Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ARCTUROS News



Ο Bradley και ο Cooper εξελίσσονται σε θαρραλέες αρκούδες
Ο Bradley και ο Cooper βρίσκονται ήδη για περισσότερο από έναν μήνα στον μεγάλο περιφραγμένο χώρο του δάσους όπου εκπαιδεύονται όλα τα ορφανά αρκουδάκια. Είναι τα πρώτα αρκουδάκια που περιθάλπει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ που βγήκαν τόσο εύκολα στην μεγάλη δασική τους έκταση χωρίς να φοβούνται καθόλου! Συνήθως τα αρκουδάκια μπαίνουν πολύ διστακτικά στο νέο τους χώρο μέχρι να αισθανθούν άνετα και με αυτοπεποίθηση. Εξερεύνησαν γρήγορα τον καινούργιο χώρο τους σκαρφαλώνοντας σε δέντρα και παίζοντας με το νερό στην μεγάλη πισίνα. Η διατροφή τους πλέον αποτελείται από φρούτα και καρπούς εποχής. Ο Cooper είναι περισσότερο ατρόμητος αλλά ο Bradley είναι πιο ανεξάρτητος.

Ο Πάτρικ και οι φίλες του προετοιμάζονται για το Καταφύγιο
Ο Πατρικ με την Μολλυ, την Τζόρτζια και την Λουίζα αποτελούν μια ομάδα. Είναι τεσσάρων ετών και έχουν ολοκληρώσει την φάση της προσαρμογής για την ένταξή τους στο Καταφύγιο της Αρκούδας σε ένα χρόνο περίπου. Έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα, με τον Πάτρικ να ηγείται της ομάδας και τις τρεις θηλυκές να κάνουν παρέα μαζί του. Τα παιχνίδια που κάνουν στη μεγάλη πισίνα τους τώρα το καλοκαίρι είναι μοναδικά!
Επισκεφθείτε τα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ τον Αύγουστο
Οι αρκούδες και οι λύκοι σας... προσκαλούν να αφήσετε για λίγο τις παραλίες για μία ξενάγηση στην άγρια ζωή! Το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ το Καταφύγιο του Λύκου και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα θα είναι ανοικτά όλες τις ημέρες έως και τις 20 Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνο 2386041500 ή 2386041111.
Ο... παιχνιδιάρης Νίβες μεταφέρθηκε σε μεγάλο εξωτερικό χώρο
Ο Νίβες μεταφέρθηκε πριν από λίγες εβδομάδες σε μεγάλο εξωτερικό χώρο. Αν και στην αρχή ήταν αρκετά φοβισμένος, είχε πολύ μεγάλη περιέργεια να τον εξερευνήσει διστακτικά. Σήμερα πλέον χρησιμοποιεί όλο τον χώρο και δεν σταματάει να τρέχει και να παίζει. Έχει μεγαλώσει αρκετά και σιγά σιγά έχει ξεκινήσει και η διαδικασία απογαλακτισμού. Τρώει πλέον φύλλα από τα δέντρα, χορτάρι αλλά και τριφύλλι που του παρέχεται από τους φροντιστές του.


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έσωσε τον Ερμή
από παράνομη παγίδα για αρκούδες
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μίας νεαρής αρκούδας η οποία πιάστηκε σε παράνομη παγίδα στην Φλαμουριά Έδεσσας την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης μετέβη στο σημείο όπου βρισκόταν το άτυχο ζώο. Η αρκούδα είχε παγιδευτεί από τον κορμό και στην προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί είχε τραυματιστεί σε αρκετά σημεία του σώματός της. Η ΟΑΕ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, με την παρουσία του Δασαρχείου, της Αστυνομίας και Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της ΣΤ ΚΟΜΑΘ, αναισθητοποίησε την και την απελευθέρωσε από την παγίδα. Στη συνέχεια της τοποθέτησε δορυφορικό κολάρο προκειμένου να παρακολουθεί το στίγμα της. Ο Ερμής, όπως ονομάστηκε, μάλιστα έχει δώσει πολύ ενθαρρυντικά δείγματα καθώς κινείται καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις.
Διαβάστε περισσότερα
"Έφυγαν"
ο Στράτης και ο Φάνης

Δυστυχώς δύο γεννήτορες του Κέντρου Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού δεν ζουν πια. Πριν από λίγες εβδομάδες πέθανε σε ηλικία 11 ετών ο Στράτης, ένας από τους πιο αγαπητούς σκύλους του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Διαγνώσθηκε πρόσφατα με καρκίνο στον πνεύμονα και μεγαλοκαρδία, κάτι που επιβάρυνε ραγδαία την κατάσταση της υγείας του. Λίγο καιρό νωρίτερα πέθανε από χρόνια επιληψία και ο Φάνης, ένας πολύ καλός φύλακας που του άρεσαν πολύ τα παιχνίδια και οι βόλτες με την Σολ.
Εξερευνήστε
τα Μονοπάτια Ειρήνης

Εξοπλιστείτε με μπότες πεζοπορίας, καπέλο, αντηλιακό, μακρύ παντελόνι και μπατόν ή πάρτε το ποδήλατό σας και ελάτε να εξερευνήσετε τα "Μονοπάτια Ειρήνης" ένα έργο του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών "Ο Προφήτης Ηλίας". Στόχος του είναι να δημιουργήσει προϋποθέσεις ήπιας και ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή και να τονίσει πως μέσα από τα μονοπάτια αντιλαμβανόμαστε την αξία της Φύσης και μαθαίνουμε για το παρελθόν μας με σκοπό να προχωρήσουμε προς ένα πιο ειρηνικό μέλλον.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: