Δύση για να φέρουν βουβαλίσιο κρέας. Στο κάτω κάτω πάντα ονειρεύονταν να συναντήσουν πραγματικούς Ινδιάνους! Τα δέντρα μιας μικρής πόλης γίνονται γλυπτά γεμίζοντάς τη χαρά και ζωντάνια αλλάζοντας για πάντα τη ζωή των κατοίκων της. Ένα τρυφερό παραμύθι με υπέροχη, ονειρική εικονογράφηση από τους αδερφούς Φαν.
Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Σελίδες: 48 Σελίδες: 48


Ύποπτο γάλα στο σούπερ μάρκετ του Γίργκεν Μπανσέρους
Ανθρωποκυνηγητό στο Λονδίνο της Ουλρίκε Ράιλανς
Το αγαπημένο ρόφημα του ντετέκτιβ Κλουζ, το γάλα, έχει μια κάπως… περίεργη γεύση. Για να διαλευκάνει το μυστήριο, ο Κλουζ θ’ αναγκαστεί να πάει από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του στην άλλη άκρη της πόλης. Και να ζητήσει τη βοήθεια της επιστήμης… Η δαιμόνια Πένι και η ντετεκτιβοσυμμορία της θα βρεθούν στο Λονδίνο χάρη στη γιαγιά της, το χρυσό περιδέραιο της οποίας εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Δεν είναι όμως η μοναδική κλοπή. Το κυνήγι του δράστη θα οδηγήσει την Πένι και τις φίλες της σε κάθε γωνιά της πόλης.
Σειρά: Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ Σειρά: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ
εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου εικονογράφηση: Λίζα Χενς
μετάφραση: Δαρεία Τζαννετάκη
Σελίδες: 96 Σελίδες: 152


Η επιστροφή του τσάρου του Πιερντομένικο Μπακαλάριο
Ένα μυστικό πλανιέται στον αέρα της Άννα Ρούε
Ποιος είναι αυτός ο νεαρός που πρέπει να συνοδεύσεις στα δάση της Σιβηρίας χωρίς να του κάνεις πολλές ερωτήσεις; Ο ίδιος λέει ότι είναι πρίγκιπας, αλλά γιατί περπατάει βαριά, σαν χωρικός, και αγναντεύει τον ορίζοντα λες κι είναι κάτι απαγορευμένο; Όνειρό του είναι ένα μεγάλο τρένο που θα ενώνει το παλιό με το καινούργιο. Ένα δεκατριάχρονο κορίτσι μετακομίζει μαζί με τους γονείς της και τον μικρό της αδερφό σε μια πολύ παλιά βίλα που μοιάζει με κάστρο.
Μια παράξενη μυρωδιά, ένα μυστηριώδες κλειδί, ένα κρυφό δωμάτιο με αμέτρητα αρώματα και ένα που δεν πρέπει να ανοίξει ποτέ.
Σειρά: Κουρσάροι της περιπέτειας Σειρά: Το μαγικό αρωματοπωλείο
εικονογράφηση: Ροσαλία Ραντόστι
μετάφραση: Δήμητρα Δότση εικονογράφηση: Κλαούντια Καρλς
μετάφραση: Μαρία Μαντή
Σελίδες: 96 Σελίδες: 272


Μαύρο πρόβατο στο Τέξας του Κώστα Χαραλά
Δύο αγόρια 12 ετών. Δύο παράλληλες αφηγήσεις. Ο Φέντι, έτσι τον φωνάζουν στο ιδιωτικό σχολείο που πηγαίνει εξαιτίας της fender κιθάρας του, παίζει τένις. Ο Μπιπί, παρατσούκλι που του έμεινε από τότε που δούλευε σ’ ένα βενζινάδικο, μένει με τη μητέρα του και παίζει μπάσκετ. Ένα βιβλίο για την ετερότητα και τη φιλία.
Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2018
Η Κατ Γουλφ ερευνά της Λόρεν Σεντ Τζον
Ένα απολαυστικό, σύνθετο μυστήριο, γεμάτο στοιχεία, ανατροπές και μεγάλη δόση χιούμορ. Κάπως έτσι θα ήταν ο Τζέιμς Μποντ, αν ήταν κορίτσι και φιλόζωος. Το πρώτο βιβλίο μιας νέας κατασκοπικής σειράς.
Σειρά: Ιστορίες που ζεις δυνατά Σειρά: Κατ Γουλφ
εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου εικονογράφηση: Μπέιντι Γκουό
μετάφραση: Νεφέλη Ταμία
Σελίδες: 96 Σελίδες: 368


Διπλή μαγεία της Κρεσίντα Κάουελ
Ένας νεαρός μάγος που όμως δεν έχει αποκτήσει ακόμη τις μαγικές του ικανότητες κι ένα κορίτσι πολεμίστρια που όμως διαθέτει μαγική δύναμη αναγκάζονται να παραβλέψουν την προαιώνια έχθρα των φυλών τους και να συμμαχήσουν μπροστά στον κοινό κίνδυνο.
Οι Θυελλοφύλακες του Άρανμορ της Κάθριν Ντόιλ
Όταν ο Φιον Μπόιλ πατάει για πρώτη φορά το πόδι του στο Άρανμορ, το νησί αρχίζει να αναδεύεται από κάτω του. Βαθιά κάτω από τη γη, κάποιος περιμένει τον Φιον εδώ και πολύ καιρό… Μια μοναδική ιστορία που σε παρασύρει σαν το κύμα.
Σειρά: Στον καιρό των Μάγων
μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου Σειρά: Τα χρονικά του Άρανμορ
μετάφραση: Αλεξάνδρα Λέτσα
Σελίδες: 400 Σελίδες: 304

Δεν υπάρχουν σχόλια: