Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Εκδόσεις Κέδρος | Νέες Κυκλοφορίες

Εκδόσεις Κέδρος

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ελληνική Πεζογραφία

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ
ΑΡΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ

Ο Καποδίστριας φτάνει στη χώρα και ρίχνεται αμέσως στη δουλειά. Στην αρχή γίνεται δεκτός με ανακούφιση και ενθουσιασμό. Ωστόσο δεν αργεί να συναντήσει τα πρώτα εμπόδια. Οι κοτζαμπάσηδες αντιδρούν, οι οπλαρχηγοί δυσανασχετούν, η αντιπολίτευση μηχανορραφεί. Και ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας εγκαταλείπεται σιγά σιγά απ’ όλους. Ή σχεδόν απ’ όλους. Πλάι του στέκει ως το τέλος ο σωματοφύλακάς του.

Μέσα από τη δική του αφήγηση ζούμε τα πιο σημαντικά γεγονότα του τόπου αλλά και τις προσωπικές στιγμές του Καποδίστρια μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 που πέφτει νεκρός από τους Μαυρομιχάληδες στην είσοδο μιας εκκλησίας του Ναυπλίου.

Σελ.: 512 | Τιμή: 16.60 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5005-7


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...
ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ...
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ... Κείμενα μεταπτυχιακών φοιτητών του προγράμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
 
Περισσότεροι από διακόσιοι πενήντα μεταπτυχιακοί φοιτητές του κοινού διαπανεπιστημιακού προγράμματος «Δημιουργική Γραφή» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενώνουμε τις δυνάμεις μας και υποσχόμαστε ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα.
Σχολεία, δημαρχεία, θέατρα, νοσοκομεία, και πολλά ακόμη κτίρια ζωντανεύουν και διηγούνται την ιστορία τους.
Γιώτα Κοτσαύτη

Συντονισμός ύλης: Γιώτα Κοτσαύτη | Σελ.: 320 | Τιμή: 18.80 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5027-9

Ξένη Ποίηση

ΦΥΛΛΑ ΧΛΟΗΣ. Ανθολογία | WALT WHITMAN
WALT WHITMAN
ΦΥΛΛΑ ΧΛΟΗΣ. Ανθολογία

ΕΠΙΛΟΓΗ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΤΡΟ - ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ - ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Ελένη Ηλιοπούλου & Κατερίνα Ηλιοπούλου
Walt Whitman (1819-1892) 200 χρόνια από τη γέννησή του
Ο παρών τόμος αποτελεί μια εκτεταμένη ανθολογία από το σύνολο του έργου του κορυφαίου Αμερικανού ποιητή, καθώς περιέχει τα σημαντικότερα ποιήματα που έγραψε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία.
Τη μετάφραση και επιλογή έχουν κάνει η Ελένη Ηλιοπούλου και η Κατερίνα Ηλιοπούλου. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης σημειώσεις και εργοβιογραφία, καθώς και επίμετρο της Κατερίνας Ηλιοπούλου και πρόλογο της καθηγήτριας Αγγλικής Φιλολογίας Ντόρας Τσιμπούκη.


Μετάφραση: Ελένη Ηλιοπούλου & Κατερίνα Ηλιοπούλου | Σελ.: 352 | Τιμή: 25.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5031-6

Σημαντική ανατύπωση

ΛΟΙΜΟΣ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ
ΛΟΙΜΟΣ

12η έκδοση

 
ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για το σύνολο του έργου του, 2000
 
Τον Ανδρέα Φραγκιά θα τον διαβάζουμε και           θα          τον   ξαναδιαβάζουμε - επειδή  κ α ι  είχε να πει  κ α ι  είχε τρόπο να τα πει, ένα «μάγο ύφος», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Στάθη Δρομάζου, που, εσωτερικεύοντας με την πολλή επεξεργασία τις κατακτήσεις του, αυτοτιθασευμένο, αρνείται πεισματικά οποιασδήποτε μορφής πολυτέλεια, ως προς τις λέξεις, τα συντάγματα, τις εικόνες και την πλοκή. Θα τον διαβάζουμε και θα τον ξαναδιαβάζουμε επειδή, εκτός όλων των άλλων, όσα έθιξε στα κείμενά του και η λογοτεχνική μέθοδος με την οποία τα ανέδειξε εξακολουθούν να προηγούνται σε πολλά της πεζογραφίας η οποία τον ακολούθησε, κυρίως δε εκείνης που καταπιάστηκε με θέματα ίδια με τα δικά του.
 
Σελ.: 256 | Τιμή: 14.71 ευρώ |  ISBN: 978-960-04-0404-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: