Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

📕 Διαβάζουμε το παρελθόν για να κατανοήσουμε το παρόν



ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Για όλους εσάς που διψάτε για γνώση, οι εκδόσεις μας επιλέγουν τους καλύτερους τίτλους. Βιβλία ιστορικά για αναγνώστες με άποψη. Μαθαίνουμε το παρελθόν, κατανοούμε το παρόν και ανακαλύπτουμε το μέλλον μέσα από εμπεριστατωμένες μελέτες και δοκίμια από τους πλέον έγκριτους έλληνες και ξένους συγγραφείς. Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω και μπείτε στο eshop μας ώστε να επιλέξετε το βιβλίο που θα σας ταξιδέψει στην ιστορία.

John Higgs
Μια ιστορία του 20ού αιώνα
μετάφραση: Ελένη Αστερίου Γιάννης Γρυντάκης , Γιώργος Δάλκος , Έκτορας Χόρτης , Άγγελος Χόρτης
Σαν σήμερα στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία
Ταξιδέψτε στον αιώνα των μεγάλων αλλαγών συντροφιά µε µερικούς από τους πιο ριζοσπάστες καλλιτέχνες και επιστήµονες, όλοι τους ιδιοφυείς και εκκεντρικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Με τον ιστορικό John Higgs για οδηγό, βγείτε από την κύρια οδό της ιστοριογραφίας και περιπλανηθείτε στα µονοπάτια του 20ού αιώνα.
Στο πρωτότυπο αυτό βιβλίο καταγράφονται ανά μέρα του έτους τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν από το 1453 έως τις μέρες μας. Αφήστε το να σας ταξιδέψει και να σας προσφέρει μια αίσθηση συνέχειας και γνώσης του παρελθόντος.

Σωτήρης Ριζάς
1909: Η μετάβαση της Ελλάδας στον 20ό αιώνα Dan Snow
Σαν σήμερα στην παγκόσμια ιστορία
μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Σειρά: Χρονιές που σημάδεψαν τη Νεοελληνική Ιστορία
Το 1909 σηματοδότησε την είσοδο της Ελλάδας στον 20ό αιώνα. Μάθετε τα πάντα για τα γεγονότα της χρονιάς που άλλαξε την πορεία της χώρας μας και την ξεχωριστή σημασία της στον ρου της ιστορίας.
Ποια µέρα ξέσπασε και τελείωσε ο συντοµότερος πόλεµος της Ιστορίας; Πώς ένα κοπάδι κουνέλια κατατρόπωσε τον Ναπολέοντα το 1807; Αν διψάτε για ιστορία, αυτό είναι το βιβλίο σας! Κάθε μέρα και ένα συναρπαστικό γεγονός από τον πιο δημοφιλή Βρετανό ιστορικό.

China Mieville
Οκτώβρης
μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης Τζον Χιρστ
Σύντομη ιστορία της Ευρώπης
μετάφραση: Ελένη Λούση
Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας του φανταστικού, που ανέκαθεν εμπνεόταν από τα ιδανικά της Ρωσικής Επανάστασης, παρουσιάζει την ιστορία της από τη δική του, ξεχωριστή σκοπιά. Δείτε γνωστά αλλά και αφανή πρόσωπα να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας και βυθιστείτε σε μια αφήγηση της επανάστασης τόσο ως μιας τραγικά χαμένης ευκαιρίας όσο και ως μιας διαρκούς πηγής έμπνευσης.
O διακεκριμένος Αυστραλός ιστορικός Τζον Χιρστ συνθέτει το πανόραμα της ευρωπαϊκής ιστορίας ξεκινώντας από την αρχαιότητα και φτάνοντας ως τις μέρες μας. Θα το διαβάσετε σε δυο μέρες αλλά θα το θυμάστε μια ζωή.

Ian Kershaw
Χίτλερ
μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης, Στέφανος Ροζάνης
Λουκιανός Χασιώτης
Γεια σας, εγγλεζάκια!
Ένα εμβληματικό έργο, μια πλήρης εμπεριστατωμένη βιογραφία του Χίτλερ με εικονογραφικό υλικό για όλους όσοι θέλετε να μάθετε τα πάντα για το Τρίτο Ράιχ. Ένας φάρος αλήθειας που φωτίζει μια σκοτεινή περίοδο τρόμου και ψεύδους.
Σειρά: Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία
Με χάρτες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει στην Ελλάδα του Δευτέρου Παγκοσµίου Πολέµου. Μέσα από τις αφηγήσεις των βρετανών στρατιωτών, θα σας αποκαλύψει ότι η εκ µέρους τους αντιµετώπιση του πολέµου ήταν κάθε άλλο παρά µονοδιάστατη.

Jonathan Holslag
Παγκόσμια πολιτική ιστορία
μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός Βασίλης Ι. Τζανακάρης
Σμύρνη 1919-1922: Αριστείδης Στεργιάδης εναντίον Χρυσόστομου
Σειρά: Οξυγόνο
Μια πανοραμική επισκόπηση τριών χιλιετιών ιστορίας. Σε μια εποχή που η απειλή του πυρηνικού πολέμου αναδύεται ξανά, το βιβλίο προσφέρει μια σημαντική καταγραφή των διεθνών σχέσεων απολύτως απαραίτητη για όλους εσάς που θέλετε να κατανοήσετε το παρασκήνιο των σύγχρονων εξελίξεων.
Ο βραβευμένος συγγραφέας επανέρχεται στη Σμύρνη την τραγική περίοδο 1919-1922, μέσα από τη σχέση δύο μεγάλων προσωπικοτήτων και πρωταγωνιστών, του Ύπατου Αρμοστή στη Σμύρνη Αριστείδη Στεργιάδη και του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου.

Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης
Παιδιά του Οδυσσέα Γιάννης Γρυντάκης , Γιώργος Δάλκος , Άγγελος Χόρτης , Έκτορας Χόρτης
Όσα δεν γνωρίζατε για την περίοδο από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως την Εθνική Αντίσταση
Σειρά: Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία
Το βιβλίο παρακολουθεί και αναπλάθει το δραµατικό οδοιπορικό των Ελλήνων προσφύγων, που διέφυγαν µε µυθιστορηµατικό τρόπο από την κατοχική Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν έως την Απελευθέρωση στις φιλόξενες πατρίδες της Κύπρου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Μία εµπεριστατωµένη µελέτη που φιλοδοξεί να κρατήσει ζωντανή την ιστορική µνήµη, µε την ελπίδα πως η ίδια αυτή θάλασσα που πέρασαν θα µετατραπεί σε εστία πολιτισµού και ειρήνης.
Αντλώντας από πλήθος πηγών, οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου αναδεικνύουν την αφανή πλευρά της περιόδου 1910-1945: άγνωστα περιστατικά που σχετίζονται µε τις πολεµικές επιχειρήσεις, τα στρατιωτικά κινήµατα αλλά και σηµαντικά κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα.

Θουκυδίδης
Ιστορία
μετάφραση: Ελευθέριος Βενιζέλος Λευτέρης Καντζίνος
Αθήνα 1204-1456: Τα άγνωστα χρόνια
Ένα από τα σημαντικότερα έργα όλων των εποχών, σε μετάφραση του Ελευθέριου Βενιζέλου. Η πολιτική ιστορία του Θουκυδίδη δεν είναι παρά η αναζήτηση της ισχύος στις σχέσεις των κοινωνιών και ειδικότερα στην πόλη-κράτος, μια ιδεώδη κοιτίδα για την ανάπτυξη του πολιτισμού.
Μπορείτε να φανταστείτε την Αθήνα γεμάτη ιππότες και πριγκίπισσες; Τρεις αιώνες γεμάτοι δολοπλοκίες και ερωτικά πάθη, αθέτηση όρκων και παρασκηνιακές συνωμοσίες, καθώς και όνειρα που μετατράπηκαν σε εφιάλτες, από έναν νέο ιστορικό που θα σας ταξιδέψουν σε μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας της πρωτεύουσας.

Τριπολιτσά- Μεσολόγγι: Πολιορκία και άλωση
Επιμέλεια: Θάνος Μ. Βερέμης Michel Kaplan
Γιατί το Βυζάντιο;
μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο, Κατιάννα Μίχα
Ο Θάνος Βερέμης φωτίζει δύο κομβικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης: την πτώση στα χέρια των Ελλήνων της διοικητικής πρωτεύουσας των Οθωμανών, της Τριπολιτσάς, και την πτώση του Μεσολογγίου στα χέρια των Οθωμανών, που σήμανε το τέλος της Επανάστασης στη δυτική Στερεά Ελλάδα.
Ο καταξιωμένος βυζαντινολόγος Michel Kaplan μας παραδίδει ένα έργο εξαιρετικά πρωτότυπο, ξαναγράφοντας την ιστορία έντεκα αιώνων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και αποτιμώντας την κληρονομιά της στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: