Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

🚀 Ένας απίστευτος κόσμος με εφευρέσεις και ανακαλύψεις σε περιμένει... ⚗

 


Διάβασε βιβλία με θέμα τις επιστήμες
και ετοιμάσου για ένα απίθανο ταξίδι στη γνώση!
Όπου σταθείς και όπου βρεθείς έχεις πρόχειρη μια λέξη στο στόμα σου, που δεν είναι άλλη από ένα μεγάλο «γιατί»; Σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς ξεκίνησαν όλα, πώς εξελίχθηκαν και πώς έφτασαν στη σημερινή τους μορφή; Ό,τι κάνεις και ό,τι λες το έχεις υπολογίσει με μαθηματική ακρίβεια; Αν η απάντησή σου σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις είναι καταφατική, τότε σίγουρα αγαπάς τις θετικές επιστήμες και λατρεύεις τα βιβλία που θα απογειώσουν τις γνώσεις σου! Δες παρακάτω τις προτάσεις μας και αναζήτησε στο eshop μας ή στο βιβλιοπωλείο της περιοχής σου εκείνο ή εκείνα που σου κινούν το ενδιαφέρον.

Το εργαστήρι του εφευρέτη
Πώς άνθρωποι και μηχανές μεταμόρφωσαν τον κόσμο μας
Ρουθ Έιμος
εικονογράφηση: Στέισι Τόμας
Ακολούθησε δυο γεμάτα περιέργεια παιδιά στην περιήγησή τους σε δέκα εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο. Ανακάλυψε πώς, πότε και γιατί επινοήθηκαν και γνώρισε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτές. Μάθε πώς η μελέτη της Έιντα Λάβλεϊς πάνω στο έργο του Τσαρλς Μπάμπατζ οδήγησε στον πρώτο κώδικα υπολογιστή. Δες πώς η τεχνολογία του Αφροαμερικανού Λιούις Λάτιμερ έκανε τον λαμπτήρα του Τόμας Έντισον πραγματικότητα. Ακολούθησε υπέροχα εικονογραφημένα χρονικά για να δεις πώς οι δημιουργίες του σήμερα υπάρχουν χάρη σε μια ατέλειωτη σειρά από εφευρέσεις και εφευρέτες που προηγήθηκαν.
Για τις επιστημονικές λέξεις που θα σε δυσκολέψουν μην ξεχάσεις να ανατρέξεις στο γλωσσάρι που θα βρεις στο τέλος του βιβλίου!
17,70 € ► 15,93 €

 
Σούπερ εύκολα πειράματα
για παιδιά με περιέργεια
Άντρεα Σκάλτζο-Γι 100 απλές δραστηριότητες STEAM
για μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες
Άντρεα Σκάλτζο-Γι
Με λίγα, απλά αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, μπορείς να αποκτήσεις επιστημονικές γνώσεις, να καλλιεργήσεις τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και να δοκιμάσεις μεθόδους σαν να είσαι αληθινός/ή επιστήμονας. Κάνε απίθανα πειράµατα, ξεδίπλωσε το ταλέντο σου µε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, απόκτησε τις πρώτες σου γνώσεις στη χηµεία, τη φυσική, τον προγραµµατισµό, την ανάµειξη χρωµάτων και καλλιέργησε δεξιότητες επίλυσης προβληµάτων και συνεργασίας.
16,60 € ► 14,94 €
15,50 € ► 13,95 €

Ο εγκέφαλός μας και πώς λειτουργεί
Μπετίνα Άιπ
εικονογράφηση: Μία Νίλσον
Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να κάνεις ένα ταξίδι μέσα στον ίδιο σου τον εγκέφαλο; Τρελό, ε; Ακολούθησε λοιπόν την κουκουβάγια-καθηγήτρια, που θα σε ξεναγήσει μέσα στο ίδιο σου το μυαλό και θα σου εξηγήσει ένα σωρό πράγματα για τη μάθηση, τη μνήμη, τα συναισθήματα, την όραση, τον ύπνο, τον τρόπο που κάνουμε επιλογές και τόσα άλλα!
13,30 € ► 11,97 €

Σειρά: Επιστήμη και Μαθηματικά στην πράξη 
Σειρά: Επιστήμη και Μαθηματικά στην πράξη
Επιστήμη στην πράξη
Κιμ Χάνκινσον, Τζένι Γιάκομπι Μαθηματικά στην πράξη
Κιμ Χάνκινσον, Τζένι Γιάκομπι
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε συνεχώς τις επιστημονικές γνώσεις, και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Οι επαγγελματίες που θα συναντήσεις στις σελίδες αυτού του πρωτότυπου βιβλίου θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τη χρησιμότητα των επιστημών στην καθημερινή μας ζωή. Μέσα από τη γνωριμία με βασικά καθημερινά επαγγέλματα θα μάθεις πώς εφαρμόζουμε τις μαθηματικές έννοιες και γνώσεις στην καθημερινή μας ζωή. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε συνεχώς τα μαθηματικά, και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Άλλωστε τα μαθηματικά βρίσκονται παντού γύρω μας!
9,90 € ► 8,91 €
9,90 € ► 8,91 €
 
Έξυπνες ερωτήσεις
Απίστευτες απαντήσεις
Πάβλα Χανασκόβα, Τερέζα Μακόβσκα
εικονογράφηση: Ίνα Τσέρνιακ Σκέψου όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν
Κάρλο Κάρτζαν, Σόνια Σκάλκο
εικονογράφηση: Ινιάτσιο Φουλγκέζου
Βρες όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις για τις πιο απίθανες ερωτήσεις. Γύρισε τις σελίδες, ανακάλυψε τις κρυμμένες πληροφορίες και απόλαυσε το ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο της γνώσης! Με πολλά ανοιγόμενα στοιχεία για να μη σε πιάνουν αδιάβαστο/η. Ένα βιβλίο γεμάτο αφηγήσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια για να ανακαλύψεις πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου στην έρευνα, τη λογική, την επιστημονική μέθοδο, το πάθος και την αποφασιστικότητα, στα ίχνη του πιο έξυπνου επιστήμονα όλων των εποχών.
14,40 € ► 12,96 €
11,00 € ► 4,50 €


Σειρά: Το μεγάλο σύμπαν του Όλιβερ
Μια πραγματικά μικρή ιστορία
περί των πάντων (σχεδόν)
Bill Bryson Το μεγάλο σύμπαν του Όλιβερ
Χόρχε Τσαμ
Αναρωτήθηκες ποτέ πώς περάσαμε από το τίποτα στο κάτι, αν μπορούμε να ζυγίσουμε τη Γη, τι συμβαίνει στα σύνορα του σύμπαντος; Με τη βοήθεια αυτού του εκπληκτικού βιβλίου θα ανακαλύψεις τα μυστήρια του χρόνου, του χώρου και της ζωής στη Γη – θα κάνεις ένα ταξίδι από την απαρχή του κόσμου στο τώρα, περνώντας από (σχεδόν) τα πάντα στο ενδιάμεσο. Ο Όλιβερ έχει πολλά στο κεφάλι του ξεκινώντας την πρώτη του χρονιά στο γυμνάσιο: καινούριους φίλους, καινούρια μαθήματα, καινούρια όλα. Αλλά τουλάχιστον υπάρχει ένα πράγμα που βγάζει ακόμα νόημα: η ΦΥΣΙΚΗ! Αποφασισμένος να γίνει κάποια μέρα αστροφυσικός, ο Όλιβερ εξηγεί όλα όσα μαθαίνει. Κι ενώ αρχίζει να νιώθει σιγά σιγά πως τα πράγματα βγάζουν ένα νόημα, εξακολουθεί να τον απασχολεί αν θα καταφέρει να γλιτώσει από το γραφείο της διευθύντριας ή να ξεφορτωθεί την ενοχλητική αδερφή του…
22,00 € ► 19,80 €
13,30 € ► 11,97 €

Σειρά: Μικρή βιβλιοθήκη
για νεαρά ανήσυχα πνεύματα 
Σειρά: Μικρή βιβλιοθήκη
για νεαρά ανήσυχα πνεύματα
Ρομπότ, γκάτζετ και τεχνητή νοημοσύνη… και πώς μεταμορφώνουν τον κόσμο μας
Τοµ Τζάκσον
εικονογράφηση: Άνταμ Κουέστ, Άνα Σέισας Τα μυστικά του σύμπαντος… και η θέση μας στο διάστημα
Μάικ Γκόλντσµιθ
εικονογράφηση: Άνταμ Κουέστ, Άνα Σέισας
8,80 € ► 4,00 €
8,80 € ► 4,00 €
Αναρωτήθηκες ποτέ τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν; Θέλεις να μάθεις πώς λειτουργούν τα ρομπότ και τι είναι ένα έτος φωτός; Τα βιβλία αυτά θα σου μάθουν όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις!
Περιλαμβάνουν περισσότερες από 150 έγχρωμες εικόνες (κόμικ στριπ, φωτογραφίες και διαγράμματα), καθώς και γλωσσάρι και ευρετήριο.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΓΙΑΤΙ…
Κάπου, κάτι απίστευτο περιμένει να γίνει γνωστό.
Καρλ Σαγκάν, Αμερικανός αστροφυσικός και συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: