Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Σελίδες Μαΐου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Ετοιμάζετε την καλοκαιρινή λίστα ανάγνωσης;
Μήπως διαβάσατε στην καραντίνα όλα τα βιβλία που σας περίμεναν υπομονετικά, κι αναζητάτε τώρα νέα αναγνώσματα;
Ό,τι κι αν συμβαίνει, οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σάς προσφέρουν πολλές, νέες, συναρπαστικές επιλογές σε βιβλία ιστορίας, δοκίμια, εικονογραφημένους τίτλους, για να ανανεώσετε τη βιβλιοθήκη σας και να βυθιστείτε στην ανάγνωση.
ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΛΜΗ
Από τον Γοργοπόταμο και τον Εμφύλιο στο Ιράν και το Βρετανικό Κοινοβούλιο
C. M. Woodhouse
Μετάφραση: Ηλίας Μαγκλίνης
Σχήμα: 14,5 x 20,5, Σελίδες: 448, Μαλακό Εξώφυλλο
Το 1942, ο 25χρονος Christopher «Monty» Woodhouse πέφτει με αλεξίπτωτο στη Στερεά Ελλάδα για να συμμετάσχει στην ανατίναξη του Γοργοποτάμου. Λίγα χρόνια αργότερα, θα συμβάλλει και στο σχέδιο ανατροπής του Μοσαντέκ και την άνοδο του Σάχη. Αντάρτης, κατάσκοπος, βουλευτής, βιομήχανος: αυτή είναι η συναρπαστική του βιογραφία, που διαβάζεται ως πραγματικό θρίλερ.

1821
Ο πόλεμος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας
C. M. Woodhouse
Μετάφραση: Γιώργος Καράμπελας
Σχήμα: 14,5 x 20,5, Σελίδες: 224, Μαλακό Εξώφυλλο
Το κλασικό αυτό βιβλίο του Βρετανού στρατιωτικού, πολιτικού και διανοούμενου C. M. Woodhouse (1917-2001) παραμένει διεθνώς ένα από τα καλύτερα και πιο περιεκτικά βιβλία για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο Woodhouse προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη ένα έργο φρέσκο, σαν να γράφτηκε μόλις χθες, αντάξιο της άσβεστης λάμψης του θέματός του.
ΔΟΚΙΜΙΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ

ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΚΕΝΟ
Η ακμή και η κρίση της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα και τον κόσμο
Φοίβος Καρζής
Σχήμα: 14,5 x 20,5, Σελίδες: 304, Μαλακό Εξώφυλλο
Μέσα από εξαιρετική χρήση αριθμών και στατιστικών και με συνολική εποπτεία του φαινομένου σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Φοίβος Καρζής ιχνηλατεί, αναλύει και εξηγεί τα ρήγματα, τις προσδοκίες, τις συνεχείς μετακινήσεις και τις προοπτικές της πιο δυναμικής και ευρύχωρης ομάδας του παγκόσμιου πληθυσμού: της «μεσαίας τάξης».

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ
Ρωμανός Γεροδήμος
Επίμετρο: Σώτη Τριανταφύλλου
Σχήμα: 14,5 x 20,5, Σελίδες: 360, Μαλακό Εξώφυλλο
Μικρά οδοιπορικά στη νέα εποχή των ψηφιακών χαρακωμάτων, των πολέμων των ταυτοτήτων και των συμβόλων: πώς επηρεαζόμαστε και προσαρμοζόμαστε από τα κύματα της Ιστορίας στο εδώ και τώρα; Και πώς μπορούμε συνειδητά να εμπλακούμε με τον κόσμο, με τον Άλλον και με τον εαυτό μας, με αξιοπρέπεια, τρυφερότητα και γνώση;

ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Μαθήματα πολιτικής σκέψεις από 30 μεγάλους διανοητές
Craeme Garrard & James Bernard Murphy
Μετάφραση: Δημήτρης Αθηνάκης
Σχήμα: 14,5 x 20,5, Σελίδες: 320, Μαλακό Εξώφυλλο
Από τον Σωκράτη στον Γκάντι και από τον Κομφούκιο στον Μαρξ, ένας πολύτιμος οδηγός σοφής προσέγγισης της πολιτικής μέσα από τη ζωή και τη φιλοσοφία 30 συναρπαστικών οραματιστών και πολιτικών στοχαστών.
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΓΚΑΓΚΑΡΟΥ
Κείμενο – Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
Σχήμα: 21 x 29, Σελίδες: 32, Σκληρό Εξώφυλλο,
Ηλικία: 4+ ετών
Ο Γκαγκαρού ο γάιδαρος και ο Απόλλο το σαλιγκάρι έχουν ένα όνειρο: να φτάσουν ώς το φεγγάρι! Η κατασκευή ενός πυραύλου είναι η ιδανική λύση. Άραγε θα κατορθώσουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα; Κι αν δεν τα καταφέρουν, σημασία έχει πως το προσπάθησαν!

Η ΧΑΡΑ ΧΟΡΕΥΕΙ
Κείμενο – Εικονογράφηση: Luciano Lozano Μετάφραση: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη
Σχήμα: 21 x 30, Σελίδες: 44, Σκληρό Εξώφυλλο,
Ηλικία: 4+ ετών

Η Χαρά είναι ένα μικρό κορίτσι που μόνο χαρούμενο δεν είναι όταν πηγαίνει σχολείο: Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί για να μελετήσει και δυσκολεύεται πολύ στα Μαθηματικά! Όταν όμως ανακαλύπτει τον χορό, όλα τα προβλήματα λύνονται στη στιγμή και η ίδια ξαναβρίσκει το χαμόγελό της. Μια υπέροχη ιστορία για τη μοναδικότητα κάθε παιδιού και την καλλιέργεια των ξεχωριστών του ταλέντων!

ΠΑΙΖΟΥΜΕ;
Κείμενο: Σοφία Πανίδου
Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
Σχήμα: 24 x 28, Σελίδες: 32, Σκληρό Εξώφυλλο,
Ηλικία: 3+ ετών
Ο Πυξ είναι ένα εξωγήινο πλασματάκι που προσγειώθηκε στην παιδική χαρά και θέλει να παίξει με τα άλλα παιδιά. Δεν καταλαβαίνει όμως γιατί πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε «αγορίστικα» και «κοριτσίστικα» παιχνίδια... Μια ιστορία για τους αχρείαστους διαχωρισμούς και την αξία του παιχνιδιού!

ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΕΥΡΑ
Κείμενο: Suzanne Lang
Εικονογράφηση: Max Lang
Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου Σχήμα: 24 x 24, Σελίδες: 40, Σκληρό Εξώφυλλο,
Ηλικία: 3+ ετών
Ο Τζιμ έχει μια ΠΟΛΥ άσχημη μέρα… Έχει νεύρα χωρίς να ξέρει το γιατί. Και το χειρότερο; Όλοι οι φίλοι του απορούν πώς μπορεί να έχει κακή διάθεση μια τόσο υπέροχη μέρα! Μήπως όμως δεν έχει τόσο σημασία πόσο υπέροχη μπορεί να είναι μια μέρα, αλλά να γνωρίζεις και να μπορείς να αποδεχτείς πως οποιαδήποτε μέρα μπορεί να είναι μια ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΕΥΡΑ;

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Κείμενο: Michaël Escoffier
Εικονογράφηση: Stéphane Sénégas
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Σχήμα: 19,5 x 28,5, Σελίδες: 32, Σκληρό εξώφυλλο,
Ηλικία: 4+ ετών
Μετά από χρόνια κακομεταχείρισης, φυλάκισης και κυνηγιού, τα ζώα επαναστατούν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ήρθε η στιγμή που κανένας δεν περίμενε και που όλα θα αλλάξουν!
Ένα ανατρεπτικό βιβλίο με ένα σπουδαίο μήνυμα για τον σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ
Κείμενο – Εικονογράφηση: Jeanette Winter Μετάφραση: Αιμιλία Γιασεμή
Σχήμα: 24 x 24, Σελίδες: 48, Σκληρό εξώφυλλο,
Ηλικία: 4+ ετών
Η ζωή της έφηβης περιβαλλοντικής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ γίνεται εικονογραφημένη ιστορία. Από το ξεκίνημα της σχολικής απεργίας για το κλίμα έως τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος, το βιβλίο συστήνει στους μικρούς αναγνώστες ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της εποχής μας
Μπορείτε να ανακαλύψετε όλες τις νέες αλλά και παλαιότερες εκδόσεις μας στο ανανεωμένο site www.epbooks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: