Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

🔎 Ένα φθινόπωρο γεμάτο μυστήριο και σασπένς



Ιστορίες μυστηρίου και αγωνίας που δεν μπορείτε να προσπεράσετε
Οι μέρες έχουν γίνει ήδη μικρότερες και προσεχώς ακολουθούν ακόμα πιο σκοτεινές. Ό,τι πρέπει για μυστήριο, αγωνία, φόνους και εγκλήματα. Όσοι είστε φαν του είδους προσέλθετε! Δεν θα προλαβαίνετε να γυρίζετε τις σελίδες των αστυνομικών που έρχονται. Αγωνιάτε;
Αστυνομική λογοτεχνία

Τατουάζ του Manuel Vázquez Montalbán Φονικό μονοπάτι της Lone Theils
μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου
Το βιβλίο που μας σύστησε τον Πέπε Καρβάλιο, τον απολαυστικό επιθεωρητή, πρώην πράκτορα της CIA, πρώην κομμουνιστή, λάτρη του καλού φαγητού και των ωραίων γυναικών, που συνηθίζει να καίει στο τζάκι του τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα έργα της παγκόσµιας λογοτεχνίας.
μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Η δεύτερη περιπέτεια της δημοσιογράφου Νόρα Σαν θα την οδηγήσει σε μυστικές πολιτείες όπου οι πρόσφυγες κρύβονται από τις αρχές και θα την κάνει να κινδυνεύσει, καθώς μπλέκεται σε έναν κόσμο όπου κάποιες ζωές έχουν μικρότερη αξία από άλλες.
Κυκλοφορεί στις 19 Σεπτεμβρίου
Κυκλοφορεί στις 3 Οκτωβρίου

Ματωμένη έρημος της Karin Brynard Άγρια φύση της Jane Harper
μετάφραση: Χρήστος Αρμάντο Γκέζος
Ένα συναρπαστικό και πολυεπίπεδο αστυνομικό μυθιστόρημα για τον άγνωστο κόσμο της Νότιας Αφρικής, τις αμέτρητες φυλές και τα παρακλάδια τους, τις φυλετικές εντάσεις και τα πολλά πρόσωπα του ρατσισμού.
μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου
Η δεύτερη συγκλονιστική περιπέτεια του Άρον Φαλκ. Μετά την Ξηρασία που έκανε αίσθηση, ένα ακόμα εντυπωσιακό θρίλερ με στιβαρούς χαρακτήρες και εξαιρετική ατμόσφαιρα, μια ιστορία καχυποψίας και βίας όπου παντού παραμονεύει ο κίνδυνος, από το πιο καυτό όνομα της αστυνομικής λογοτεχνίας που έρχεται με φόρα από την Αυστραλία.
Κυκλοφορεί στις 3 Οκτωβρίου
Κυκλοφορεί στις 17 Οκτωβρίου

Έξι επί δύο του Arne Dahl Ξένο δέρμα της Tana French
μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Ένα σκοτεινό και καθηλωτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην παγωμένη σουηδική τούνδρα γεμάτο αναπάντεχες ανατροπές, εξαιρετικό στιλ, σασπένς από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα, από τον αρχηγό της πρώτης εθνικής των σουηδών συγγραφέων. Η συνέχεια του Επτά μείον ένα.
μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη
Η άτυπη συνέχεια του Στο δάσος με πρωταγωνίστρια την Κάσι Μάντοξ. Ένα μυθιστόρημα που ξεδιπλώνει τις αρετές της συγγραφέα που την καθιστούν ξεχωριστή στο είδος αυτό: αφηγηματική δεινότητα, εξαιρετική σκιαγράφηση των χαρακτήρων. Σύντομα και στη μικρή οθόνη από το BBC One.
Κυκλοφορεί στις 7 Νοεμβρίου
Κυκλοφορεί στις 7 Νοεμβρίου

Λύτρωση της Yrsa Sigurdardottir Δεσμοί αίματος του Stuart Neville
μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς
Το τρίτο βιβλίο της σειράς όπου πρωταγωνιστούν η ψυχολόγος Φρέιγια και ο αστυνόμος Χούλνταρ. Η ισλανδή βασίλισσα του σκανδιναβικού νουάρ βρίσκεται στο απόγειό της και γράφει ένα εξαιρετικό θρίλερ για τη σκοτεινή πλευρά του σχολείου και των social media.
μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
Συνέχεια του Πέπλου σιωπής με πρωταγωνίστρια τη συνεργάτιδα του επιθεωρητή Τζακ Λένον, την αστυνόμο Σερένα Φλάναγκαν. Ο ιρλανδός συγγραφέας ανήκει πλέον στο βαρύ πυροβολικό της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας. Η φειδωλή αλλά γεμάτη αποχρώσεις πρόζα του δίνει ιλιγγιώδη ώθηση στην πλοκή χτίζοντας σύνθετους χαρακτήρες με τη δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει έναν κορυφαίο συγγραφέα θρίλερ.
Κυκλοφορεί στις 21 Νοεμβρίου
Κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου
Γυναίκες χωρίς έλεος της Camilla Lackberg
μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Τρεις γυναίκες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους που έχουν όμως ένα κοινό: είναι όλες παγιδευμένες σε γάμους ολέθριους. Η καθεμιά θα διαπράξει τον τέλειο φόνο σκοτώνοντας τον σύζυγο της άλλης. Αφήνοντας και πάλι κατά μέρος τη Φιελμπάκα, η βασίλισσα των μπεστ σέλερ της Σουηδίας παρουσιάζει την καθημερινότητα γυναικών που μπορεί φαινομενικά να είναι επιτυχημένες και δυνατές, πίσω όμως από την κουρτίνα υποφέρουν και υφίστανται ψυχολογική ή σωματική κακοποίηση εντός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.
Κυκλοφορεί στις 5 Δεκεμβρίου
Αν είστε λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας, αυτό το φθινόπωρο θα σας αποζημιώσει. Μη χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος στον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Αγαπημένοι συγγραφείς από τους κορυφαίους εκπροσώπους του είδους σας περιμένουν να διαβάσετε τις περιπέτειες των ηρώων τους. Πάρτε μέρος και βγείτε κερδισμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: