Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ψυχαγωγία και δια βίου μάθηση μέσα από την οθόνη του υπολογιστή,του κινητού ή του tablet σας


Ψυχαγωγία και δια βίου μάθηση μέσα από την οθόνη του υπολογιστή,του κινητού ή του tablet σας
ONLINE ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στο Facebook του Μεγάρου κάθε βράδυ μουσική από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης.
Μια συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το
European Concert Hall Organisation (ECHO).
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής, συμμετέχει στη συντονισμένη προσπάθεια να σας προσφέρουμε υπέροχη μουσική από τις μεγαλύτερες συναυλιακές αίθουσες της Ευρώπης στην ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτιού σας.
Σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε ψηφιακά σε μερικούς από τους πιο ιστορικούς συναυλιακούς χώρους σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, μέσα από μια σειρά καταπληκτικές συναυλίες που θα προβάλλονται μέσω facebook
κάθε βράδυ στις 21:00.
Δεν έχετε παρά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε!
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Περιηγηθείτε στις Ψηφιακές Συλλογές της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" και ανακαλύψτε σπάνιο υλικό όπως παρτιτούρες, κείμενα και άλλο χειρόγραφο και έντυπο υλικό από Αρχεία Ελλήνων συνθετών, μοναδικές συλλογές παρτιτούρων, άρθρα περιοδικών, Βυζαντινή μουσική και προγράμματα συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
BLOD - BODOSSAKI LECTURES ON DEMAND

το BLOD συγκεντρώνει, καταγράφει και φιλοξενεί αυτούσιες, επιλεγμένες ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις λόγου από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής ζωής της Ελλάδας, διαμορφώνοντας μια μοναδική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη γνώσης, ελεύθερα προσβάσιμη από όλους.
Εκεί θα βρείτε και τις περισσότερες διαλέξεις και ομιλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στη
Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"
EUROPEANA

Ανακαλύψτε τον ανεξάντλητο Ευρωπαϊκό πολιτισμό μέσα από τη πύλη της Europeana και
Περιηγηθείτε σε ειδικές συλλογές όπως
"Το ελληνικό τραγούδι τον 19ο και 20ό αιώνα"
μέσα από την πλούσια συλλογή ελληνικών τραγουδιών της Μουσικής Βιβλιοθήκης.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Το Ψηφιοποιημένο Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου περιλαμβάνει τις συλλογές του ΕΘ, από το 1932 έως το 2005, με σπάνιο και µερικές φορές µοναδικό υλικό.
Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται προγράµµατα των παραστάσεων, αποκόµµατα εφηµερίδων, φωτογραφικό υλικό, ηχητικά ντοκουµέντα (από το 1955), βιντεοσκοπήσεις (από το 1994) και μουσικές παρτιτούρες.
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Περιηγηθείτε στο νέο κατάλογο της Βιβλιοθήκης και διεξάγετε τις αναζητήσεις σας χρησιμοποιώντας τις φόρμες απλής και σύνθετης αναζήτησης που διαθέτει.
Κατά το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του νέου καταλόγου θα είναι παράλληλα διαθέσιμη και η προηγούμενη έκδοσή του
Στη Μουσική Βιβλιοθήκη θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, για το λόγο αυτό για οποιαδήποτε ερώτηση ή παρατήρηση αναφορικά με τη λειτουργία του νέου κατάλογου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση reference@megaron.gr
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Η Μουσική Βιβλιοθήκη και τα γραφεία του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 6 Απριλίου 2020, λόγω των έκτακτων περιστάσεων που επικρατούν.
Για τις προγραμματισμένες για αυτό το διάστημα εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν, εάν έχετε προμηθευτεί εισιτήρια μέσω της ticketservices (τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου) θα λάβετε διευκρινιστικό email, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους τηλεφωνικά στο 2107234567.
Εάν έχετε προμηθευθεί εισιτήρια από τα ταμεία της Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρακαλούμε να στείλετε μήνυμα στο mchristopoulou@megaron.gr
Για θέματα που αφορούν τη Βιβλιοθήκη, επικοινωνήστε στο library@megaron.gr
Για θέματα που αφορούν τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, επικοινωνήστε στο sfm@megaron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: