Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΚΘΒΕ 🎭 Πρεμιέρες • Παραστάσεις • E-books • ΚΘΒΕ Spots •

 


FAKE NEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!
Παιδική Σκηνή
Κείμενο: Στάθης Παχίδης - Σταυρούλα Παγώνα
Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή
Πρεμιέρα: 14/01/2024 στις 11:00, Βασιλικό Θέατρο
Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων;;;
Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπάμε!!!
Το Σωματείο των Γιαγιάδων, οι ισχυροί θεματοφύλακες των παραμυθιών, αποφασίζει να δράσει και καλεί το αρχιλαγωνικό… τον Ντετέκτιβ Ρεβιθούλη που με τη βοήθεια της Τεχνολογίας και της… μαμάς του καλείται να λύσει το μυστήριο της διάδοσης των Fakenews!
Μα να εξαφανιστούν όλοι οι Πρίγκηπες;;;
Για Γονείς και Εκπαιδευτικούς:
Βρείτε χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για τα fake news καθώς και φύλλα εργασιών για την καλύτερη επεξεργασία του θέματος στην τάξη ή στην ομάδα, στο site της παράστασης fakenewsical.gr

ΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ
Έρχονται με συμμετοχή - έκπληξη του Λάκη Λαζόπουλου
Πρεμιέρα: Κυριακή 28/01, 20:00
Θέατρο Μονής Λαζαριστών
(Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)
Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Οι κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά και Σάκη Σερέφα έρχεται στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πιατά. Το έργο, μια μπουρλέσκ κωμωδία μυθοπλασίας, με αναφορά στο 1920, είναι αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή και την πορεία του Έλληνα «Σαρλώ», Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ που υπήρξε ένας από τους πρώτους κωμικούς ηθοποιούς και ιδιαίτερα δημοφιλής στην εποχή του.
Στην παράσταση σε γκεστ εμφάνιση, συμμετέχει ο Λάκης Λαζόπουλος. Μέσα από μια κινηματογραφημένη σκηνή, υποδυόμενος τον Τσάρλι Τσάπλιν σε μεγάλη ηλικία, επισκέπτεται ονειρικά, τον δικό μας Έλληνα «Σαρλώ», τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ.
Περισσότερα
Τώρα και προσεχώς

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
Το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, που αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης, για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σ' ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ
Η έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας.
* Κατάλληλη για άνω των 13 ετών.

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ
Ένα παιχνίδι του έρωτα με τον θάνατο, γεμάτο οικογενειακές συγκρούσεις, ανομολόγητα πάθη, απληστία και μανία για εξουσία.
* Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

ΠΡΑΓΑ
Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά.
* Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που χαρίζει άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στους θεατές.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!
Δράση - Βρεφικό Πρόγραμμα
Οι ήχοι του σπιτιού πόσο ενοχλητικοί μπορούν να γίνουν; Και όταν οι μεγάλοι κάνουν δουλειές με τί μοιάζουν οι μορφές τους;

Ψηφιακά προγράμματα παραστάσεων στο ΚΘΒΕ
Στο πλαίσιο της οικολογικής πολιτικής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, τα ψηφιακά προγράμματα των παραστάσεών μας πωλούνται σε ψηφιακή μορφή και σε προνομιακή τιμή, από τις Εκδόσεις Φυλάτος.
Δείτε τα προγράμματα

Δείτε και Κερδίστε
Γνωρίζατε ότι με την επίδειξη του εισιτηρίου σας κερδίζετε έκπτωση σε επιλεγμένες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης;
H έκπτωση παρέχεται στους θεατές των παραγωγών και συμπαραγωγών του ΚΘΒΕ με την επίδειξη του εισιτηρίου ημέρας στο προσωπικό του κάθε καταστήματος πριν την παραγγελία.

ΦΩΤΑ ΣΑΝΙΔΙ ΧΑΡΤΙ
Ό,τι περισσεύει δραπετεύει στην πόλη
Αφιέρωμα: Βρεφικό θέατρο - Από το Δωμάτιο στο Σαλόνι
Με αφορμή τη δράση για βρέφη από 12 μηνών έως νήπια 3 ετών «Από το Δωμάτιο στο Σαλόνι» που παρουσιάζεται στο κάτω φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου κάθε Σάββατο στις 12, συζητάμε με τους συντελεστές Φωτεινή Βελκοπούλου, Ελένη Γιαννούση, Ιόλη Ρώσσιου και Ηλέκτρα Γωνιάδου για τη σύλληψη της ιδέας, την εκτέλεση, τη μουσική αλλά και για την απλότητα και τρυφερότητα που απαιτεί ένα τέτοιο θέαμα που στοχεύει να δημιουργήσει τις πρώτες θεατρικές αναμνήσεις στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: