Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

🎭 ΚΘΒΕ: Έρχονται τον Οκτώβριο!

Έρχονται τον Οκτώβριο


Ένα πλούσιο θεατρικό πρόγραμμα με ξεχωριστές παραστάσεις, εκδηλώσεις και δράσεις για όλους έρχεται τον Οκτώβριο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η χειμερινή θεατρική σεζόν ξεκινάει με νέες μεγάλες παραγωγές, πρώτες πανελλήνιες παρουσιάσεις έργων της σύγχρονης Ελληνικής και ξένης δραματουργίας, επαναλήψεις παραστάσεων που συζητήθηκαν και αγαπήθηκαν από κοινό και κριτικούς, σημαντικές μετακλήσεις και συνεργασίες-εκπλήξεις.
 

Ο Άκης Δήμου διασκευάζει το βραβευμένο έργο του Νίκου Μπακόλα «Η Μεγάλη Πλατεία», που παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, σε πανελλήνια πρώτη στο  ΚΘΒΕ, 20 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου λογοτέχνη. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο ΚΘΒΕ το έργο του Μπράιαν Φρίελ «Μόλλυ Σουήνυ», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.
 
Περισσότερες πληροφορίες

Επιστρέφουν για 2η χρονιά

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
ΕΞΩ ΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΚΑΤΩ
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ
Ο ΕΛΕΦΑΣ

Μετακλήσεις

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΡΙΧΑΡΔΟΥ Γ'
ΑΠΟ 'ΚΕΙ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΣΕΣ
Εισιτήρια Online
Μόνιμη Έκθεση κοστουμιών: Ίχνη του εφήμερου

Συνεχίζεται η Αυτόματη Ακουστική Ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση κοστουμιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος  «Ίχνη του εφήμερου».
Στην έκθεση, που λειτουργεί στα κλιματιζόμενα φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν κοστούμια υψηλής αισθητικής από σημαντικές παραστάσεις που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 58 χρόνων λειτουργίας του, τα οποία εκτίθενται σε ειδικά σχεδιασμένες βιτρίνες που δένουν αρμονικά με τον χώρο. Την επιμέλειά της υπογράφει η σκηνογράφος- ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.
 

Kυκλοφορεί συνοδευτικός κατάλογος με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κείμενα των επιμελητών της έκθεσης, βιογραφικά σημειώματα των ενδυματολόγων κ.ά. Διατίθεται στα πωλητήρια του ΚΘΒΕ στην προνομιακή τιμή των 10 €.
Πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε ελληνικά και αγγλικά, ατομικά (αυτόματη ακουστική ξενάγηση) ή ομαδικά (με ξεναγό)
 
Τα νέα μας

5η χρονιά Θεατρικά Εργαστήρια στο ΚΘΒΕ για όλες τις ηλικίες

Το ΚΘΒΕ, υπερασπιζόμενο ένα θέατρο που αγκαλιάζει και απευθύνεται σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, συνεχίζει το ταξίδι του με τα Θεατρικά Εργαστήρια για 5η χρονιά, με νέα δωρεάν μαθήματα για ΑμεΑ, νέα τμήματα για βρέφη και προνήπια στο κέντρο της πόλης αλλά και στη Μονή Λαζαριστών, καθώς και πληθώρα σεμιναρίων για το ευρύ κοινό και τους εκπαιδευτικούς
Ένας κόσμος δημιουργίας και έκφρασης, με όχημα την τέχνη του θεάτρου, ανοίγεται για όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες. Το ΚΘΒΕ με τα Εργαστήρια και τα Σεμινάρια που διοργανώνει, προσφέρει καλλιτεχνικά ερεθίσματα με ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμούς, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της επικοινωνίας.
Για τρίτη χρονιά το θεατρικό εργαστήρι για ανθρώπους με νοητική αναπηρία από 15 έως 45 ετών συνεχίζει να δημιουργεί νέους κώδικες έκφρασης και επικοινωνίας χάρη στις θεατρικές τεχνικές και δίνει τη δυνατότητα στα άτομα αυτά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τα συναισθήματα τους με έναν διαφορετικό τρόπο. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος πρόκειται να λειτουργήσει και παράλληλο τμήμα ψυχοδράματος για τους κηδεμόνες τους.
 
Περισσότερες πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: