Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

ARCTUROS News Μάρτιος - Απρίλιος 2024



ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και Save Your Hood

καθάρισαν το ρέμα Ασπρογείων
Μια δυνατή συνέργεια σχημάτισαν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το πανελλαδικό εθελοντικό κίνημα Save Your Hood, για να καθαρίσουν το ρέμα Ασπρογείων που διασχίζει το Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα στις Αγραπιδιές Φλώρινας. Και το πέτυχαν! Η κοινή αυτή δράση κινητοποίησε περισσότερους από 180 εθελοντές, που συνολικά συγκέντρωσαν:️ Περισσότερες από 200 σακούλες απορριμμάτων, περισσότερους από 2,5 τόνοι σκουπιδιών, τουλάχιστον 1,5 τόνος πλαστικού, στρώματα, είδη υγιεινής, πλαστικοί σωλήνες ποτίσματος, σίδερα, μπιτόνια κ.ά.


Επισκεφθείτε το Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Τι θα λέγατε για μία επίσκεψη στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ τ; Το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας και το Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα θα λειτουργούν κάθε μέρα έως και την Κυριακή 12 Μαΐου. Ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 & 16.30. Για περισσότερες πληροφορίε μπορείτε να καλείτε στο 238604150 και 23860311550.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο πλευρό επαγγελματιών
του πρωτογενούς τομέα

Περισσότεροι από 50 επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα και άλλοι εμπλεκόμενοι στη διατήρηση του πληθυσμού της καφέ αρκούδας συμμετείχαν σε εκπαιδευτική συνάντηση στο Αμύνταιο Φλώρινας που διοργάνωσε το Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του έργου LIFE Bear-Smart Corridors στο οποίο συμμετέχει και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ως εταίρος. Στόχος ήταν η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων, με σκοπό την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, τη μείωση των ζημιών και των απωλειών ζωικού κεφαλαίου που προκαλούνται από μεγάλα σαρκοφάγα και την υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης συνύπαρξης, μεταξύ του ανθρώπου και του πληθυσμού της καφέ αρκούδας. Στην εκδήλωση ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναφέρθηκε στη διαχείριση περιστατικών αλληλεπίδρασης αρκούδας-ανθρώπου, ενώ παράδωσε και 30 antipoison kit σε 23 κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση δηλητηριασμένων δολωμάτων.
Βιωματικά εργαστήρια με θέμα
την αρμονική συμβίωση με την αρκούδα
Στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Bear Smart Corridors η Παιδαγωγική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επισκέφτηκε σχολεία της περιοχής Αμυνταίου και υλοποίησε βιωματικά εργαστήρια και παιχνίδια με τα παιδιά. Το θέμα τους ήταν η αρμονική συνύπαρξή μας με την αρκούδα, καθώς μοιραζόμαστε τον ίδιο βιότοπο.


Το AQUA Carpatica στηρίζει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Το Φυσικό Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica προέρχεται από τα Καρπάθια Όρη, καταφύγιο για σημαντικούς πληθυσμούς άγριας πανίδας, όπου ζουν περισσότερες από 10.000 καφέ αρκούδες. Στο πλαίσιο του σεβασμού της στο περιβάλλον και στην άγρια πανίδα, το AQUA Carpatica υποστηρίζει τη λειτουργία της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: