Σάββατο 2 Μαΐου 2020

👫 Μοναδικά βιβλία που θα αλλάξουν τη ζωή σου και τις σχέσεις σου!




ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Τα βιβλία που αλλάζουν τη ζωή μας
Μένουμε σπίτι αλλά δεν είμαστε μόνοι, είμαστε όλοι μαζί και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ φροντίζουν να κάνουν τη δύσκολη Άνοιξη που ζούμε πιο ενδιαφέρουσα και πιο ουσιαστική. Τώρα που έχουμε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας και τους γύρω μας, γινόμαστε καλύτεροι παρέα με ένα βιβλίο. Μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε νόστιμα και υγιεινά, βελτιώνουμε τις σχέσεις μας, φροντίζουμε τον εαυτό μας και στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας καθώς μεγαλώνουν. Βιβλία που κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας και αναζητήστε περισσότερα βιβλία στο metaixmio.gr.

Emily Nagoski, Amelia Nagoski
Burnout: Πώς θα βγείτε από τον κύκλο του στρες
Mετάφραση: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου Γωγώ Παπαδιονυσίου (MamaTsita)
Μαγειρεύω εποχές
Σειρά: Οξυγόνο
Το Burnout είναι το απόλυτο φεμινιστικό βιβλίο αυτοβοήθειας που θα σας αλλάξει τη ζωή. Το ρηξικέλευθο αυτό βιβλίο εξηγεί γιατί οι γυναίκες βιώνουν την υπερκόπωση διαφορετικά από τους άντρες – και παρουσιάζει ένα απλό σχέδιο, βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα, για να ελαχιστοποιήσουν οι γυναίκες το στρες, να διαχειριστούν τα συναισθήματα και να ζήσουν μια πιο χαρούμενη ζωή.
Ένα αληθινό βιβλίο μαγειρικής στο οποίο, η γνωστή food blogger MamaTsita, παράλληλα με τις συνταγές μας διηγείται ιστορίες από τα παιδικά και νεανικά της χρόνια που την ενέπνευσαν και την οδήγησαν στην κουζίνα. Όπως λέει και η ίδια, η μαγειρική είναι υπόθεση καρδιάς.

Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Ξαναστέκομαι στα πόδια μου Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Γυρίζω σελίδα στη... χαμηλή αυτοεκτίμηση
Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Το βιβλίο αυτό δεν είναι παρά ένας πρακτικός οδηγός ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας και διαχείρισης κρίσεων, με όλα όσα χρειάζεται να θυμόμαστε όταν ανατρέπεται η ζωή μας. Μαθαίνουμε πώς να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις κρίσεις, αλλά κυρίως πώς να φροντίζουμε τον εαυτό μας.
Το βιβλίο αυτό είναι ένα εισιτήριο για ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Με απλή και κατανοητή γλώσσα εξηγούνται οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να εκδηλωθούν προβλήματα στην αυτοεκτίμηση. Μέσα από απλές και ευχάριστες ασκήσεις, θα εξερευνήσετε το παρελθόν σας, με μια ενδοσκόπηση σε διάφορες πτυχές του εαυτού σας ώστε να βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας.

Νίκος Σιδέρης, Αιμιλιανός Σιδέρης
Απώλεια, πένθος, κατάθλιψη: Πάθος και λύτρωση Νίκος Σιδέρης
Δεν παίζεις μόνο εσύ, υπάρχουν κι άλλοι!
Ένα βιβλίο που θα σας φανερώσει το φως στην άκρη της σκοτεινής διαδρομής που χρειάζεται να διανύσουμε για να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη. Η καλύτερη πρόληψη της κατάθλιψης είναι το πένθος: η τέχνη του καλού αποχαιρετισμού. Για να ζεις, πρέπει να ξέρεις να πενθείς.
Η καλλιέργεια της ανθρώπινης σχέσης έχει βάση την επίγνωση, άξονα τη συναισθηματική ευθύνη και οδηγό δυο πράγματα απλά: Σεβασμό κι εναρμόνιση — μαζί με μια σωτήρια δόση χιούμορ. Σε μια ανθρώπινη σχέση, δεν παίζεις μόνο εσύ, υπάρχουν κι άλλοι!

David Walton
Συναισθηματική νοημοσύνη
Μετάφραση: Νάντη Σακκά John Karter
Ψυχολογία των σχέσεων
Μετάφραση: Νάντη Σακκά
Σειρά: Πρακτικός οδηγός
Η συναισθηματική νοημοσύνη περιλαμβάνει ένα μεγάλο σύνολο από διανοητικές ικανότητες και δεξιότητες, οι οποίες βοηθούν το άτομο να διαχειρίζεται με επιτυχία τόσο τον εαυτό του όσο και τα άλλα άτομα. Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τον εαυτό σας, να ελέγχετε τα συναισθήματά σας και να δείχνετε κατανόηση στα συναισθήματα των άλλων.
Σειρά: Πρακτικός οδηγός
Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις σχέσεις σας και να βρείτε νέους και πιο υγιείς τρόπους να σχετίζεστε με άλλα άτομα. Στόχος είναι η εξάλειψη των αντανακλαστικών αντιδράσεων και θα καλλιεργήσει και θα συντηρήσει τη σχέση αντί να την αφήσει να «σέρνεται» και να παρακμάσει.

Dr Jessamy Hibberd , Jo Usmar
Το μικρό βιβλίο της χαράς
Μετάφραση: Έφη Μαρκοζάνε Hedvig Montgomery
Η μαγεία να είσαι γονιός
Μετάφραση: Δέσπω Παπαγρηγοράκη
«Γεια σας. Τι κάνετε; Καλά; Ναι, κι εμείς μια χαρά». Δεν είναι καταπληκτικό πως όλοι απαντούν ότι είναι καλά, μια χαρά ή πολύ καλά; Αυτό το βιβλίο περιέχει στρατηγικές και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε συμπεριφορά, να διώξετε τις κακές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα.
Σειρά: Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα
Πώς θα µεγαλώσετε ανεξάρτητους και ευτυχισµένους ανθρώπους που θα µπορούν να ενσωµατωθούν αρµονικά στην κοινωνία; Καρπός δεκαετιών έρευνας και πρακτικής εµπειρίας της καταξιωµένης ψυχολόγου και οικογενειακής συµβούλου, το πρώτο βιβλίο της πεντάτοµης σειράς εξετάζει τον γονεϊκό ρόλο σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού.

Hedvig Montgomery
H εποχή των θαυμάτων
Μετάφραση: Δέσπω Παπαγρηγοράκη Νίκος Σιδέρης
Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!
Σειρά: Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου δε θα βρείτε στεγανά. Τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού σας αρχίζετε τη δουλειά για να µπορέσει αυτός ο καινούριος άνθρωπος να ανοίξει τα δικά του φτερά. Τώρα καλλιεργείτε το αίσθηµα ασφάλειας και την αυτοπεποίθησή του, δηµιουργείτε τον συναισθηµατικό δεσµό µεταξύ σας. Τώρα αρχίζουν όλα.
Το βιβλίο αυτό είναι ταυτόχρονα επιστημονική μελέτη και εμπιστευτική επιστολή σε γονείς που σκέφτονται, σε συνήθεις γονείς, που μέσα σε συνήθεις οικογένειες ανατρέφουν συνήθη παιδιά. Και στην πορεία συναντούν δυσκολίες, απορίες, προβλήματα, ίσως και αδιέξοδα. Όλο και συχνότερα, αυτοί οι συνήθεις γονείς θέτουν το ερώτημα: «Μήπως το παιδί χρειάζεται ψυχολόγο;».

Boglarka Hadinger
Δώστε θάρρος στο παιδί
Μετάφραση: Έλενα Αναστασάκη Janusz Korczak
Το δικαίωμα του παιδιού στον σεβασμό
Μετάφραση: Μπεάτα Ζουλκιέβιτς
Το ζήτημα δεν είναι µόνο τι µπορούµε να κάνουµε ώστε τα παιδιά µας να βιώνουν την ευτυχία, αλλά και πώς να µάθουν να αντιµετωπίζουν το δυσάρεστο συναίσθηµα, την αποτυχία, µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται χρήσιμες κατευθύνσεις από τη διεθνούς φήμης ψυχολόγο, διευθύντρια του Ινστιτούτου Λογοθεραπείας και Υπαρξιακής Ανάλυσης, Boglarka Hadinger.
Καινοτόμος εκπαιδευτικός με ουσιαστική και ποικίλη πρακτική εμπειρία, ο Korczak διεκδικεί τον σεβασμό και την τήρηση των δικαιωμάτων του παιδιού. Γραμμένο το 1928, οι ιδέες του αποτέλεσαν τη βάση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Απαιτεί, μεταξύ άλλων, τον σεβασμό στην άγνοια του παιδιού, στις αποτυχίες και στα δάκρυά του, στο να είναι αυτό που είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: