Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

🎭 ΚΘΒΕ: Πρεμιέρες, παραστάσεις που συνεχίζονται

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Πρεμιέρα


«Η Μεγάλη Πλατεία», η πρώτη μεγάλη παραγωγή της νέας θεατρικής περιόδου του ΚΘΒΕ, μίλησε στο θυμικό των κατοίκων της πόλης που παρακολούθησε συγκινημένο την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παράστασης, η οποία δόθηκε στο κατάμεστο θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.
 
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Μεταπολεμικής Λογοτεχνίας από τον Νίκο Μπακόλα, παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη 20 χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου λογοτέχνη, εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη νέα θεατρική σεζόν.

Ένα μεγάλο στοίχημα για τον Άκη Δήμου, που ανέλαβε τη δραματοποίηση αυτού του διαχρονικού λογοτεχνικού κειμένου και ένα μεγάλο εγχείρημα για την Ελένη Ευθυμίου, που κατάφερε με συνδετικό κρίκο την αφήγηση, τη μουσική και τις προβολές να δημιουργήσει ένα κόσμο γοητευτικό, μαγευτικό πιστό στην ιστορία αλλά και μπροστά στο μέλλον.
 
«Ίσως άμα πεθάνουμε όλοι εμείς και βγουν καινούργιοι άνθρωποι, που δε θ’ αναθυμούνται τίποτα απ’ όλα αυτά, ίσως να σταματήσουνε οι σκοτωμοί»
Περισσότερες πληροφορίες

Μόλλυ Σουήνυ


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Μπράιαν Φρίελ  «Μόλλυ Σουήνυ». Η παράσταση, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Ο Φρίελ εμπνέεται  από το δοκίμιο του νευρολόγου Όλιβερ Σακς «Να βλέπεις και να μην βλέπεις» καθώς και από ένα αληθινό περιστατικό.  Η Μόλλυ, μια ανεξάρτητη γυναίκα, τυφλή από δέκα μηνών, μοιάζει να ζει ευτυχισμένη μέσα στο σκοτάδι της − με φίλους, δουλειά κι έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Ο Φρανκ, ο άντρας της,  είναι πεπεισμένος ότι εκείνη θα ολοκληρωθεί μόνον όταν πάψει να είναι τυφλή. Ο κύριος Ράις,  ο χειρουργός,  ελπίζει να ξαναβρεί τη χαμένη ιατρική του φήμη από μια επικείμενη επιτυχημένη  επέμβαση.
 
«Βλέπω δεν σημαίνει κατανοώ…»
Περισσότερες πληροφορίες

Στις σκηνές μας

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ
Εισιτήρια Online

Ο Ελέφας


«Ο Ελέφας», η παράσταση - έκπληξη της περσινής χρονιάς που λάτρεψαν οι θεατές και οι κριτικοί, μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν με sold out παραστάσεις και τη φιλοξενία του στα Ιωάννινα από το ΔΗΠΕΘΕ, επιστρέφει από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών για να μας αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας και να μας  «απογειώσει» με τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους του και τις «σουρεαλιστικές καταστάσεις» του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: