Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ARCTUROS News

 
arcturos logo
 
 
 

Διάσωση λύκαινας που είχε κρεμαστεί σε καγκελόπορτα
Αίσια έκβαση είχε η περιπέτεια ενός θηλυκού λύκου στον Καστανά λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η άτυχη λύκαινα κυνηγήθηκε από σκυλιά στην περιοχή και αποκλείστηκε στην αυλή σπιτιού. Στην προσπάθειά της να διαφύγει προσπάθησε ανεπιτυχώς να πηδήξει την καγκελόπορτα με αποτέλεσμα μία από τις λόγχες να καρφωθεί στο σώμα της και να μείνει εγκλωβισμένη εκεί! Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου. Οι κάτοικοι του χωριού ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης ειδοποίησε άμεσα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μετέβη στο σημείο έχοντας τη συνδρομή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα
arrow
Ανοίγει και πάλι το Καταφύγιο της Αρκούδας στο Νυμφαίο
Ανοικτό και πάλι από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου θα είναι το Καταφύγιο της Αρκούδας. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες φέτος έχουν οδηγήσει κυρίως τις πιο νεαρές αρκούδες έξω από τη φωλιά όπου πέρασαν την περίοδο του χειμέριου λήθαργου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν καθημερινές (εκτός Τετάρτης) αλλά και κάθε Σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί έως τις 16.30 που ξεκινάει η τελευταία ξενάγηση. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να καλείτε στα γραφεία μας στο 2386041500 ή στο 2386041155.
Ο Μίτκο αναρρώνει στο Κτηνιατρείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Ο Μίτκο, το ένα από τα τρία αρκουδάκια που επανεντάχθηκε από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, βρέθηκε τραυματισμένος στη Βουλγαρία όπου και είχε επανενταχθεί. Με ενέργειες της FOUR PAWS International ήρθε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο και μεταφέρθηκε από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπεβλήθη σε μία σειρά εξετάσεων από τη Μονάδα Εξωτικών και Αγρίων Ζώων (Καθ. Νατάσα Κομνηνού) και διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο στο πρόσωπο και στο μπροστινό άκρο, με αποτέλεσμα να έχει σοβαρό πρόβλημα όταν κινείται. Ο Μίτκο μεταφέρθηκε για περίθαλψη στο Κτηνιατρείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας και ήδη παρουσιάζει σημαντική βελτίωση. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επισκέφθηκε σχολεία της Ικαρίας
Τα τρία Δημοτικά Σχολεία της Ικαρίας (1ο ΔΣ Ραχών, 2ο ΔΣ Ραχών και ΔΣ Εύδηλου) στο πλαίσιο του προγράμματος "Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει" επισκέφθηκε η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη. Στις τάξεις υλοποιήθηκαν τα παιδαγωγικά προγράμματα Δάσος Πηγή Νερού και Ζωής και το Το μυστήριο της Μικρής Αρκούδας. Οι μικροί μαθητές έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις αρκούδες και τους λύκους με την παρουσία των οποίων στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι. Συνολικά τα προγράμματα παρακολούθησαν 205 μαθητές.
 
O Bradley και ο Cooper βγαίνουν από τον χειμέριο ύπνο
O Bradley και ο Cooper βρίσκονται ακόμα στον σταθμό περίθαλψης και ανατροφής ορφανών αρκούδων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ο χειμώνας, που δεν είναι τόσο βαρύς όσο αναμενόταν δυσκόλεψε τον χειμέριο ύπνο τους που δυστυχώς δεν είναι συνεχόμενος και διακόπτεται από τις ζεστές μέρες και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Παρόλα αυτά τα δυο αρκουδάκια παραμένουν σε σχετική αδράνεια, και περνούν κάποιες ώρες μέσα στη φωλιά τους. Ωστόσο σιγά σιγά αρχίζουν και βγαίνουν από την διαδικασία του λήθαργου. Η τροφή τους παρέχεται πλέον πολύ περιστασιακά ενώ έχουν ήδη μάθει να αναζητούν και τροφή μόνοι τους!
Κάνε μία δωρεά
για την Ελισάβετ
Η Ελισάβετ, η λύκαινα που διέσωσε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πριν από δύο ημέρες βρίσκεται πλέον στο Κτηνιατρείο όπου και αναρρώνει. Μπορείς κι εσύ να υποστηρίξεις το πρόγραμμα περίθαλψης με στόχο την επιστροφή της στο φυσικό περιβάλλον με μία δωρεά!Κάνε τώρα μία δωρεά online με πιστωτική κάρτα, Paypal ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
 
Κοινή τοποθέτηση
Περιβαλλοντικών Οργανώσεων
Με αφορμή πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με την προετοιμασία ενός νέου νόμου-πλαισίου για το περιβάλλον με αντικείμενο νέες ρυθμίσεις που θα αφορούν την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τις προστατευόμενες περιοχές, τις οικιστικές πυκνώσεις και τους δασικούς χάρτες, 13 περιβαλλοντικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: