Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Σελίδες Ιουλίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Αγαπητοί μας φίλοι,
Το καλοκαίρι είναι εδώ, οι διακοπές ξεκίνησαν και τα νέα βιβλία μας σας περιμένουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων για να σας κρατήσουν συντροφιά! Παρακάτω θα δείτε κάποιες από τις νέες μας κυκλοφορίες. Για περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο site μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.
Η Τελευταία Μπλόφα - 20η χιλιάδα

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ
Το παρασκήνιο του 2015 – Οι συγκρούσεις – Το Plan B
Ελένη Βαρβιτσιώτη – Βικτώρια Δενδρινού
Σελίδες: 400, ΛΤ: 18,99 €
Το best seller του φετινού καλοκαιριού βασίζεται σε πάνω από 230 ώρες off the record συνεντεύξεων με 95 πρωταγωνιστές των γεγονότων που σημάδεψαν τη χώρα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2015: από το μοναδικό αυτό υλικό, προκύπτει μια ιστορία ανθρώπων χαρισματικών αλλά και ματαιόδοξων, μια σειρά κακών υπολογισμών και χαμένων στοιχημάτων.
Ένα βιβλίο που διαβάζεται ως πραγματικό θρίλερ εξουσίας, στο οποίο όλοι, Έλληνες, θεσμοί και ξένοι αξιωματούχοι, συνέβαλαν στο να καταλήξει η Ελλάδα στο κέντρο της «τέλειας καταιγίδας».
Σύγχρονη Ιστορία

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
200 χρόνια ανάπτυξης και κρίσεων
Μιχάλης Ψαλιδόπουλος
Σελίδες: 328, ΛΤ: 17,99€
Μια ιστορία του διεθνούς δανεισμού της Ελλάδας και της σχέσης
του με τις ανάγκες της χώρας στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα
και την ανάπτυξη. Εξετάζοντας την ιστορία της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας μέχρι σήμερα, το βιβλίο αυτό συμβάλλει καθοριστικά στην αναγκαία προσπάθεια εθνικής αυτογνωσίας.

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Svetozar Rajak, Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Ειρήνη Καραμούζη, Ευάνθης Χατζηβασιλείου
Σελίδες 528, ΛΤ: 15,99 €
Από τον ελληνικό Εμφύλιο και το Μακεδονικό, μέχρι τα διλήμματα της Τουρκίας και το Κόσοβο: ένα βιβλίο-οδηγός που διερευνά αφενός την προέλευση, την εξέλιξη και την επίδραση του Ψυχρού Πολέμου στα Βαλκάνια κι αφετέρου το ειδικό βάρος των τοπικών συνθηκών και πιέσεων.
Ιστορία - Πολιτική

ΗΠΑ: ΕΠΟΧΗ ΤΡΑΜΠ
Θάνος Βερέμης
Σελίδες: 112, Τιμή: 10,99 €
Ο συγγραφέας καταγράφει με ρυθμό το πρώτο μισό της προεδρίας Τραμπ εντάσσοντάς τη στο ιστορικό και φιλοσοφικό πλαίσιο της αμερικανικής πολιτικής και παραθέτει τα ερωτήματα που προκύπτουν αναφορικά με τα σενάρια τέλους μιας εποχής που
κανείς δεν περίμενε ότι θα υπάρξει.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ
Γιώργος Αγγελετόπουλος – Ευάγγελος Αρεταίος
Σελίδες 176, ΛΤ: 12,99 €
Οι συγγραφείς, βασισμένοι στην ιστορία και την κοινωνιολογία τόσο της Τουρκίας όσο και των μουσουλμανικών κοινωνιών εν γένει, αποκαλύπτουν την αντιφατική αυτή πορεία της Τουρκίας, όπου ο αυταρχισμός κι ο εθνικισμός έρχονται αντιμέτωποι με την ατομικότητα που αμφισβητεί το παραδοσιακό, κυρίαρχο μοντέλο συμπεριφορών. Ένας μοναδικός συνδυασμός επιτόπιας δημοσιογραφικής έρευνας και κοινωνιολογικής θεωρητικής πλαισίωσης που εξηγεί με κατανοητό τρόπο τις δυνάμεις που διαμορφώνουν τη συμπεριφορά της Τουρκίας, απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και στους ίδιους της τους πολίτες.

Ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
Μια ακαδημαϊκή Οδύσσεια από την Οξφόρδη ώς την Αθήνα
Richard Clogg
Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Σελίδες 448, ΛΤ: 25,99 €
Ο Βρετανός ιστορικός Richard Clogg έζησε από κοντά τις πρώτες μέρες της απριλιανής δικτατορίας και συνδέθηκε στενά με τον αντιδικτατορικό αγώνα, κυρίως ως συνεργάτης της ελληνικής υπηρεσίας του BBC. Το βιβλίο αυτό είναι η γοητευτική ιστορία μιας συναρπαστικής όσο και δραματικής εποχής, όπως την έζησε ο συγγραφέας στη διάρκεια της πολύχρονης ενασχόλησής του με τη μελέτη και τη διδασκαλία της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
Οι ανατροπές της κοινής γνώμης στα χρόνια των Μνημονίων
Νίκος Μαραντζίδης – Γιώργος Σιάκας
Σελίδες 320, ΛΤ: 15,99 €
Το βιβλίο αυτό αλλάζει τη θεώρηση της κρίσης: Αντί να εξετάζει τις επιλογές των πολιτικών ηγεσιών, διερευνά τις τάσεις της κοινής γνώμης, η οποία είναι παντού: προβάλλει τα αιτήματά της στις τηλεοπτικές ειδήσεις, πρωταγωνιστεί στο διαδίκτυο και διεκδικεί ανατρεπτικό ρόλο μέσα από κινήματα διαμαρτυρίας όπως αυτά των Αγανακτισμένων της Πλατείας Συντάγματος ή των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία.
Αστροφυσική για βιαστικούς

ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ
Neil deGrasse Tyson
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Σελίδες 160, ΛΤ: 13,99 €
Σε μια εποχή που οι πιο αισιόδοξες ειδήσεις προέρχονται από το πεδίο των φυσικών επιστημών και από την εξερεύνηση του διαστήματος, η ιστορία και η φύση του σύμπαντος αρχίζουν να αποκτούν επιπλέον ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό. Με επιδεξιότητα, σαφήνεια και χιούμορ, ο σπουδαίος Αμερικανός αστροφυσικός και συγγραφέας επιλέγει σοφά ό,τι είναι πιο βασικό να γνωρίζουμε, γράφοντας μικρά, εύληπτα κεφάλαια που διαβάζονται οπουδήποτε και οποτεδήποτε μέσα στην ημέρα.
Λογοτεχνία

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ
Kate Atkinson
Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη
Σελίδες: 400, ΛΤ: 18,99 €
Η πολυβραβευμένη Κέιτ Άτκινσον δημιουργεί, με ανελέητο χιούμορ, έναν εκπληκτικό γυναικείο χαρακτήρα που μας εισάγει σε ένα νέο
είδος κατασκοπικού θρίλερ, εκ πρώτης μόνο όψεως ανάλαφρο. Ταυτόχρονα, όμως, διερευνά με ακρίβεια την ευελιξία της θηλυκής ταυτότητας, τη ρευστότητα του Εαυτού, σε έναν κόσμο όπου η πραγματικότητα είναι εξίσου ρευστή και αβέβαιη.

ΤΟ [ΣΧΕΔΟΝ] ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ 82ΧΡΟΝΗΣ
Μανίνα Ζουμπουλάκη
Σελίδες 304, ΛΤ: 14,99 €
Με λένε Μελίνα Μπίλια. Είμαι 82 ετών (άσχετα που λέω 75). Μόλις τελείωσα το πρώτο μου βιβλίο, το [Σχεδόν] Ημερολόγιο μιας 82χρονης, που έγραψα με τη βοήθεια της Μανίνας Ζουμπουλάκη. Γιατί σηκώνομαι από το κρεβάτι μου κάθε πρωί; Πώς περνάω τον χρόνο μου; Μη βιαστείτε να πείτε «πολύ που με νοιάζει» γιατί πριν να το καταλάβετε καλά καλά θα ψάχνετε για τιπς, μια και εκεί που είστε ήμουνα κι εδώ που είμαι θα έρθετε. Με λίγη τύχη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: