Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

📖Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

 

Ανυπομονούμε να διαβάσετε τα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις Εκδόσεις μας:

ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΓΟ ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΜΟΛΗ
Τόνια Τσακίρη
Μπορεί ένας άστεγος να είναι ευτυχισμένος; Ναι, απαντά ο Μιχάλης Σαμόλης, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που ένα πρωί την εποχή της κρίσης έβαλε όλη τη ζωή του σε μια βαλίτσα, βρέθηκε στον δρόμο, αλλά βρήκε τη δύναμη να σταθεί στα πόδια του.
Ο Μιχάλης Σαμόλης αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του, η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για όλους, ενώ η δημοσιογράφος Τόνια Τσακίρη την καταγράφει.
ΓΕΩ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΣΟΝΑ ΣΤΟΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ
Βασίλης Κοψαχείλης
Σειρά: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Διεύθυνση σειράς: Κωνσταντίνος Φίλης
Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια εισαγωγή (εννοιολογική και ιστορική) στη γεω-επιχειρηματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα συγκυρία των επάλληλων κρίσεων και των μελλοντικών προκλήσεων. Σκοπός του είναι να προσφέρει μια εναλλακτική ματιά, συμπληρωματική της γεωπολιτικής και της γεω-οικονομίας, και να ξεκινήσει μια συζήτηση σε νέες βάσεις.

Η ΦΥΓΗ – ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1922
Δημήτριος Γ. Κιουσόπουλος
Η προσωπική μαρτυρία ενός στρατιώτη που έζησε τη Μικρασιατική Καταστροφή και γύρισε πίσω στην Ελλάδα.
Πενήντα χρόνια μετά, αποφασίζει να γράψει τη δική του προσωπική εμπειρία, σε ένα κείμενο που παραμένει συγκινητικό, άμεσο αλλά και πολύ επίκαιρο. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος γίνεται μέσα από αυτό το βιβλίο η φωνή πολλών Ελλήνων που έζησαν εθνικές συμφορές και κατάφεραν να τις ξεπεράσουν.
ΧΑΛΚΙΝΟ ΔΑΚΡΥ ΦΤΕΡΩΤΟ
Ειρήνη Ευφραιμίδη
Η ηρωίδα, η Μαργαρίτα, πρέπει να μπει κρυφά στο Άγιο Όρος και να μεταφέρει κάποια κειμήλια σε ένα εργαστήριο αρχαιομετρίας στη Γερμανία για να τα εκτιμήσουν. Η ανάλυση δείχνει ότι τα κειμήλια είναι προϊστορικά και κρύβουν ένα πολύ σημαντικό μυστικό. Ξεκινάει ένα ανθρωποκυνηγητό, το οποίο θα θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή όσων έρχονται σε επαφή με το πολύτιμο φορτίο και θα κινητοποιήσει μία παγκόσμια εκστρατεία για την αποκρυπτογράφησή του.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΙΚΑ
Emiko Jean
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
Στα τριάντα πέντε της, η ζωή της Μίκα Σουζούκι είναι ένα χάος. Είναι πρόσφατα χωρισμένη και απολυμένη. Και τότε της τηλεφωνεί η Πένι – η κόρη που έδωσε για υιοθεσία πριν από δεκάξι χρόνια.
Από την Emiko Jean, τη συγγραφέα των νεανικών μυθιστορημάτων Tokyo Ever After και Tokyo Dreaming, που έγιναν best seller στους New York Times, έρχεται ένα έξυπνο, αστείο και πολύ συγκινητικό μυθιστόρημα για τη μητρότητα, τη ζωή, τη σχέση με τα παιδιά μας και την ίδια την αγάπη – πώς τη βρίσκουμε, πώς τη διατηρούμε και γιατί πάντα επιστρέφει σε μας.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
Ayn Rand
Μετάφραση: Έφη Καλλιφατίδη
Το Εμείς οι ζωντανοί, η συγκλονιστική διαχρονική ιστορία του αγώνα του ατόμου για την ελευθερία του, καθιέρωσε την Ayn Rand σαν μεγάλη μυθιστοριογράφο.
Στα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά την Οκτωβριανή επανάσταση στη Ρωσία, με νωπές ακόμα τις πληγές του πολέμου, τρεις νέοι άνθρωποι συμμετέχουν σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο: η Κίρα, και οι δυο νέοι που την ερωτεύονται, ο Λέο και ο Αντρέι, που ζουν στις δυο άκρες της κοινωνίας. Μέσα στη θύελλα εκείνης της εποχής, οι νέοι αυτοί συγκρούονται με την πραγματικότητα σ’ έναν αγώνα επιβίωσης και ευτυχίας, που τελικά τους οδηγεί στην καταστροφή.

ΕΓΩ ΜΕ ΕΜΕΝΑ, ΕΓΩ ΜΕ ΕΣΕΝΑ
Ντίνα Νομικού
Σειρά: ΜONTESSORI: Μάθε-Παίξε-Γέλασε
Εικονογράφηση: Κατερίνα Σωτηροπούλου

Αυτό το βιβλίο φτιάχτηκε για να το κρατούν μεγάλες παρέες. Και πώς φτιάχνονται οι παρέες; Με γνωριμία, αποδοχή και πολύ παιχνίδι.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
Ντίνα Νομικού
Σειρά: ΜONTESSORI: Μάθε-Παίξε-Γέλασε
Εικονογράφηση: Κατερίνα Σωτηροπούλου

Αν προσεγγίσουμε εύστοχα τη Φυσική Γεωγραφία, μαγεύει τα παιδιά. Δεν έχουμε παρά να τα ακολουθήσουμε σε όσα τα ενδιαφέρουν αλλιώς.
Τα βιβλία της σειράς MONTESSORI: Μάθε∙παίξε∙γέλασε προτείνουν δράσεις εμπνευσμένες από την παιδαγωγική προσέγγιση που είχε δημιουργήσει η Μαρία Μοντεσσόρι (1870-1952). Κεντρικοί άξονές της είναι η παρατήρηση, η αισθητηριακή προσέγγιση των θεμάτων, τα λειτουργικά εργαλεία, η αγάπη για το λάθος ως παράθυρο προς μια αλήθεια και η αναδυόμενη μάθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: