Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΙΣΑ: Ετοιμάζει πρόταση για τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ



ΙΣΑ: Ετοιμάζει πρόταση για τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ
Tον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ συζήτησαν ο υπουργός Υγείας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Επίσης συζητήθηκε το θέμασυλλογικών συμβάσεων των Ιατρικών Συλλόγων με τον ΕΟΠΥΥ.

Έρχεται μεγάλη πτώση της τιμής ελαιολάδου - Θα επηρεάσει τον πληθωρισμό


Έρχεται μεγάλη πτώση της τιμής ελαιολάδου - Θα επηρεάσει τον πληθωρισμό
Ενώ οι συνεχείς ανατιμήσεις στο ελαιόλαδο ενισχύουν συνεχώς τις πληθωριστικές τάσεις στα τρόφιμα, οι προβλέψει...


Τι ισχύει με τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία - Το ν/σ για τον προσωπικό γιατρό


Τι ισχύει με τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία - Το ν/σ για τον προσωπικό γιατρό
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε διεξοδικά και στο πρόγραμ...


Ποιους φόρους και πρόστιμα επιστρέφει η Εφορία!


Ποιους φόρους και πρόστιμα επιστρέφει η Εφορία!
Με αυτόματη διαδικασία και χωρίς να απαιτείται αίτηση του φορολογούμενου θα επιστραφούν φόροι και πρόστιμα που...

Τα μέτρα στήριξης των οικογενειών – Τι αλλάζει στα επιδόματα


Τα μέτρα στήριξης των οικογενειών – Τι αλλάζει στα επιδόματα
Το πακέτο μέτρων που αφορά στη στήριξη των οικογενειών και τις αλλαγές σ’ ένα ευρύ φάσμα επιδομάτων, που εξήγγ...


Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα κυκλοφορία: «Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης»

 


Νέα κυκλοφορία: «Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης»
Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης (1974 - 2024)

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Σελίδες: 428
ISBN: 9786182045077
Τιμή: 24,00 € (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.)
«Η Κα­μπύ­λη της Με­τα­πο­λί­τευ­σης» ήταν το γε­νι­κό θέ­μα του συ­νε­δρίου που δι­ορ­γά­νω­σε ο Κύ­κλος Ιδε­ών, σε συ­νερ­γα­σία με το Οικο­νο­μι­κό Φό­ρουμ των Δελ­φών, στις 12, 13 και 14 Μα­ΐου 2024, τι­μώ­ντας την επέ­τειο των πε­νή­ντα ετών από τη Με­τα­πο­λί­τευ­ση /της Με­τα­πο­λί­τευ­σης. Το συ­νέ­δριο δι­ε­ξή­χθη στο ξε­νο­δο­χείο «Με­γά­λη Βρε­τα­νία» που γι­ορ­τά­ζει φέ­τος την επέ­τειο των 150 ετών από την έναρ­ξη της λει­τουρ­γί­ας του. Η Με­τα­πο­λί­τευ­ση εξε­τά­στη­κε ως η στιγ­μή της με­τά­βα­σης από τη δι­κτα­το­ρία στην κοι­νο­βου­λευ­τι­κή δη­μο­κρα­τία αλ­λά και ως κα­τά­στα­ση, ως πε­ρί­ο­δος που αρ­χί­ζει το 1974 και δι­αρ­κεί έως σή­με­ρα πα­ρά τις ση­μα­ντι­κές αλ­λα­γές που έχουν συ­ντε­λε­στεί σε δι­ε­θνές και εθνι­κό επί­πε­δο, στις οποί­ες όμως δεν πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται ια το­μή ιστο­ρι­κά εφά­μιλ­λη του κα­τα­γω­γι­κού γε­γο­νό­τος του 1974. Αυτήν την ιδι­ό­τη­τα δεν τη δι­έ­θε­τε ούτε η οικο­νο­μι­κή κρί­ση η οποία πα­ρά τη ση­μα­ντι­κή επί­δρα­σή της στη δι­α­στρω­μά­τω­ση και τις συ­μπε­ρι­φο­ρές της ελ­λη­νι­κής κοι­νω­νί­ας και στο κομ­μα­τι­κό σύ­στη­μα, εντέ­λει επι­βε­βαί­ω­σε τις θε­με­λι­ώ­δεις επι­λο­γές της Με­τα­πο­λί­τευ­σης, τη συμ­με­το­χή στην ΕΕ και την ευρω­ζώ­νη και κα­τά βά­θος το κε­κτη­μέ­νο της φι­λε­λεύ­θε­ρης δη­μο­κρα­τί­ας.
Νί­κος Αλι­βι­ζά­τος, Μπά­μπης Αν­θό­που­λος, Ινώ Αφε­ντού­λη, Βα­σί­λης Βαμ­βα­κάς, Γι­ώρ­γος Βέλ­τσος, Ευάγ­γε­λος Βε­νι­ζέ­λος, Γι­ώρ­γος Βερ­νί­κος, Νί­κος Βέτ­τας, Γι­άν­νης Βούλ­γα­ρης, Θα­νά­σης Βού­τσας, Έφη Γα­ζή, Ρού­λα Γε­ωρ­γα­κο­πού­λου, Σα­βί­να Γι­αν­νά­του, Κρυ­στάλ­λη Γλυ­νι­α­δά­κη, Μά­ρι­ος Δαφ­νο­μή­λης, Χρή­στος Δερ­βέ­νης, Πε­ρι­κλής Δη­μη­τρο­λό­που­λος, Δη­μή­τρης Δουλ­γε­ρί­δης, Βί­βι­αν Ευθυ­μι­ο­πού­λου, Πέ­τρος Ευθυ­μίου, Σταύ­ρος Ζου­μπου­λά­κης, Christopher Humphrys, Σά­κης Ιω­αν­νί­δης, Κώ­στας Καλ­λί­τσης, Ηλί­ας Κα­νέλ­λης, Φω­κί­ων Κα­ρα­βί­ας, Ειρή­νη Κα­ρα­μού­ζη, Αντώ­νης Κα­ρα­μπα­τζός, Ιω­άν­νης Κα­σου­λί­δης, Μά­γδα Καυ­κού­λα, Κω­στής Κορ­νέ­της, Σία Κο­σι­ώ­νη, Δή­μη­τρα Κρου­στάλ­λη, Γι­ώρ­γος Κου­βα­ράς, Χρι­στί­να Κου­λού­ρη, Αν­δρέ­ας Κούρ­κου­λας, Λευ­τέ­ρης Κου­σού­λης, Νί­κος Κυ­πουρ­γός, Μυρ­τώ Λι­α­λι­ού­τη, Γι­ώρ­γος Λι­ά­νης, Μυρ­τώ Λο­βέρ­δου, Φαίη Μα­κα­ντά­ση, Κά­τια Μα­κρή, Νε­φέ­λη Μεγκ, Κα­ρο­λί­να Μέ­ρη­γκα, Χρή­στος Μι­χα­η­λί­δης, Μα­νώ­λης Μη­τσι­άς, Τζί­να Μο­σχο­λιού, Ντό­ρα Μπα­κο­γι­άν­νη, Γι­άν­νης Μπα­λα­μπα­νί­δης, Τά­σος Μπουλ­μέ­της, Ευάγ­γε­λος Μυ­τι­λη­ναί­ος, Εύα Νά­θε­να, Sergiu Nastasa, Κα­τε­ρί­να Οικο­νο­ά­κου, Θο­δω­ρής Οικο­νόου, Βα­σί­λης Πα­πα­βα­σι­λείου, Πα­να­γής Πα­να­γι­ω­τό­που­λος, Αντώ­νης Πα­πα­γι­αν­νί­δης, Άγ­γε­λος Πα­πα­δη­μη­τρίου, Θύ­μι­ος Πα­πα­δό­που­λος, Λί­να Πα­πα­δο­πού­λου, Πέ­τρος Πα­πα­σα­ρα­ντό­που­λος, Αλέ­ξης Πα­πα­χε­λάς, Τά­κης Παπ­πάς, Μα­νου­έλ­λα Παυ­λί­δου, Στέ­λι­ος Περ­ρά­κης, Σή­φης Πο­λυ­μί­λης, Σω­τή­ρης Ρι­ζάς, Γι­ώρ­γος Ρόρ­ρης, Δι­ο­νύ­σης Σαβ­βό­που­λος, Τά­σος Σα­κελ­λα­ρό­που­λος, Τέ­λης Σα­α­ντάς, Γι­άν­νης Σερ­γό­που­λος, Γι­ώρ­γος Σκα­παρ­δώ­νης, Κα­τε­ρί­να Σχι­νά, Παύ­λος Τσί­μας, Συ­με­ών Τσο­μώ­κος, Κων­στα­ντί­νος Τσου­κα­λάς, Στρά­τος Φα­να­ράς, Στα­μά­της Φα­σου­λής, Ιω­άν­νης Χάλ­κος, Γκί­κας Χαρ­δού­βε­λης, Ευάν­θης Χα­τζη­βα­σι­λείου, Σο­φία Χη­νι­ά­δου-Κα­μπά­νη, Βα­σι­λι­κή Χρή­στου, Ειρή­νη Χρυ­σο­λω­ρά, Τά­σος Χω­με­νί­δης, Χρή­στος Χω­με­νί­δης
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Πλατεία Ναυαρίνου 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54622
τηλ. 2310-256146
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Απ ευθείας διάθεση προϊόντων στην Καλαμαριά (πρ.Καπναποθήκες, Ν. Κρήνη), ΚΥΡΙΑΚΉ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024



ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ
Σελίδα στο Facebook
ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΕΣ Χάρτης
ΠΛΑΖ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Χάρτης
YOUTUBE

📐 Παίζω και μαθαίνω μαθηματικά 📏



ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
15+1 προτάσεις βιβλίων που θα αγαπήσετε ∞
Μικροί και μεγάλοι είμαστε προ των πυλών για το πολυπόθητο άνοιγμα των σχολείων. Τα συναισθήματα ανάμεικτα και μπερδεμένα. Νέα γνωστικά αντικείμενα, νέα πρόσωπα, νέα καθημερινότητα… Αν ένα από τα άγχη του παιδιού σας ή μια από τις δικές σας ανησυχίες είναι η αριθμητική και τα μαθηματικά, τότε σας έχουμε τη λύση. Βάλτε στη ζωή του εκπαιδευτικά βιβλία που με τις ποικίλες δραστηριότητες και τα ευχάριστα παιχνίδια θα το βοηθήσουν να εξοικειωθεί με τους αριθμούς, τα σχήματα και τις μαθηματικές πράξεις. Επιλέξτε τα κατάλληλα βιβλία για την ηλικία του παιδιού σας και επισκεφτείτε το eshop μας ή το βιβλιοπωλείο της περιοχής σας για να τα αποκτήσετε.

Σειρά: Έξυπνα παιδιά

Το πρώτο μου βιβλίο για να μάθω να μετράω
Οι αριθμοί γίνονται παιχνίδι! Τα μικρά παιδιά παρατηρούν τις διασκεδαστικές εικόνες, μετράνε και απαντούν σε απλές ερωτήσεις, που καλλιεργούν τις μαθηματικές και αριθμητικές δεξιότητές τους. Το κατάλληλο υλικό για την κατάκτηση των μαθηματικών γνώσεων με αβίαστο τρόπο.
9,90 € → 8,91 €

Στη γειτονιά των αριθμών
Κατερίνα Χριστόγερου Στη γειτονιά των σχημάτων
Κατερίνα Χριστόγερου
7,70 € ► 6,93 €
7,70 € ► 6,93 €
Βιβλία με ευχάριστες δραστηριότητες, για να μάθουν τα παιδιά τους αριθμούς από το 1 ως το 20 και τα σχήματα, ενώ ζωγραφίζουν, γράφουν και παίζουν με τους ήρωες των βιβλίων.
ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ
Σειρά: Το πρώτο μου τετράδιο

Οι αριθμοί Μαθηματικά
8,80 € ► 7,92 €
8,80 € ► 7,92 €
Η μάθηση γίνεται παιχνίδι χάρη στα φύλλα δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην άσκηση οπτικοκινητικών δεξιοτήτων και στη γνωριμία με τους αριθμούς και βασικές μαθηματικές έννοιες.
ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ

Παίζω με τους αριθμούς Μαθαίνω μαθηματικά
στο Νηπιαγωγείο 2
Φύλλα δραστηριοτήτων για την άσκηση βασικών δεξιοτήτων και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών. Τα παιδιά αναγνωρίζουν και γράφουν τους αριθµούς από το 1 µέχρι το 5, µετράνε και συγκρίνουν ποσότητες (περισσότερα – λιγότερα) και κάνουν τα πρώτα τους βήµατα στην πρόσθεση και την αφαίρεση.
ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ Ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα, που θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεκινήσουν σωστά τα μαθηματικά: εκμάθηση των αριθμών από το 1 ως το 9, ασκήσεις επιλογής, ταξινόμησης και σύγκρισης, δραστηριότητες αρίθμησης έως και δέκα αντικειμένων, εξάσκηση στη γραφή των αριθμών, παρατήρηση και αναπαραγωγή ρυθμικών ακολουθιών, χρήση, περιγραφή και αναπαραγωγή απλών γεωμετρικών σχημάτων.
ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ
5,50 € ► 4,95 €
6,60 € ► 5,94 €
Σειρά: Χρωματίζω και ανακαλύπτω

Μαγικοί ριθμοί Μαγικές προσθέσεις
5,50 € ► 2,00 €
5,50 € ► 2,00 €
Μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων που βοηθούν τα παιδιά να ασκήσουν τις οπτικοκινητικές, γλωσσικές και μαθηματικές τους δεξιότητες για να ανακαλύψουν τις κρυμμένες εικόνες.

Μαθηματικά παιχνίδια
για το Νηπιαγωγείο
Κατερίνα Χριστόγερου Έξυπνα μαθηματικά παιχνίδια
Με τα μαθηματικά παιχνίδια σε φύλλα εργασίας που περιλαμβάνονται στο βιβλίο δίνονται ποικίλες ευκαιρίες στα παιδιά, μέσα από δραστηριότητες που έχουν το στοιχείο του παιχνιδιού, να επεκτείνουν τις πρώτες μαθηματικές τους γνώσεις, να τις αποτυπώνουν στο χαρτί και να τις εφαρμόζουν στην καθημερινή τους πρακτική. Χάρη στην αστεία, έγχρωμη εικονογράφηση του βιβλίου τα παιδιά περνάνε ευχάριστες ώρες, ενώ εμπλουτίζουν τις μαθηματικές τους γνώσεις και καλλιεργούν τις λογικομαθηματικές τους ικανότητες μέσα από κουίζ, αριθμο-σταυρόλεξα, λογικές και αριθμητικές αλληλουχίες, αθροίσματα, γινόμενα και τόσα άλλα! Ιδανικό για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
9,90 € ► 8,91 €
7,70 € ► 6,93 €
Σειρά: Βιβλιοτετράδια
Παιγνιώδεις δραστηριότητες για την άσκηση βασικών δεξιοτήτων και την αφομοίωση ενοτήτων της ύλης που έχουν διδαχτεί στο σχολείο. Με οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Μαθαίνω να κάνω πρόσθεση
και αφαίρεση Μαθαίνω τον πολλαπλασιασμό
Με το βιβλίο αυτό τα παιδιά κατανοούν την αξία της θέσης των ψηφίων σε έναν αριθμό (μονάδες, δεκάδες) και ασκούνται στην πρόσθεση και την αφαίρεση μονοψήφιων και διψήφιων αριθμών. Χάρη στο βιβλίο αυτό τα παιδιά καλλιεργούν βασικές δεξιότητες και γνωρίζουν την έννοια του πολλαπλασιασµού: κατανοούν την προπαίδεια ως διαδοχική πρόσθεση και μαθαίνουν εύκολα τα πολλαπλάσια του 2, 3, 5 και 10.
6,60 € ► 5,94 €
6,60 € ► 5,94 €

Μαθαίνω την προπαίδεια
με απίθανες δραστηριότητες Μαθαίνω τα κλάσματα και τους δεκαδικούς με απίθανες δραστηριότητες
10,50 € ► 9,45 €
9,90 € ► 4,00 €
Τα παιδιά γίνονται ξεφτέρια στον πολλαπλασιασμό μαθαίνοντας εύκολα την προπαίδεια των αριθμών από το 2 μέχρι το 12 και εξασκούνται ώστε να κάνουν γρήγορα πράξεις με κλάσματα και δεκαδικούς αριθμούς, αλλά και να βρίσκουν ποσοστά.
ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ

Μαθαίνω μαθηματικά μέσα από την τέχνη
Δημήτρης Χασάπης
Με το βιβλίο αυτό τα παιδιά εξοικειώνονται βιωματικά με τις μαθηματικές έννοιες που διδάσκονται στο σχολείο ενώ ανακαλύπτουν τα μυστικά της τέχνης μεγάλων ζωγράφων. Ακολουθώντας απλά βήματα και σαφείς οδηγίες, κατανοούν και αξιοποιούν ενότητες των μαθηματικών, μιμούνται σπουδαίους καλλιτέχνες και δημιουργούν τα δικά τους έργα.
Μοντριάν: κάθετες και παράλληλες γραμμές
Μαλέβιτς: τετράπλευρα γεωμετρικά σχήματα
Έσερ: συμμετρία
Κλέε: ισότητα και ομοιότητα των σχημάτων
Καντίνσκι: γεωμετρία του κύκλου
Ντε Κίρικο: γεωμετρία της προοπτικής
13,30 € → 11,97 €
ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Δέκα μείον πέντε μείον πέντε,
έξι διά δύο συν οκτώ,
είκοσι φορές το δεκαπέντε,
έντεκα κι επτά δεκαοκτώ.
Σύνολο δεκάξι, πρέπει να ’ναι εντάξει.
Λες να ’χω λάθος, ας τα ξαναδώ.
Λουκιανός Κηλαηδόνης


«Ασπιρίνες» τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία



«Ασπιρίνες» τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

Ξεκινούν άμεσα 37.500 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία



Ξεκινούν άμεσα 37.500 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία
Δωρεάν θα πραγματοποιηθούν 37.500 απογευματινά χειρουργεία, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μόλις δώσει το «πράσινο φως» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προτεραιότητα θα έχουν πολίτες που βρίσκονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε λίστα αναμονής των χειρουργείων.