Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

📚 Διαβάζουμε εικονογραφημένες ιστορίες και ταξιδεύουμε σε μαγικούς κόσμους



ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εικονογραφημένα βιβλία για μικρούς αναγνώστες όλο φαντασία
Τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί αναγνώστες και είναι σημαντικό τα πρώτα τους βιβλία να είναι τα καλύτερα, χτίζοντας γερές βάσεις για μια μακρά αναγνωστική πορεία. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Με συντροφιά υπέροχα εικονογραφημένα βιβλία, οι μικροί μας φίλοι προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας ταξιδεύουν στη φαντασία και ανακαλύπτουν τη μαγεία της λογοτεχνίας. Δείτε τις προτάσεις μας και αναζητήστε το βιβλίο που ταιριάζει στο γούστο του μικρού βιβλιοφάγου σας είτε στα βιβλιοπωλεία είτε μέσω του eshop μας.


Τζούλια Ντόναλντσον
Η γοργόνα που τραγουδούσε
Εικονογράφηση: Λίντια Μονκς
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή Αλεξάνδρα Μητσιάλη
Το μαγαζάκι με τα φιλιά
Εικονογράφηση: Έφη Λαδά
Μια περιπέτεια γεμάτη αγωνία και λυρισμό, από δύο βραβευμένες δημιουργούς. Ένας έξυπνος γλάρος και µια επιδέξια ακροβάτισσα καταστρώνουν ένα σχέδιο για να βοηθήσουν μια γοργόνα να δραπετεύσει από το τσίρκο.
Ένα τρυφερό βιβλίο σε στιχάκια από τη βραβευμένη συγγραφέα, που θα γεμίσει τις καρδιές των παιδιών με τρυφερότητα και γλύκα. Τι πουλάει άραγε στο μαγαζάκι της η μικρή Μελίνα;


Λίζα Τζομπ
Μπορώ να το κρατήσω
Εικονογράφηση: Λίζα Τζομπ
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή Λιζ Γκάρτον Σκάνλον, Όντρεϊ Βέρνικ
Πέντε λεπτά
Εικονογράφηση: Ολιβιέ Ταλέκ
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Και ποιο παιδί δεν θα ήθελε να έχει ένα ζωάκι όλο δικό του! Ένα αγοράκι ψάχνει να βρει το τέλειο κατοικίδιο, ώσπου το τέλειο κατοικίδιο βρίσκει αυτόν. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει τη φράση «Πέντε λεπτά ακόμα»; Ή «Πέντε λεπτά είναι πάρα πολλα»! Ένα πρωτότυπο, έξυπνο, ξεκαρδιστικό βιβλίο για κάθε παιδί που έχει άλλοτε πανηγυρίσει με ενθουσιασμό και άλλοτε ξεφυσήξει με δυσαρέσκεια.


Λιλιάνα Σινέτο
Μεγάλος και κακός
Εικονογράφηση: Πόλι Μπερνατέν
Μετάφραση: Αγγελική Δαρλάση Έμιλι Γκράβετ
Λαμπίκο
Εικονογράφηση: Έμιλι Γκράβετ
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Ο Νίκος το λυκάκι μεγαλώνει και η οικογένειά του τον ανατρέφει για να γίνει ένας μεγάλος, άγριος λύκος. Σε εκείνον όμως αρέσει να τραγουδάει και να παίζει με τα πρόβατα. Θα μπορέσει να γίνει ένας πραγματικά κακός λύκος; Μια ιστορία γεμάτη φρεσκάδα και χιούμορ, γραμμένη σε στιχάκια, με έντονο οικολογικό μήνυμα, από μία από τις πιο ταλαντούχες δημιουργούς παιδικών βιβλίων. Βοηθήστε τον Πιτ τον ασβό να διορθώσει το λάθος του και σώσει το δάσος!


Ρουθ Κουέιλ
Δεν είσαι πραγματικός πειρατής, Σίντνεϊ Γκριν!
Εικονογράφηση: Ντέμπορα Όλραϊτ
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή Τζιν Γουίλις
Αστερόσκονη
Εικονογράφηση: Μπράιονι Μέι Σμιθ
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Μια περιπετειώδης και αστεία ιστορία γεμάτη αγωνιστικά αυτοκίνητα, πειρατές, μπουλντόζες, διαστημόπλοια, δεινόσαυρους. Θα καταφέρει ο Σίντνεϊ Γκριν να γίνει πραγματικός πειρατής; Ανακλύψτε το υλικό από το οποίο είμαστε όλοι φτιαγμένοι και γνωρίστε μια μικρή που αναρωτιέται για τη θέση της στον κόσμο κοιτάζοντας τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.


Ελένη Ανδρεάδη
Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια Ανν Λέισεν
Η πριγκίπισσα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί
Εικονογράφηση: Ανν Λέισεν
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Μια τρυφερή ιστορία από τη βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο συγγραφέα Ελένη Ανδρεαδη, για τη σημασία του να απολαμβάνεις, αντί για υλικά πράγματα, στιγμές με αυτούς που αγαπάς. Ένα απολαυστικό παραμύθι, ένα ξεχωριστό βιβλίο καληνύχτας για τις δυσκολίες του ύπνου, που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους. Στην υπέροχη εικονογράφηση της συγγραφέα έχουν συμπεριληφθεί και ζωγραφιές της κορούλας της Λουίζ.


Πάτρικ Γκεστ
Ο δεύτερος ουρανός
Εικονογράφηση: Τζόναθαν Μπέντλεϊ
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή Όουεν ΜακΛάφλιν
Η αγκαλιά
Εικονογράφηση: Πόλι Ντάνμπαρ
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Ο Γκίλμπερτ το πιγκουινάκι λαχταράει να πετάξει. Οι πιγκουίνοι όμως δεν πετούν. Έτσι ξεκινάει για τον Γκίλμπερτ ένα ταξίδι αναζήτησης της θέσης του στον κόσμο. Μια συγκινητική και αισιόδοξη ιστορία αυτογνωσίας, που μας δείχνει ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε ποτέ τα όνειρά μας. Σε ποιον δεν αρέσουν οι αγκαλιές; Ένα «διπλό» βιβλίο, με δύο ιστορίες που συναντιούνται στη μέση για ένα σκαντζόχοιρο και μια χελώνα που γυρεύουν μια αγκαλιά.


Κωνσταντίνος Τζαμιώτης
Η πολιτεία των παπουτσιών και ο ξυπόλυτος Ιππόλυτος
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου Κατερίνα Ζωντανού
Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Γνωρίστε τον Ιππόλυτο, έναν ταπεινό τεχνίτη παπουτσιών, που εξαιτίας του πολέμου στην πατρίδα του καταλήγει ξυπόλυτος πρόσφυγας σε μια πολιτεία που φημίζεται για τον πλούτο και την καλαισθησία της. Πέρα µακριά, εκεί που ο ουρανός λυγίζει κι ακουµπά στη γη, ανάµεσα στην πολιτεία των παραµυθιών και την πολιτεία των ανθρώπων, ο Ασίµ συνεχίζει τη δουλειά των προγόνων του: το πρωί φροντίζει τα παραµύθια και το βραδάκι, καθισµένος στο σκαµνί του, τα αφηγείται στους ανθρώπους.


Λίνα Μουσιώνη
Η βαλίτσα της Νίνας
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου Μαρία Νομικού
Το καπέλο που άκουγε τις σκέψεις των ανθρώπων
Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
Μια μυστηριώδης βαλίτσα που κρύβει πολλά μυστικά και αναστατώνει τους κατοίκους της οδού Ρωμαίου και Ιουλιέτας 33. Οι καρδιές χτυπούν δυνατά. Γιατί η βαλίτσα αυτή είναι τόσο βαριά; Σε ποιον ανήκει τελικά; Ακολουθήστε ένα ξεχωριστό καπέλο που μπορεί να ακούει τις σκέψεις όποιου το φοράει. Σιγά σιγά το καπέλο αρχίζει να σκέφτεται κι αυτό και να αναρωτιέται: Τελικά τι χρειάζεται για να ζήσει κανείς ευτυχισμένος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: