Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

❦ Νέες Εκδηλώσεις

 



Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη έκφραση» σας προσκαλούν σε συζήτηση με θέμα: «Ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα. Το όραμα και η διάψευση» με αφορμή το νέο μυθιστόρημα της Ελένης Πριοβόλου «Βαθύ το σκοτάδι πριν την αυγή» τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και ώρα 8 μ.μ.στον χώρο του βιβλιοπωλείου. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Bιβλιοπωλείο «Σύγχρονη έκφραση»
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, Λιβαδειά

Η Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν να συναντήσετε τον συγγραφέα Ντράγκο Γιάντσαρ με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματός του «Ακόμα και ο έρωτας» την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 7.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει». Με τον Ντράγκο Γιάντσαρ θα συνομιλήσει ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Αναστάσης Βιστωνίτης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με διαδοχική διερμηνεία.
 Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Ακαδημίας 32, Αθήνα

Η Εύα Μ. Μαθιουδάκη συναντά τους αναγνώστες και υπογράφει αντίτυπα του νέου βιβλίου της «Σώμα ερωτικό – Η ιστορία μιας μεταφράστριας» το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρες 12-2 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Χαρτόπολις».
 Βιβλιοπωλείο «Χαρτόπολις - Ελένη Νικολέλη»
Δημητρίου Βασιλείου 1, Ψυχικό

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού δήμου Λαρισαίων, το περιοδικό «Θράκα» και το βιβλιοπωλείο «Καλτσάς» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου «Αόρατα φτερά» την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του χώρου πολιτισμού «Λογοτεχνική Γωνιά». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βαγγέλης Κολώνας, σκηνοθέτης, συγγραφέας, Κώστας Λάνταβος, ποιητής, Θωμάς Ψύρρας, συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Θάνος Γώγος, ποιητής, εκδότης της «Θράκας». Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
«Λογοτεχνική Γωνιά»
Φαρμακίδου & Γαληνού, Λάρισα

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» σας προσκαλούν την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 και ώρα 7.30 μ.μ. στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Εύας Μ. Μαθιουδάκη «Σώμα ερωτικό – Η ιστορία μιας μεταφράστριας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Τάσος Σακελλαρόπουλος, ιστορικός, υπεύθυνος των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, Θανάσης Χατζόπουλος, ποιητής, μεταφραστής, ψυχαναλυτής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός και ποιήτρια Ειρήνη Μαργαρίτη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
 Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Ακαδημίας 32, Αθήνα

Το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοπρόταση» και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν σε συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία του συλλογικού τόμου «Η φωνή της» την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και ώρα 7 μ.μ. Θα μιλήσουν οι συγγραφείς: Εύα Μ. Μαθιουδάκη, Χάρις Παρασκευοπούλου, Εύα Στάμου. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Γεωργία Βεληβασάκη, Πέννυ Μηλιά, Αλέκα Πλακονούρη, Κατερίνα Ι. Παπαντωνίου, Νατάσα Ρεμούνδου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η συγγραφέας Τζούλια Γκανάσου. Όλες οι συμμετέχουσες είναι μέλη του Δικτύου γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών «η φωνή της».Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων.
 Βιβλιοπωλείο «Βιβλιοπρόταση»
Μητροπόλεως & Ν. Χαϊμαντά 5-7, Μαρούσι



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331

Δεν υπάρχουν σχόλια: