Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιο βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι βγαίνει σύντομα στους κινηματογράφους; 🔍


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΟ;
Ο θρυλικός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ήταν κάποτε διάσημο στέλεχος της βελγικής αστυνομίας. Ως ντετέκτιβ, έχει καταπληκτική διαίσθηση και κάνει θαύματα εξιχνιάζοντας τις πιο δύσκολες εγκληματικές υποθέσεις που αδυνατεί να διαλευκάνει η αστυνομία. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο Ηρακλής Πουαρό δίνει ένα ρεσιτάλ ευφυΐας, μα και κατανόησης των ανθρώπινων αισθημάτων και παθών.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ταινία βασίζεται σ' ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της Άγκαθα Κρίστι, που εκδόθηκε το 1934 και διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες. Όπως αναφέρει ο Φίλιππος Φιλίππου στον πρόλογο της έκδοσης, για τη συγγραφή του μυθιστορήματος η Κρίστι επηρεάστηκε από δύο γεγονότα. Κατ' αρχάς, από την απαγωγή και τη δολοφονία, το 1932, του γιου του θρυλικού Αμερικανού αεροπόρου Τσαρλς Λίντμπεργκ και από τα ταξίδια της με το Οριάν Εξπρές στην Τουρκία, στη Συρία και στο Ιράκ από το 1928 ως το 1931, όπου γνώρισε τον Μαξ Μαλόουν, τον δεύτερο σύζυγό της και ορισμένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην ιστορία. Oι κριτικοί θεωρούν το συγκεκριμένο μυθιστόρημα ένα από τα σημαντικότερα έργα της. Η εφημερίδα The Guardian το έχει κατατάξει στα δέκα καλύτερά της, το τρίτο κατά σειρά, μετά το Η δολοφονία του Ρότζερ Άκροϊντ και το Θανάσιμος κίνδυνος, ενώ η ίδια η συγγραφέας το τοποθετεί τέταρτο, μετά το Και δεν έμεινε κανένας, το Η δολοφονία του Ρότζερ Άκροϊντ και το Πρόσκληση σε φόνο.
*MURDER ON THE ORIENT EXPRESS, AGATHA CHRISTIE and POIROT are registered trademarks of Agatha Christie Limited in the UK and elsewhere. All rights reserved.

ΔΕΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές (Agatha Christie, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ (1974) - Ελληνικό Τρέιλερ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΑΣ

Άγκαθα Κρίστι: Whodunit better?

Το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ κυκλοφορεί στις 12 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους


ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654

Δεν υπάρχουν σχόλια: