Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

🎒 Για μια εύκολη επιστροφή στο σχολείο 📝



Το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι μας: αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε όταν περνάμε πρώτη φορά το κατώφλι του. Μπορεί να μας ακούγεται υπερβολικό, αλλά αν αναλογιστούμε τις ώρες της μέρας που αφιερώνουμε σε αυτό, θα συνειδητοποιήσουμε την αλήθεια που κρύβει η παραπάνω φράση. Το σχολείο μάς προσφέρει πολύτιμες γνώσεις, αλλά συμβάλλει και στην κοινωνικοποίησή μας· είναι ένας χώρος όπου αναπτύσσουμε δεσμούς με τους συμμαθητές μας, τους δασκάλους αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό, ανακαλύπτοντας τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία μας.
Τώρα που το παιδί σας ξεκινάει ξανά ή πηγαίνει πρώτη φορά στο σχολείο, χαρίστε του βιβλία που θα το βάλουν στο κλίμα και θα το κάνουν να ανακαλύψει όλα τα ωραία που κρύβονται πίσω από αυτό το νέο ξεκίνημα! Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας και κάντε μια επίσκεψη στο eshop μας ή στο αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο για να τα αποκτήσετε.
έως

Σειρά: Διαβάζω και διασκεδάζω
Σειρά: Πίκο και Λόλα
Πάμε σχολείο!
εικονογράφηση: Γιου-Χσουάν Χουάνγκ Το σχολείο
Λίνα Σωτηροπούλου
εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Μια διασκεδαστική ιστορία σε στιχάκια για τα τιγράκια που πάνε στο σχολείο. Με κινούμενες εικόνες για ατελείωτο παιχνίδι. Ώρα για σχολείο. Όμως η Λόλα δεν θέλει να πάει, και όπως λέει: «Στο σχολείο τι να κάνω; Τι θα μάθω παραπάνω;». Είναι έτσι τα πράγματα ή τελικά θα αλλάξει γνώμη;
9,90 € ► 8,91 €
11,00 € ► 9,90 €

Σειρά: Καλώς ήρθες στο σχολείο!
Σειρά: Καλώς ήρθες στο σχολείο!
Όλη η τάξη μια οικογένεια
Σάνον Όλσεν
εικονογράφηση: Σάντι Σόνκι Ένα γράμμα από τη δασκάλα σου
Σάνον Όλσεν
εικονογράφηση: Σάντι Σόνκι
Οικογένεια δεν είναι μόνο οι συγγενείς μας. Είναι όσοι και όσες μας αγαπούν, μας σέβονται και μας φροντίζουν. Είναι αυτοί που μας αποδέχονται για αυτό που είμαστε και θα έκαναν τα πάντα για να μας δουν να χαμογελάμε. Μια τέτοια οικογένεια είναι και η σχολική τάξη! Ένα βιβλίο γεμάτο όμορφες εικόνες της σχολικής ζωής, που προετοιμάζει τα μικρά παιδιά για την ομαλή μετάβαση και την προσαρμογή τους στο σχολείο.
13,30 € ► 11,97 €
13,30 € ► 11,97 €

Λούσι: Ένα διαφορετικό καλωσόρισμα
Πάτο Μένα
«Στο σχολείο ήρθε ένα καινούργιο κορίτσι. Η δασκάλα μάς λέει ότι πρέπει να είμαστε ευγενικοί μαζί της, όμως είναι τόσο παράξενη! Πώς να την καλωσορίσουμε σωστά;»
Ένα όμορφο και πρωτότυπο βιβλίο για τη διαφορετικότητα, για όσα μπορεί φαινομενικά να μας χωρίζουν, αλλά και για όσα τελικά μας ενώνουν.
13,30 € ► 11,97 €


Πόσο μ’ αρέσει το σχολείο!
Τις Ράμπι
εικονογράφηση: Λόρα Χιουζ Τόνοι, τόνοι και Τόνι
Πάνος Χριστοδούλου
εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να αρέσει στα παιδιά το σχολείο! Από το να γνωρίσουν καινούργιους φίλους μέχρι να παίξουν ένα σωρό ομαδικά παιχνίδια και να διαβάσουν ενδιαφέροντα βιβλία. Ένα βιβλίο που βοηθάει τα μικρά παιδιά στην προσαρμογή τους στο Νηπιαγωγείο, με έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που κάνουν την ανάγνωση παιχνίδι. Οι φωνές δημιουργούν παρεξηγήσεις. Ειδικά αν είσαι τόνος κι ενώ κολυμπάς αμέριμνος ακούσεις από το παραθαλάσσιο σχολείο κάποιον να φωνάζει: «Πού είναι οι τόνοι; Θέλω τόνους!». Ο δάσκαλος όμως φώναζε στον Τόνι επειδή δεν έβαλε τόνους στο κείμενο της ορθογραφίας. Θα μπορέσει κάποιος να βάλει τέλος στο χάος που δημιουργήθηκε στην τάξη; Και ο Τόνι θα βάζει από εδώ και στο εξής τόνους για να μην ξανασυμβούν τα ίδια;
12,20 € ► 10,98 €
12,20 € ► 10,98 €

Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Δρακάκια στο σχολείο
Ίνγκο Ζίγκνερ Η δασκάλα με μισεί!
Σάντρα Ελευθερίου
Ο μικρός δράκος Καρύδας είναι πολύ αναστατωμένος, καθώς σήμερα θα πάει πρώτη φορά σχολείο! Στον δρόμο συναντάει τον Όσκαρ, που δυστυχώς δεν μπορεί να πάει σχολείο, επειδή δεν τον αφήνουν οι γονείς του. Θα καταφέρουν να τους μεταπείσουν; Ένα αστέρι, καλέ, τι ζητώ;! Ένα χρυσό αστεράκι κι ένα κόκκινο «Μπράβο». Τι δηλαδή; Είναι ο Αντώνης καλύτερος μαθητής από μένα; Αστεία πράγματα… Άλλος είναι ο πραγματικός λόγος που η δασκάλα δεν μου δίνει αστεράκι: Η δασκάλα με μισεί!
11,00 € ► 9,90 €
7,70 € ► 6,93 €

Σειρά: Η Μιμή η Νευρική
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Η Μιμή η Νευρική
επιστρέφει στο σχολείο
Μέγκαν ΜακΝτόναλντ
εικονογράφηση: Πίτερ Χ. Ρέινολντς Η ιστορία μιας μουτζούρας
Μαριέττα Κόντου
εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Ζηλιάρικα νεύρα, ήρεμα νεύρα, ακόμα και σχολικά νεύρα, η Μιμή τα έχει όλα! Όταν όμως ο καινούργιος δάσκαλος της ζητάει να φτιάξει ένα ΕΓΩ κολάζ, η Μιμή διασκεδάζει τόσο πολύ, που ξεχνάει να νευριάσει. Μια ατίθαση μουτζούρα, κλεισμένη μέσα σε ένα σκοτεινό μπλε τετράδιο, χωμένο μέσα σε μια ριγέ σχολική τσάντα, αποφασίζει να επαναστατήσει και να αντισταθεί στην απόλυτη «κόκκινη» εξουσία των διορθώσεων της δασκάλας και να κάνει του κεφαλιού της!
,90 € ► 8,91 €
8,80 € ► 7,92 €
Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή.
Βίκτωρ Ουγκώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: