Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Νέες κυκλοφορίες και επανεκδόσεις


 

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Από την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 κυκλοφορούν δύο ακόμη βιβλία που εντάσσονται στα «Σύγχρονα παραμύθια και ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο», και τα δύο από την Ισπανία. Ο Παράξενος, σε κείμενο και εικονογράφηση του αγαπημένου μας Κανισάλες, μας μαθαίνει ότι πρέπει να διαφυλάσσουμε τη μοναδικότητά μας και μας κάνει να ξανασκεφτούμε τι θεωρούμε παράξενο και τι φυσιολογικό. Στο Ταξίδι με το σύννεφο, του Μάρκο Σκαλτσόνε, που έχει κάνει και την ονειρική εικονογράφηση, βλέπουμε πώς η λανθασμένη χρήση των ικανοτήτων μας μπορεί να προκαλέσει ζημιά, ενώ με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε σωστά, ωφελώντας και βοηθώντας όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.
 
Παράξενος - Κανισάλες
Όταν ο Κλεμέντε ακούει ότι «ζητούνται υπάλληλοι στην καινούργια βίλα», πηγαίνει αμέσως για συνέντευξη γεμάτος αισιοδοξία. Κι όταν αντικρίζει τους υπόλοιπους υποψήφιους, είναι σίγουρος ότι δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να πιάσει δουλειά, αφού είναι ο μόνος φυσιολογικός και όλοι οι άλλοι του φαίνονται πολύ παράξενοι.
Μόνο που... τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.
Ποιος θα προσληφθεί τελικά;
Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει να εκτιμάμε την πραγματική μας ταυτότητα και μας κάνει να ξανασκεφτούμε τι θεωρούμε φυσιολογικό και τι παράξενο.

 
Ταξίδι με το σύννεφο - Μάρκο Σκαλτσόνε
Ένα σύννεφο περιμένει κάτι ή κάποιον να το ξυπνήσει, αλλά και να το καθοδηγήσει. Μέχρι να γίνει αυτό, εξακολουθεί να βρέχει συνεχώς στο ίδιο σημείο. Ώσπου μια μέρα ο ήρωάς μας αποφασίζει να δράσει. Τότε το σύννεφο θα σταματήσει να καταστρέφει και θα γίνει δημιουργικό, θα γίνει ποτιστικό, θα χαρίσει ζωή σε τόπους που υποφέρουν από τη ζέστη, τις πυρκαγιές και την ξηρασία.
Μια ιστορία για τη σημασία της καθοδήγησης, της συντροφικότητας, αλλά και τη μετατροπή ενός μειονεκτήματος σε πλεονέκτημα, εικονογραφημένη εξαιρετικά από τον ίδιο τον συγγραφέα.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
 
Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα - Χρυσάνθη Καραΐσκου (4η ΕΚΔΟΣΗ)
Μια χιουμοριστική ιστορία με ένα αυγό που είχε την ατυχία να γεννηθεί λίγες μέρες πριν από το Πάσχα Ξεσήκωσε τον κόσμο απ' τις φωνές του και θα έκανε τα πάντα προκειμένου ν' αποφύγει αυτό που απεχθανόταν... το κόκκινο χρώμα! Ναι, καλά διαβάσατε, δεν ήθελε με τίποτα να το βάψουν κόκκινο! Προτιμούσε να το κάνουν ομελέτα ή αυγολέμονο, αρκεί να μην το βάψουν κόκκινο. Τι λέτε να έγινε; Έξοχη όπως πάντα η εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το χιουμοριστικό κείμενο και το κάνει ακόμη πιο διασκεδαστικό στο παιδί.

 
Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά - Χρυσάνθη Καραΐσκο (3η ΕΚΔΟΣΗ)
Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια.Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει; Μετά την επιτυχία του βιβλίου Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα η Χρυσάνθη Καραίσκου και ο Νέστορας Ξουρής επιστρέφουν με μια ακόμη χιουμοριστική ιστορία που σίγουρα θα σας συναρπάσει!

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ
 
Η λίμνη των κύκνων (με CD) (2η ΕΚΔΟΣΗ) - Χρυσάνθη Καραΐσκου
Ένας μοχθηρός μάγος μεταμορφώνει την πριγκίπισσα Οντέτ και τις φίλες της σε κύκνους.
Ο μόνος τρόπος να λυθούν τα μάγια είναι να ερωτευτεί κάποιος την πριγκίπισσα. Στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ζίγκφριντ η Οντέτ βρίσκει τον άνθρωπο που θα τη σώσει και θα της χαρίσει την ευτυχία.
Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν τον κακό μάγο.
Ένα παραμύθι που μιλάει για τη μαγεία της αγάπης,
βασισμένο στο ομώνυμο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: